Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Verblijf 2020: grijp uw kans vóór 31/12! Meer weten?

Camping Luik

Maak kennis met het schitterende centrum en de rijke geschiedenis van Luik, de ‘Vurige Stede’ in het oosten van België, vlak bij uw camping in Wallonië. Kuier op een zonnige dag over de prachtige kaden bij de Maas en ontdek samen met de hele familie of romantisch met zijn tweetjes de vele verrassingen die deze stad voor u in petto heeft!

Camping Luik: reserveer uw verblijf

Reserveer een plekje op de camping nabij Luik

Het prachtige Luik vlak bij uw Sandaya-camping vormt een flink contrast met de groene valleien van de Belgische Ardennen. U kunt er tijdens uw vakantie in Wallonië echter steevast op een warm onthaal rekenen! Maar Luik staat niet alleen bekend als een van de hartelijkste steden van Europa, het heeft ook heel wat te bieden. Een ommetje door de straatjes van het historisch centrum leert u heel wat over zijn illustere verleden. Overal trekken beschermde kerken en monumenten de aandacht, van de Sint-Pauluskathedraal over het Prinsbisschoppelijk Paleis tot de Sint-Bartholomeuskerk en de wijk Hors-Château. Uw verkenningstocht leidt u ongetwijfeld ook naar de beroemde Coteaux de la Citadelle, de heuvels rond de citadel die in het hart van de stad een oase van groen vormen. Een ideale plek voor locals en toeristen om even uit te rusten. En uitgerust kunt u maar beter zijn om de ‘Montagne de Bueren’ te beklimmen, een trapstraat die u naar een schitterend uitkijkpunt leidt vanwaar u de hele stad ziet liggen. Het moet gezegd: het panorama maakt de 375 treden meer dan goed! Nadat u van de feestelijke ambiance in Luik hebt genoten, komt u weer helemaal op adem te midden van de natuur op uw camping in het hart van de Belgische Ardennen. Reserveer een volledig ingerichte stacaravan of een ruime kampeerplaats voor uw tent of camper, en geniet van het uitgebreide activiteitenaanbod op het boomrijke campingdomein: zwemmen in de zwembaden van het aquapark, een wedstrijdje op de petanquebaan van de camping, een tennistoernooi, een partijtje voetbal of beachvolley … En dan vergeten we nog de talloze wandel- en fietsroutes die vanaf uw sterrencamping vertrekken! Trek eropuit om de allermooiste landschappen van de Belgische Ardennen te verkennen en geniet van een Sandaya-vakantie te midden van de natuur.

Vakantie op de oever van de rivier

Of u nu in Luik over de kaden flaneert dan wel op uw camping van het Belgische platteland geniet, overal wordt het landschap bepaald door een rivier. Ga wandelen langs de oevers van de Maas en neem een kijkje in Le Grand Curtius, een voormalig paleis met rood-gele gevel waarin vandaag een museum ondergebracht is. Kies een tafeltje uit op het terras van een restaurant bij het water en proef de culinaire specialiteiten waar Luik bekend om staat: gehaktballetjes met frieten, pèkèt (brandewijn), Luikse salade … Maar ook op uw camping kunt u de zon in het water zien schijnen want daar loopt weer een andere rivier: de Lomme. Zoek alvast een plekje uit op de oever: ideaal voor wie van vissen houdt en onovertroffen als setting voor een zonnige picknick met de hele familie!

Bezoek aan de Cité Miroir

Eén van de musea in Luik die u bij uw bezoek aan de Waalse hoofdstad beslist niet links mag laten liggen, is La Cité Miroir. U vindt deze cultuur-, muziek-, theater- en debattempel niet zo ver van de Luikse uitgaanswijk Carré. Groot en klein is er welkom om de schitterende tentoonstellingen te bewonderen. Bezoekers zijn doorgaans – zelfs vóór ze een voet binnen hebben gezet! – erg onder de indruk van de bijzondere architectuur van het enorme gebouw waarin vóór de renovatie de zwembaden en thermen van de stad ondergebracht waren. Een topidee voor een ludiek en educatief uitje waar de hele familie plezier aan beleeft!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Camping Luik, reserveer uw verblijf!

Tellin | Wallonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
TK_NL_my_account.fidelity_nights
Vanaf
voor nacht voor nachten
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!