Camping Provence Alpes Côte d'Azur

En regio met een uitzonderlijk klimaat, waar de hele wereld naartoe komt

Ontdek de Provence

Met 300 dagen zon per jaar is de Provence de belangrijkste regio van Frankrijk als het gaat om toerisme. Het is een uitzonderlijke streek, die geliefd is vanwege de schoonheid van de landschappen, de kwaliteit van het leven en de Franse 'art de vivre', de duizenden jaren oude geschiedenis en eeuwenoude ambachtelijke kennis: de Provence staat bol van de wonderen om met het hele gezin te ontdekken.

De Côte d'Azur heet u van harte welkom voor een vakantie vol zalig nietsdoen, recreatie en gastronomie.

Onder een azuurblauwe hemel strekt de Provence zich voor u uit, met unieke landschappen en een mediterrane levensstijl. Het opmerkelijke historische erfgoed en de hooggelegen dorpjes, omringd door het geluid van de cicaden en de bedwelmende geur van lavendel zullen u vast en zeker verrukken! Aan de zee is het natuurschoon adembenemend en het uitzicht over de blauwe wateren van la 'Grande Bleue' subliem! Na een boottochtje over het turquoise water waarbij u naar de beroemde kreken in de buurt van Cassis vaart (onderdeel van de Unesco-werelderfgoedlijst) bent u zeker overtuigd, evenals na een flinke wandeling door het massief van les Maures of de Esterel...

U leeft hier op het ritme van het mediterrane klimaat, met warme, droge zomers en zachte winters aan de kust. Vergeet vooral niet om een aantal van de schilderachtige markten te bezoeken, waar het geurt naar tijm en rozemarijn en het je duizelt door de felle kleuren van een uitzonderlijke keuze aan groente en fruit... In Saint-Aygulf, Fréjus, Saint-Tropez en Bormes-les-Mimosas vindt u streekproducten, olijfolie en natuurlijk honing, maar u kunt er ook amandelgebakjes, de "callissons d'Aix" nuttigen of wat gekonfijte vruchten uit Nice... En wat past er beter bij de beroemde bouillabaisse of de al even bekende bourride (visgerecht) en daube provençale (stoofvlees) dan een van de vele witte, rode of rosé wijnen (AOC-wijnen). Er is er een wijn voor iedere smaak, van de Bandol en de Côtes de Provence tot de Petit Cassis Blanc, zodat zelfs de meest veeleisende wijnliefhebbers overtuigd zullen zijn !

In de regio is er altijd iets te doen dankzij de vele festivals, waar u de keuze heeft uit muziek, straattheater en dans. U wordt direct opgenomen in de de mediterrane sfeer. De Provence is een genoegen voor groot en klein, ook dankzij de vele boomklimbanen, de zwemparadijzen, themaparken en dierentuinen. Vergeet vooral niet om de topattractie van de regio te bezoeken: het park Marineland, waar u adembenemende voorstellingen kunt bijwonen met orka's en dolfijnen.