Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren Meer weten?

Ecologietest: test uw kennis!

Verspilling, vervuiling, overconsumptie … Het is tijd om uw kennis te testen en ons te laten zien dat u een kei bent in ecologie! Beantwoord deze serie van tien vragen waarvan de antwoorden u zullen helpen om thuis, op kantoor of op vakantie juist te handelen. Aan het einde van het artikel onthullen wij de antwoorden - nu bent u aan de beurt!

Vraag 1: hoeveel liter water denkt u dat u verbruikt, elke keer dat u het toilet doorspoelt?

a) Ongeveer 6 liter
b) Ongeveer 8 liter
c) Ongeveer 12 liter

Vraag 2: iedereen weet dat het beter is om een douche te nemen dan een bad! Maar hoeveel water verbruikt u eigenlijk tijdens een douche?

a) 10 liter/minuut
b) 20 liter/minuut
c) 50 liter/minuut

Vraag 3: u heeft niet altijd een deksel bij de hand, maar toch ... hoeveel energie bespaart u als u een pan met kokend water afdekt, in procenten?

a) 10%
b) 20%
c) 70%

Vraag 4: plastic zakken voor eenmalig gebruik, dat is afgelopen en dat is maar goed ook! Toch vinden we ze nog steeds op straat en in de oceanen ... Hoelang duurt het eigenlijk voordat ze in de natuur worden afgebroken?

a) 10 jaar
b) 100 jaar
c) 400 jaar

Vraag 5: de toekomst is digitaal! Maar zover is het nu nog niet ... Hoeveel kilo papier verbruiken we naar uw mening gemiddeld per jaar op kantoor?

a) 15 kilo
b) 25 kilo
c) 75 kilo

Vraag 6: verlopen producten, niet erg vers fruit, twijfelachtige vloeistoffen ... Hoeveel kilo voedingsmiddelen denkt u dat er gemiddeld per persoon per jaar wordt verspild?

a) 10 kilo
b) 30 kilo
c) 100 kilo

Vraag 7: en hoeveel bedraagt de waarde in euro daarvan?

a) Ongeveer € 100
b) Ongeveer € 150
c) Ongeveer € 250

Vraag 8: CO2 of broeikasgas heeft een levensduur van ongeveer 100 jaar in de atmosfeer. Weet u welke sector in Frankrijk het meeste broeikasgas produceert?

a) Vervoer
b) Verwarming van woningen
c) Industrie/landbouw

Vraag 9: goed dan, nu een makkelijke vraag: welke van deze drie is het meest vervuilende vervoermiddel?

a) De auto
b) De trein
c) Het vliegtuig

Vraag 10: joepie, het is vakantie! Nu kunt u mooi uw zomerse bruine kleur bijwerken. Wat kunt u beter in uw koffer doen: zonnecrème of zonneolie?

a) Crème
b) Olie

1 – Antwoord c.
Elke keer dat we het toilet doorspoelen, verbruiken wij maximaal 12 liter drinkwater. Dat is 20% van ons waterverbruik in huis en vertegenwoordigt € 180 voor een gezin van 4 personen. Een goed alternatief hiervoor is een toilet met een dubbele doorspoelknop waarmee u het waterverbruik met ongeveer 50% kunt beperken, of het gebruik van eco-waterbespaarders die u in de stortbak plaatst.

2- Antwoord b.
20 liter water per minuut, dat is ons gemiddelde verbruik onder de douche. Dat is inderdaad minder dan een bad ... op voorwaarde dat u niet te lang onder de douche staat! Een kleine tip om uw verbruik te verminderen: zet een timer voor een douche van 5 minuten, en draai de kraan dicht tussen twee spoelbeurten.

3 – Antwoord c.
70%, een aanzienlijke besparing die bovendien tijdwinst oplevert! Denk eraan tijdens uw volgende maaltijd thuis of in uw Sandaya-stacaravan!

4 – Antwoord c.
Plastic zakken hebben een levensduur van ongeveer 400 jaar (of zelfs 450) in de natuur, daarom is het zo belangrijk dat u ze in de afvalbak doet ... en uw afval scheidt natuurlijk! Ter vergelijking: kauwgom verdwijnt in 5 jaar, terwijl een drankblikje 50 jaar weerstand biedt.

5 – Antwoord c.
Elke werknemer verbruikt gemiddeld 75 kg papier per jaar. Gelukkig kan papier gerecycled worden! Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kan de gemeente of een privédienstverlener ingezet worden om het papier in te zamelen. Goed om te weten: een ton gerecycled papier = 17 bomen gered!

6 – Antwoord b.
Iedereen verspilt gemiddeld 30 kg voedsel per jaar, waarvan 7 kg nog verpakt is! Maak een boodschappenlijstje om alleen het noodzakelijke te kopen en uw voorraad beter te beheren, stel vooraf een weekmenu op en kook met restjes. “Niets gaat verloren, alles krijgt een nieuwe vorm”.

7 – Antwoord c.
€ 250, dat zou u beter aan uw vakantiebudget op een Sandaya-camping kunnen toevoegen!

8 – Antwoord a.
Het dagelijkse vervoer (met auto’s voorop) vormt de grootste bron van uitstoot van broeikasgassen. Natuurlijk kunt u beter van het openbaar vervoer gebruikmaken om de vervuiling ... en de files te beperken!

9 – Antwoord c.
Vliegtuigen, en met een ruim verschil! Als voorbeeld: per kilometer die per passagier wordt afgelegd, vervuilt het vliegtuig 7x zoveel als de bus, 14x zoveel als de trein en 40x zoveel als de HST. U begrijpt het al, u kunt het beste de trein nemen om naar uw Sandaya-camping te reizen!

10 – Antwoord a.
Zonnecrème heeft de voorkeur, want deze dringt beter in de huid. Olie heeft de neiging eerder op te lossen en zet zich tijdens het zwemmen op het water af, zodat de fotosynthese wordt vertraagd. De zeewezens hebben gestemd: iedereen aan de zonnecrème deze zomer!

En Sandaya in dit verhaal?

Als onderneming proberen wij op ons niveau een maximum aan maatregelen toe te passen tegen vervuiling en het natuurlijke erfgoed van onze campings te beschermen. Om hier meer over te lezen, kunt u onze ‘Way of Life’-beloftes voor steeds groenere campings raadplegen!

Laat u inspireren ...

Nieuw!
Vias | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Nieuw!
Clohars-Carnoët | Bretagne
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Nieuw!
Murol | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Saint-Just-Luzac | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Atur | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Pals | Catalonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Assérac | Pays de la Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Saint-Aubin-sur-Mer | Normandië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Vendres Plage | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Pierrefitte-sur-Sauldre | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Perros-Guirec | Bretagne
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Talmont-Saint-Hilaire | Pays de la Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Tellin | Wallonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Maisons-Laffitte | Île-de-France
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Vielle-Saint-Girons | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Sarlat | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Saint-Raphaël | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Saint-Aygulf | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Noirmoutier-en-l'Île | Pays de la Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Soulac-sur-Mer | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Soustons | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Castellane | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
camping-sandaya-sanguinet-plage-landes
Sanguinet | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Chambord | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
La Palmyre | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Névez | Bretagne
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Montpellier | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Vendres Plage | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Frontignan Plage | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Rome | Lazio
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Aglientu | Sardinië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Palau | Sardinië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Alghero | Sardinië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Cannigione di Arzachena | Sardinië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Duino-Aurisina | Friuli-Venezia Giulia
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Cavallino-Treporti | Veneto
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Mali Losinj | Het eiland Losinj
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!