Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Verblijf 2020: grijp uw kans vóór 31/10! Meer weten?

Vier 500 jaar renaissance in het Loiredal!

U kunt maar beter voorbereid zijn op het feestgedruis dat met deze legendarische verjaardag gepaard gaat! In 2019 wordt de vijfhonderdste verjaardag gevierd van 3 belangrijke data voor de regio Centre-Val de Loire, de wieg van de Franse renaissance: de geboorte van Catharina de’ Medici, de dood van Leonardo da Vinci en de start van de bouw van het kasteel van Chambord. Redenen te over dus om deze historische regio samen met uw familie te ontdekken en mee te feesten!
Vier 500 jaar renaissance in het Loiredal! : reserveer uw verblijf

1519-2019: 500 evenementen voor 500 jaar renaissance!

Bals, concerten, tentoonstellingen, geleide bezoeken, theaterrondleidingen … In 2019 is de geest van de renaissance alom aanwezig in de regio Centre-Val de Loire! Naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag van de renaissance worden zowat 500 culturele evenementen georganiseerd op de meest emblematische plaatsen uit deze periode: van de beroemde kastelen van de Loire tot het historisch centrum van Tours en Orléans.

Het hele jaar lang staan diverse events voor groot en klein op het programma dat helemaal rond de grote thema’s van de renaissance draait: architectuur, gastronomie, tuinen, muziek … Dit is een gedroomde kans om kennis te maken met het genie van Leonardo da Vinci en Catharina de’ Medici, twee beroemdheden die voor altijd hun stempel drukten op de geschiedenis van de kastelen van de Loire.

Ontdek het Loiredal tijdens uw campingvakantie bij Sandaya

In het hart van deze historische regio heet 5-sterrencamping Château des Marais u hartelijk welkom. In het boomrijke park op een steenworp van het domein van Chambord is het royaal vakantie vieren. Breng een bezoek aan de feeërieke kastelen van de Loire, kuier door de straten van Tours, geniet van een zwempartij in het pas gerenoveerde aquapark … Uw campingvakantie bij Sandaya belooft een fantastisch avontuur te worden!

Het activiteitenaanbod weet campinggasten van elke leeftijd te boeien: een partijtje petanque spelen, minigolfen, vissen, ravotten op de speelweide, tochtjes maken op de fiets of met de skelters …. U doet de hele dag precies waar u zin in hebt!
En wilt u het liefst ook prinsheerlijk slapen? Reserveer een kampeerplaats, een volledig ingerichte cottage of – waarom ook niet? – een originele boomhut! Op Sandaya-camping Château des Marais voelt u zich de koning te rijk!

Niet te missen events naar aanleiding van 500 jaar renaissance

  • Kasteel van Chambord: lezingen ‘Humanismen’ van 01/03 tot 05/12/19; Festival van Chambord van 28/06 tot 13/07/19
  • Kasteel van Blois: klank- en lichtspel van 06/04 tot 22/09/19; bijzondere tentoonstelling ‘Kinderen van de renaissance’ van 18/05 tot 01/09/19
  • Kasteel van Chaumont: bezoek aan de gerestaureerde slaapkamer van Catharina de’ Medici van 02/01 tot 31/12/19
  • Kasteel van Amboise: fototentoonstelling ‘Viva Polaris’ van 30/03 tot 30/09/19
  • Kasteel van Clos Lucé: tentoonstelling van het wandtapijt van het Laatste Avondmaal naar het fresco van Leonardo da Vinci dat voor het eerst buiten de Vaticaanse Musea te zien zal zijn, van 06/06 tot 08/09/19

Bezienswaardigheden in de omgeving

Vier 500 jaar renaissance in het Loiredal!, reserveer uw verblijf!

Chambord | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Vanaf
voor nacht voor nachten
Nieuw!
Pierrefitte-sur-Sauldre | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Vanaf
voor nacht voor nachten
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!