Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Luik

Breng tijdens uw campingverblijf in België zeker een bezoek aan Luik, de ‘Vurige Stede’. In het prachtige historische centrum en op de mooie kaden langsheen de Maas ontdekt u de meest grandioze en originele stads- en vergezichten. Bewonder Luik vanuit alle hoeken tijdens een dagje uit met de familie of een citytrip met zijn tweetjes.

Campings in de buurt

1 camping(s) gevonden
Tellin | Wallonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Luik, uw ideale vakantiebestemming!

Luik staat niet alleen bekend als een van de hartelijkste steden van Europa, het heeft ook een uitzonderlijk architecturaal erfgoed: het oude centrum telt maar liefst 400 beschermde monumenten. Op uw dagprogramma: museumbezoeken, wandelen op de ‘Coteaux’ (de heuvels rond de citadel) en tot besluit … een Luikse koffie!

Nadat u de feestelijke sfeer in Luik hebt opgesnoven, komt u weer helemaal op adem te midden van de natuur op uw camping in het hart van de Belgische Ardennen. Reserveer een volledig ingerichte stacaravan of een ruime kampeerplaats voor uw tent of camper, en geniet van het uitgebreide activiteitenaanbod op het boomrijke campingdomein: een frisse duik in de zwembaden van het aquapark, een wedstrijdje op de petanquebaan van de camping, een tennis-, voetbal- of beachvolleytoernooi … En dan zijn er nog de talloze wandel- en fietsroutes die bij uw sterrencamping vertrekken! Fiets of wandel door de allermooiste landschappen van Wallonië en geniet met volle teugen van uw Sandaya-vakantie te midden van de natuur.

Bezoek Luik met de hele familie

Na een lekker ontbijt op de camping staat de hele familie klaar voor een dag vol avontuur in de straten van de Vurige Stede. De groene heuvels, de glinsterende rivier en de weelde aan historische monumenten verlenen Luik een haast magische charme die uw kroost vast erg weet te waarderen!

De Luikse musea zijn een heuse must en hebben ook jonge bezoekers heel wat te bieden. Neem dus een kijkje in het Aquarium-Museum en bewonder de 2.500 vissen van overal ter wereld of breng een bezoek aan het ‘Maison de la Science’, een originele ervaring! En hoe kunt u uw uitstapje beter besluiten dan bij een heerlijke Luikse wafel met chocolade!

Bezoek Luik met z'n tweetjes

Langsheen de Maas, in de omliggende heuvels, in het historisch centrum … Luik toont zich van zijn meest romantische kant wanneer u met uw geliefde door de stad kuiert. Klaar voor een flinke klim? Op dan naar de ‘Montagne de Bueren’, een trapstraat met maar liefst 374 treden. Ze leiden u naar de ‘Coteaux de la Citadelle’, de groene long van Luik. Boven wacht u een schitterend uitzicht over de hele stad. Volhouden dus!

Terug beneden is het heerlijk flaneren over de Place Saint-Lambert waar het Paleis van de Prins-Bisschoppen staat of over de kaden bij de Maas waar u het Curtius-stadspaleis vindt. Toe aan een pauze? Op dan naar Le Carré, een van de meest geanimeerde wijken van de stad en de ideale plek om de beroemde Luikse gehaktballen met patat te proeven!

Camping Luik: onze tips voor een geslaagd verblijf

Waarom bezoekt u Luik niet op een andere manier? Ga aan boord van de riviershuttle en bewonder de stad vanaf het water!

Wilt u meer weten over Luik? Breng een bezoek aan het Archeoforum: hier verneemt u alles over de geschiedenis van de stad!

Luik is het mekka van de bierliefhebbers. Bent u een kenner of wilt u er gewoon meer over weten? Grijp uw kans om zoveel mogelijk bieren te leren kennen!

Bent u tijdens het pinksterweekend in Luik? Op dan naar het Parc de la Boverie voor de Epicuriales van Luik, een groot openluchtrestaurant!

Bezienswaardigheden in de omgeving
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!