Camping Languedoc

Maak kennis met de topbestemmingen en bezienswaardigheden en ontdek de 'art de vivre' van de Languedoc. Het is tijd om nieuwe energie op te doen en te ontspannen, te sporten en te genieten van historische plaatsen en gastronomie.

Ontdek de Languedoc

De Languedoc is een van de meest favoriete vakantiebestemmingen van de Fransen, deze streek tussen zee en bergen, maakt deel uit van een van de meest gevarieerde regios´s van Frankrijk.. De regio biedt u een grote waaier aan activiteiten, moderne en middeleeuwse steden, luieren aan het strand en wandeltochten in het natuurgebied, en niet te vergeten de lokale gastronomie en wijnproeverijen.

Laat u verrassen door de natuurlijke rijkdommen en de zon van de Languedoc-Roussillon. Het blauw van de Middellandse Zee, de fijne zandstranden en beroemde badplaatsen zoals la Grande-Motte, le Grau-du-Roi, Palavas-les-Flots, Carnon, Sète, le Cap-d'Agde, Valras-Plage en nog vele anderen staan garant voor veel recreatieplezier. De streek telt vele steden die allemaal talrijke activiteiten organiseren voor het hele gezin.

Kom en ontdek de karakteristieke markten van de Franse zuidkust met zijn mediterrane klimaat, zon, heuvellandschappen, Provençaalse dorpjes, lavendel, olijfolie et wijnen. Tijdens de zomerperiode worden er talrijke evenementen en festiviteiten georganiseerd zodat u de regio kunt bezoeken en kunt proeven van de sfeer van het zuiden. Alleen al dankzij alle culinaire specialiteiten zoals de inktvistaart (tielle) uit Sète, de oesters van Bouzigues en de muskaatwijn van Frontignan laat de regio Languedoc-Roussillon u reizen tussen de zee, de meren en de bergen.

In de Languedoc-Roussillon staan ook 4 indrukwekkende bezienswaardigheden die u gezien moet hebben en die allen op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan: het Canal du Midi, de middeleeuwse stad Carcassonne, de Pont du Gard en de pelgrimswegen naar Santiago de Compostella, beroemde wandelwegen die dwars door de Cevennen lopen.

Als u meer een natuurliefhebber bent, kunt u de uitgestrekte, beschermde natuurgebieden bezoeken waar u naar hartenlust kunt sporten en buitenactiviteiten kunt beoefenen zoals bergbeklimmen, via ferrata (met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand), boomklimmen (accrobranche), kanoën en kajakken, vissen, wandelen, fietsen of paardrijden. Ook kunt u op uw gemak het Afrikaanse natuurreservaat van Sigean bezoeken, of de Amazone-serre in Montpellier.