Camping Poitou-Charentes

Komt u er niet uit waar u uw volgende vakantie zult doorbrengen: bij de oceaan of op het platteland? In de Poitou-Charentes hoeft u niet te kiezen! Van het Île de Ré over Poitiers en het omliggende platteland tot La Rochelle: hier vindt u sowieso een geschikte – en zelfs idyllische – setting voor uw vakantie! Tijd dus om dit stukje Frankrijk tussen de oceaan, de moeraslanden en het bos te (her)ontdekken! 

Camping Poitou-Charentes, reserveer uw verblijf!

1 camping(s) gevonden
Binnenkort!
Pressac | Poitou-Charentes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

De Poitou-Charentes, uw ideale vakantiebestemming!

De Poitou-Charentes is een bijzonder veelzijdige regio waarvan elk stukje u verrast met een eigen identiteit. Dolce far niente bij de oceaan in de Charente-Maritime, kastelen bezoeken in de Vienne, kennismaken met het erfgoed in de Charente of wandelen in de buitengewone natuur van de Deux-Sèvres: deze bestemming in West-Frankrijk heeft alles in huis om het iedereen naar de zin te maken. 

De campings en de vakantiedorpen van Sandaya verwennen u met een infrastructuur- en dienstenaanbod dat SPECIAAL voor u bedacht werd: verwarmde aquaparken, een ruime keuze aan accommodaties (kampeerplaatsen, stacaravans, tenten, lodges, boomhutten), activiteiten en animatie voor iedereen. En dat op de mooiste plekjes van Europa! 

Bezoek de Poitou-Charentes met de hele familie

Dankzij de ontelbare activiteiten die u in de Poitou-Charentes aangeboden krijgt, is de kans dat u zich verveelt nihil. Begin uw familievakantie met een absolute must: een bootexcursie naar het beroemde Fort Boyard, de parel van de Charente-Maritime! Aanmeren kan niet want het fort zelf is verboden terrein, maar u komt er wel heel dicht bij. De hele familie kijkt zijn ogen uit! 

Staan er nog meer familieactiviteiten op het programma? Jawel! Een bezoek aan het aquarium van La Rochelle dat tot de grootste van Europa behoort, een dag naar de zoo van La Palmyre met dieren van over de hele wereld, en een excursie naar het attractiepark Futuroscope ten noorden van Poitiers voor een dag boordevol amusement en sensationele ervaringen!

Bezoek de Poitou-Charentes met z'n tweetjes

Het regionaal natuurpark van de moeraslanden van de Poitou, vlak bij de Atlantische Oceaan en La Rochelle, is een heus natuurparadijs dat ook wel het ‘Groene Venetië’ wordt genoemd. Terecht! Verken deze unieke plek op de fiets of in een kano samen met uw wederhelft!

Zin om het ruime sop te kiezen, een dag lang de jodiumrijke zeelucht in te ademen en dagverse vis en zeevruchten te degusteren? Op dan naar het Île de Ré en het Île d'Oléron! Alle tortelduifjes zijn dol op deze eilanden met hun verbluffende schoonheid.

Camping Poitou-Charentes: onze tips voor een geslaagd verblijf

Op zoek naar nog meer toeristische hotspots in de Poitou-Charentes? Bezoek Royan, Poitiers (de ‘stad met de 100 klokkentorens’), de vuurtoren van La Coubre aan de Côte Sauvage en het apenpark ‘Vallée des Singes’!

Laat uw auto achter op de camping en verken de regio op de fiets: een stukje van de Vélodyssée, één van de bekendste fietsroutes, loopt van Royan naar La Rochelle. Fietsen maar!

Angoulême organiseert een internationaal stripfestival en een festival van de Franstalige film: daarmee is het zonder twijfel het culturele hart van de Poitou-Charentes!

Een andere manier om de Poitou-Charentes te leren kennen? Via zijn gastronomie! Oesters, kazen, wijnen of gebak: uw smaakpapillen zijn in de zevende hemel!

Onze goede redenen om op reis te gaan

De campings in de Poitou-Charentes zijn ideaal gelegen tussen de oceaan, de moeraslanden en het vredige platteland. Ze vinken dan ook heel wat hokjes af op uw checklist als u op zoek bent naar een leuke bestemming voor een campingvakantie met uw familie. U kunt er rekenen op een uitgebreid dienstenaanbod en tal van activiteiten. Iedereen vindt er zijn gading!

Onze campings in de Poitou-Charentes bieden vakantiegangers een uitgebreide infrastructuur en diverse diensten aan zoals aquaparken met zwembaden, restaurants, bars, kruidenierszaken en minisupermarkten, wellnessruimten en fietsverhuurdiensten. 

Niet te missen bezienswaardigheden in de Poitou-Charentes zijn Futuroscope, de zoo van La Palmyre, de vuurtoren van La Coubre, het beroemde Fort Boyard, het natuurpark van de moeraslanden van de Poitou (ook bekend als ‘het Groene Venetië’) en de eilanden Ré en Oléron. Neem zeker ook een kijkje in de steden Angoulême, Poitiers en La Rochelle. 

Van stacaravans over originele accommodaties (tenten, lodges, boomhutten, enz.) tot kampeerplaatsen: onze campings in de Poitou-Charentes hebben sowieso de perfecte accommodatie voor u! 

Campings in de buurt

Binnenkort!
Pressac | Poitou-Charentes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!