Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Camping Namur

Ontdek de vele troeven van Namen, de hoofdstad van het Waals Gewest, een oude middeleeuwse stad die u meteen terugvoert in de tijd. Vanaf uw Sandaya-camping bent u er al in enkele minuten met de auto, de camper of de trein. Geniet van culinaire hoogstandjes, wandel door het historisch centrum of flaneer gewoon over de kaden en maak kennis met het rijke verleden van Namen. Wedden dat u met prachtige herinneringen huiswaarts keert?

Camping Namur: reserveer uw verblijf

Reserveer een plekje op de camping nabij Namen

Maak gebruik van uw campingvakantie in de groene bossen van de Belgische Ardennen om een bezoek te brengen aan Namen, de hoofdstad van het Waals Gewest in hartje België. Ontdek met zijn tweetjes of met de hele familie te voet, op de fiets, met een segway of in een fietstaxi de vele charmes van deze stad op de samenvloeiing van de Samber en de Maas. Wandel van de beroemde Place d’Armes over de kasseistraatjes naar het centrum van Namen, bewonder het Waalse parlementsgebouw waarvan de rode stenen mooi met de witte muren van de Citadel contrasteren en bezoek het indrukwekkende belfort, de schitterende Sint-Albanuskathedraal en de vele musea en antiekzaken. Zowel beneden bij de rivier als in de bovenstad van Namen voelt u zich opgenomen in de warme sfeer van deze stad met haar rijke geschiedenis. Terug op uw 4- of 5-sterrencamping van Sandaya maken de leien daken en kasseistraatjes plaats voor grote pijnbomen en groene valleien.  Uw camping te midden van de natuur aan de voet van de Belgische Ardennen en op de oever van de Lomme heeft het effect van een heuse wellnesskuur ver van de stad en de dagelijkse sleur. Kies voor uw tent of camper een kampeerplaats uit en maak gebruik van de vele diensten die inbegrepen zijn: water- en elektriciteitsaansluiting, dienstenstation voor uw camper … Bij Sandaya worden campinggasten op hun wenken bediend! Verkiest u het comfort van een volledig ingerichte chalet of stacaravan? U hebt het voor het uitkiezen: met terras, bij de rivier, voor 2, 4 of 6 vakantiegasten … Bij Sandaya vindt u de ideale accommodatie voor uw droomvakantie! Hebt u uw koffers uitgepakt, geniet dan van de geprivilegieerde setting van uw camping en verken de vele wandelpaden van het Regionaal Natuurpark de Ardennen of maak gebruik van het activiteiten- en animatieaanbod van de camping. Neem een duik in het verwarmde zwembad, waag u aan boogschieten of paintball, speel een partijtje tennis of petanque, ga vissen of zet uw beste beentje voor op het beachvolley-veld. Snuif met volle teugen de zuivere buitenlucht op en geniet intens van uw vakantie in de buurt van Namen: uw Sandaya-camping is één groot avonturenpark!

Vakantie aan de rivier

In België maken stromen en rivieren steevast deel uit van het decor. Kies voor een verblijf te midden van de allermooiste landschappen van België waar u nooit ver van het water bent: vanaf uw camping op de oever van de Lomme tot in Namen, waar de Maas en de Samber samenvloeien. Bent u op een zonnige dag in Namen, dan moet u beslist een boottocht maken, romantisch met zijn tweeën of met de hele familie. In de jachthaven bieden verschillende maatschappijen boottochten van een uur of meer aan. Ontdek de aardbeienstad Wépion en het mooie Dinant, of vaar voorbij de drie sluizen van Namen. Van op de boot ziet u de allermooiste landschappen van de Boven-Maas voorbijglijden.

Bezoek aan de Citadel van Namen

Boven op een indrukwekkende rots heet de Citadel van Namen u als eerste welkom in de stad. Deze architecturale parel van de hand van Vauban mag u tijdens uw campingvakantie beslist niet missen. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over de geschiedenis van deze plek die tot 2.000 jaar teruggaat. De Citadel, die in de loop der eeuwen en op het ritme van diverse oorlogen onafgebroken uitbreidde, was achtereenvolgens de residentie van de graven van Namen, een vakantieverblijf ten tijde van Leopold II en een toeristische trekpleister. Vandaag de dag kunt u er 4 bezienswaardigheden bezoeken: het Gravenkasteel uit de middeleeuwen, het Médiane-fort dat over de stad uitkijkt, Terra Nova waarin het bezoekerscentrum ondergebracht is en de Esplanade waar regelmatig sportmanifestaties en culturele events plaatsvinden. Tijdens uw bezoek kunt u ook enkele meters van het ongelooflijke ondergrondse gangenstelsel onder de Citadel verkennen dat hier sinds de middeleeuwen door zowat iedereen werd uitgegraven. Werp nog een laatste blik op het adembenemende panorama vanaf dit historische monument in Namen dat een uniek uitkijkpunt biedt om het landschap in al zijn pracht te overschouwen. En dan is het alweer tijd om terug te keren naar uw familiecamping!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Camping Namur, reserveer uw verblijf!

Tellin | Wallonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Vanaf
voor nacht voor nachten
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!