Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Happy New Year: tot -20%* vóór 31/01 Meer weten?

Hygiëne- en gezondheidsmaatregelen: uw veiligheid is onze prioriteit

In deze bijzondere gezondheidssituatie blijven de veiligheid en de gezondheid van onze gasten en medewerkers de hoogste prioriteit van Sandaya. De groep wil het vertrouwen van zijn klanten behouden in het kader van de op de sites toegepaste hygiëne- en gezondheidsmaatregelen.

Hiertoe heeft de Sandaya-groep de onafhankelijke organisatie DEKRA ingeschakeld om haar te ondersteunen bij het opzetten van een referentiekader van gezondheidsmaatregelen en de juiste toepassing hiervan te evalueren. Na deze audits hebben al onze campings, op basis van dit referentiekader, het label 'Etablissement de confiance en matière de maitrise sanitaire en Hôtellerie de Plein Air('Hier worden de gezondheidsmaatregelen voor campings toegepast'gekregen.

Dit referentiekader is gebaseerd op het handvest en de bestaande regelgeving, de nieuwe regeringseisen betreffende social distancing en gedrag en alle goede praktijken, procedures en methodes afkomstig van erkende bronnen (ministeries, organisaties voor gezondheid en veiligheid, Franse nationale federatie van de campingsector FNHPA, CARE+, horeca enz.). Dit referentiekader respecteert vanzelfsprekend de COVID-19- gezondheidsrichtlijnen opgesteld in overleg met de FNHPA en de Franse regering.                      

DEKRA, al zeer aanwezig in de campingsector en dus goed op de hoogte van de organisatie en procedés hiervan, stelt ook zijn ervaring en expertise als certificeringsorganisatie ter beschikking van de Sandaya-groep voor het opstellen  van dit referentiekader.     

Sandaya verbindt er zich ook toe de instructies van het gezondheidsprotocol van de campingsector na te leven.

Ten aanzien van zijn klanten gaat Sandaya de volgende 10 verbintenissen aan:

1. De aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten ten aanzien van COVID-19 respecteren;

2. Informeren over de preventieve maatregelen die moeten worden toegepast ten aanzien van het COVID-19-verspreidingsrisico;

3. De medewerkers opleiden in de barrièrehandelingen en de gezondheidsnormen en beschermingsmiddelen aan de medewerkers ter beschikking stellen;

4. Markeringen plaatsen die aanmoedigen tot social distancing en het houden van een afstand van 1 m 50 in de openbare ruimtes;

5. Hydroalcoholische handgel aanbieden in de openbare ruimtes, voor de klanten en het personeel;

6. De reiniging en desinfectie van de accommodaties en openbare ruimtes versterken met reinigingsmiddelen en desinfecterende middelen en de stacaravans luchten voordat ze opnieuw ter beschikking worden gesteld;

7. De procedures bij aankomst vereenvoudigen met een 'fast check-in'.

8. Versterkte en specifieke instructies voor toegang en bescherming van de gezondheid opstellen en toepassen in de speelzones (zwembaden en speeltuinen), in overeenstemming met de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten;

9. Het plan voor bescherming van de gezondheid toepassen in alle restaurants, overeenkomstig de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten;

10. Het protocol voor risicobeheer toepassen in geval van besmetting met COVID-19 bij een klant of een medewerker, overeenkomstig de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten.

Onze aanbevelingen en informatie voor een geslaagd verblijf

Bij Sandaya is vakantie heilig! Elk jaar zetten wij ons in om u de best mogelijke vakantie te bieden.

En dit jaar is daarop geen uitzondering!

Voor een veilig verblijf en uw gemoedsrust: volg de gids :)

Het is zover, u vertrekt!

Voordat u uw koffers dichtdoet om op pad te gaan, vergeet u niet:

