Camping De Vienne

Wie aan de Vienne denkt, denkt meteen aan zijn topattractie – Futuroscope – maar dit West-Franse departement heeft nog meer in zijn mars. Het is een ideaal toevluchtsoord voor wie uit is op een idyllische vakantie in de natuur. Relaxen, wandelen of fietsen, wat cultuur opsnuiven en lekker eten: een heel programma! 

Camping De Vienne, reserveer uw verblijf!

1 camping(s) gevonden
Binnenkort!
Pressac | Poitou-Charentes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

De Vienne, uw ideale vakantiebestemming!

Of de Vienne wat leuks voor u in petto heeft? En of! In deze regio ontdekt u kastelen en authentieke, karaktervolle steden zoals Poitiers, net als diverse activiteiten voor jong en oud zoals kanovaren op de Vienne-rivier of fietsen met de hele familie over de mooie fietsroutes. Maar bovenal geniet u van het groene kader dat uitnodigt tot rust en ontspanning. Klinkt verleidelijk, toch? Dan hebt u hierbij uw volgende vakantiebestemming in het groen gevonden: de Vienne en zijn zalige rust! 
 
Mooie aquaparken, comfortabele stacaravans op maat van elke familie, originele accommodaties die uw verblijf heel bijzonder maken, een uitzonderlijke geografische ligging en een uitgebreid activiteitenaanbod ter plaatse en in de omgeving: de campings van Sandaya garanderen uw familie het perfecte vakantieonderkomen in de Vienne!

Bezoek de Vienne met de hele familie

Terra Aventura is de naam van een schattenjacht 2.0: een familieactiviteit bij uitstek! Kies een van de 32 circuits en los de raadsels op om de gps-coördinaten te vinden van de plaats waar de schat verborgen ligt. Ideaal om de grijze cellen aan het werk te zetten en het denk- en redeneervermogen van uw kleine detectives aan te scherpen! 

Op dan naar een alom bekend attractiepark dat (nog steeds) op het enthousiasme van zowel kinderen als volwassenen kan rekenen: Futuroscope natuurlijk! Het park biedt maar liefst 40 attracties aan – waarvan een aantal dat u alleen hier vindt – en een avondshow. Geniet in deze familiale sfeer van talloze sensationele ervaringen: u houdt er gegarandeerd prachtige herinneringen aan over! 

Bezoek de Vienne met z'n tweetjes

Bezoekt u de streek rond Poitiers met zijn tweeën? Dat is een prima gelegenheid om lekker te relaxen en kennis te maken met het lokale erfgoed. Waarom begint u niet met een dagje in La Roche-Posay met zijn weldadige thermale bronnen? Het is dé manier om alle spanning te verdrijven en intens te genieten met uw wederhelft! 

Tijd dan voor het culturele erfgoed. Romantische stellen die van kastelen houden, vinden overal in de Vienne magnifieke historische gebouwen, stuk voor stuk met een unieke schoonheid. We vermelden in het bijzonder het sprookjesachtige kasteel van La Mothe-Chandeniers, dat helemaal door de natuur overgenomen is en daardoor een bijzondere charme kreeg. Heel anders is dat van Monts-sur-Guesnes dat u met 3D-projecties en middeleeuwse spelen terugvoert naar de middeleeuwen. Het levert een ervaring op die het midden houdt tussen een bezoek aan Futuroscope (komt ie weer!) en een klassiek kasteelbezoek!

Camping De Vienne: onze tips voor een geslaagd verblijf

Mis in geen geval de Saint Savin-abdij, een heus juweel dat door de Unesco beschermd werd: nergens in Europa is een groter oppervlak aan muurschilderingen te vinden!

Als regionale specialiteiten van de Vienne vermelden we de broyé du poitou (een XXL-boterkoekje), chabichou (geitenkaas), cheesecake en de wijnen van de Haut-Poitou: heel veel lekkers om mateloos van te genieten!

Wilt u de lijst met familieactiviteiten helemaal afwerken, breng dan zeker een bezoek aan het dierenpark ‘Vallée des Singes’ waar meer dan 400 apen van 34 verschillende soorten in een open omgeving leven!

Zin in een dagje bij het water? Zet koers naar het recreatiedomein bij het meer van Saint-Cyr op 30 minuten van Poitiers en leef u uit met uw favoriete activiteiten: dolce far niente, zwemmen of varen op het kalme water van het meer!

Onze goede redenen om op reis te gaan

Onze 4- en 5-sterrencampings bieden tal van activiteiten aan die op ieders voorkeuren en leeftijd afgestemd zijn: petanquebaan, multisportterrein, aquagym, kinderworkshops, kinderclubs en avondanimatie. Qua infrastructuur vindt u op onze campings restaurants, bars, kruidenierszaken, minisupermarkten en zelfs een fietsverhuurdienst. 

•    Poitiers, de stad met de 100 klokkentorens
•    Angles-sur-l’Anglin, een charmant en pittoresk middeleeuws dorp
•    Chauvigny en zijn vijf kastelen die het label ‘Plus beaux détours de France’ kregen
•    Loudun, een middeleeuws dorp dat bekend werd vanwege zijn vierkante toren en ook het label ‘Plus beaux détours de France’ kreeg

•    Een dag met de hele familie in het attractiepark Futuroscope 
•    Een bezoek aan de Saint Savin-abdij die door de Unesco beschermd is en één van de grootste Europese muurschilderingencollecties bezit
•    Een excursie naar het dierenpark ‘Vallée des Singes’ waar apen in vrijheid leven 
•    Een bezoek aan het kasteel van Ternay of dat van La Mothe-Chandeniers dat zo uit een sprookje lijkt te komen

Met zijn hutten op het water, zijn tenten en zijn safari-lodges garandeert het Village Flottant in Pressac u een originele, uitzonderlijke en unieke vakantie!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!