 • Alcoholhoudende handgel en mondkapjes voor de hele familie, deze laatste zullen verplicht zijn in onze winkels, voor uw veiligheid en de veiligheid van ons personeel;
 • Een ligkussen voor de strandstoelen in de badzones. Wij raden het gebruik hiervan aan in het kader van de 'preventiemaatregelen', maar dit is niet verplicht;
 • En uw zwemkleding natuurlijk! Let op, alleen zwemslips, zwembroeken en een- of tweedelige badpakken zijn toegestaan in onze aquaparken.
Een onbezorgde aankomst
 • Omdat de vakantie begint zodra u met uw tenen over de drempel van de camping stapt, zullen wij ervoor zorgen dat er altijd iemand is om u te verwelkomen, hoe vroeg of laat het ook is.
 • Als uw dossier compleet is en u uw saldo voor aankomst heeft betaald, kunt u gebruikmaken van de service 'fast check-in'. Om contact en wachten te beperken, vragen wij u vriendelijk om uw dossier voor uw vertrek van huis te completeren.
 • Als u dit niet doet, vragen wij u om bij aankomst bij de receptie langs te gaan om de administratieve formaliteiten te regelen. Om ieders veiligheid te garanderen, vragen wij u om buiten de receptie te wachten tot er een plaats vrijkomt.
 • Voor de betaling verzoeken wij u om uw bankpas te gebruiken en de voorkeur te geven aan contactloos betalen als dit mogelijk is, via een mobiele betalingsapp. Als u dit wilt, kunnen wij u uw factuur per e-mail toesturen.
Barrièregebaren om te respecteren

Al een paar maanden lang maken de barrièregebaren deel uit van ons dagelijks leven. Ga ook in de vakantie met deze goede gewoontes door :)

Coronavirus: de barrièregebaren om uzelf en anderen te beschermen

 • Was regelmatig uw handen;
 • Hoest of nies in uw elleboogholte of in een tissue;
 • Gebruik een tissue voor eenmalig gebruik en gooi deze vervolgens weg;
 • Groet zonder handen te schudden, knuffel niet.
 • Draag uw mondkapje in alle gesloten ruimtes op de camping*

*In Spanje is het dragen van een mondkapje overal op de camping verplicht; u kunt het afdoen als u zich op uw kampeerplaats bevindt. 

Heeft u vragen over het coronavirus?

Een schone, gedesinfecteerde accommodatie
 • Om uw veiligheid ook in uw leefomgeving te garanderen, hebben wij de reiniging en de desinfectie van de accommodaties en de gemeenschappelijke ruimtes versterkt. Hiertoe gebruiken wij reinigings- en desinfectieproducten en luchten we de stacaravan voordat deze opnieuw bezet wordt.
 • De lakens en handdoeken die worden gehuurd of bij bepaalde accommodaties zijn inbegrepen, worden door gespecialiseerde bedrijven gewassen. Deze laatsten respecteren zorgvuldig de regeringsvoorschriften in verband met de gezondheidscrisis.
 • Wij raden u aan om uw accommodatie tijdens uw verblijf regelmatig te luchten.
De collectieve sanitaire voorzieningen worden vaak gereinigd
 • Zodra u het sanitairgebouw binnenkomt, verzoeken wij u uw handen met water en zeep te wassen of de beschikbare alcoholhoudende handgel te gebruiken.
 • Wij hebben de reiniging en de desinfectie versterkt in de gemeenschappelijke ruimtes en de collectieve sanitaire voorzieningen.
 • Wij verzoeken u om niet in de gangen van het sanitairgebouw te blijven staan en de regels voor social distancing te respecteren.
 • Wij stellen ook materiaal ter beschikking indien u de punten waarmee u in contact zou kunnen komen, wilt desinfecteren.
Zwemparadijzen om in alle veiligheid te genieten
 • Om u te verzekeren van een veilige omgeving hanteren wij met betrekking tot de toegang tot de aquaparken van onze campings de richtlijnen van de gezondheidsautoriteiten. Vanwege de vereiste afstand tussen de vakantiegangers zal het aantal bezoekers worden beperkt. Wij houden ons aan de regel van 4 m² per persoon op de totale oppervlakte van het aquapark, inclusief de zwembaden, de zonneterrassen en andere relaxzones.
 • Met het oog daarop vragen wij u uw bezoek aan het aquapark op de dag zelf te reserveren met behulp van de mobiele app ‘Lineberty’ die u vanaf nu gratis kunt downloaden. Let op, er kan slechts één enkele periode van 1 uur per keer worden gereserveerd. Zodra uw periode is afgelopen, kunt u via de app een nieuwe periode reserveren. Het aantal periodes dat per dag gereserveerd kan worden, is niet beperkt. U kunt als u dat wilt de hele dag van het aquapark profiteren als u uw volgende periode reserveert zodra de vorige periode is afgelopen (onder voorbehoud dat het maximale aantal personen in het aquapark niet bereikt is). Wij hechten eraan dat iedereen optimaal van onze aquaparken kan genieten, op een eerlijke en redelijke manier. Daarom laten wij u nu alvast weten dat wij de openingstijden hebben verruimd, zodat wij aan de zwemwensen van al onze vakantiegangers tegemoet kunnen komen :)
 • Wij passen strenge normen toe voor de behandeling van het zwembadwater om micro-organismen als virussen te doden en zo uw veiligheid te garanderen. Het water in onze zwembaden wordt gedesinfecteerd en heeft zelf een desinfecterende werking. Onze installaties zijn ook uitgerust met automatische analysemiddelen die de gegevens de hele dag lang controleren.
 • De zonneterrassen en alle collectieve voorzieningen waarmee u in contact zou kunnen komen, worden regelmatig gedesinfecteerd: de toiletten, relingen, handgrepen, hekjes, enz.
 • Om de door de regering opgelegde social distancing te respecteren, is het aantal ligstoelen aangepast.
 • De badmeesters in het zwembad zullen belast zijn met het doen respecteren van de social distancing-maatregelen zodat u volop van uw vakantie kunt genieten. Wij verzoeken u om deze regels voor social distancing te respecteren in de zwembaden, op de zonneterrassen van het zwemparadijs, voor de toegang tot de glijbanen en bij de waterspelen.
 • Let op, alleen zwemslips, zwembroeken en een- of tweedelige badpakken zijn toegestaan in onze aquaparken.
 • U kunt te allen tijde gebruikmaken van de alcoholhoudende handgel die beschikbaar is bij de ingang van de zwemparadijzen. Er zal ook materiaal beschikbaar zijn om uw ligstoel te desinfecteren indien u dat wenst.
Onze spa's en wellnessruimtes voor uw ontspanning
 • Net als gebruikelijk is reservering verplicht voor toegang tot de spa's en de wellnessruimtes van onze campings.
 • De toegang tot de spa's en wellnessruimtes zal beperkt zijn om de door de regering opgelegde social distancing te respecteren.
Stranden die u in alle vrijheid kunt verkennen

De stranden in de omgeving en met directe toegang vanaf onze campings zijn vanaf 2 juni zonder specifieke beperkingen toegankelijk. U kunt daar dus heerlijk van de zon en de zee genieten. Maar vergeet niet om afstand te houden volgens de social distancing-regels!

Animatie en activiteiten voor de hele familie
 • Goed nieuws: animaties voor kinderen zijn toegestaan op onze campings! Voor de veiligheid van uw kinderen en van onze animatoren moeten de activiteiten van de kinderclubs buiten en in groepen van maximaal 10 kinderen verlopen. 
 • En omdat wij aan iedereen gedacht hebben, gaan de animaties voor volwassenen ook door!
 • U zult ook gebruik kunnen maken van de multisportterreinen, tennisbanen, petanquebanen, pingpongtafels, minigolf- en golfbanen. Wij zullen hier echter geen grote toernooien organiseren, om de gezondheidsaanbevelingen te respecteren.
 • Om hier in alle veiligheid van te profiteren, vragen wij u om ook hier de regels voor social distancing te respecteren.
Diensten en winkels voor een comfortabele vakantie
 • Onze restaurants zullen geopend zijn en zullen de geldende regelgeving respecteren om de veiligheid te verzekeren van al onze vakantiegangers. Let op, op al onze campings zullen ook afhaalgerechten verkrijgbaar zijn.
 • Ook de winkels zullen geopend zijn. Om uw veiligheid en de veiligheid van ons personeel te garanderen, vragen wij u om de regels voor social distancing in acht te nemen.
 • In de winkels is het dragen van een mondkapje verplicht, voor uw veiligheid en die van de andere vakantiegangers.
 • Bij de ingang van elk gebouw staat het maximale aantal personen aangegeven dat binnen is toegestaan, wij verzoeken u dan ook om indien nodig even buiten te wachten.
Vier vakantie in alle vrijheid!

Nu u op de hoogte bent van alle maatregelen die wij op onze campings zullen toepassen, kunt u opgelucht ademhalen. Wij rekenen op u om deze principes voor veilig samenzijn na te leven, zodat we allemaal kunnen genieten van verdiende ontspanning. Dit jaar zullen wij ons meer dan ooit inzetten om ervoor te zorgen dat uw vakantie bij ons onvergetelijk wordt :)