Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Millau

Zin om de pauzeknop even in te drukken en tot rust te komen in een buitengewoon natuurkader? De Aveyron, de parel van de Occitaanse natuur, lijkt in dat geval een ideale bestemming. Eerste halte op uw reis door de Aveyron: Millau met zijn schitterende aanbod aan buitenactiviteiten, rijke erfgoed en weergaloze panorama’s. U zwicht meteen voor de charme van de stad en de uitzonderlijke natuur die haar omringt! 

Camping Millau, reserveer uw verblijf!

1 camping(s) gevonden
Nieuw!
Millau | Midi-Pyrénées
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Millau, uw ideale vakantiebestemming!

Millau is veel meer dan de stad van het beroemde viaduct, een architecturaal huzarenstukje dat jaarlijks duizenden bezoekers lokt. Deze stad is ook het vertrekpunt voor een onvergetelijke reis door de Aveyron. Van het viaduct en het plateau van de Larzac over de karaktervolle dorpen en de natuurparken tot en met de Gorges du Tarn: u staat werkelijk versteld! 

Waar kunt u beter uw tenten opslaan tijdens een vakantie in de Aveyron dan op onze Sandaya-camping? U vindt er niet alleen comfortabele accommodaties op maat van elk reisgezelschap, maar ook een leuk aquapark om verkoeling te zoeken en te plonsen, kinderclubs die het kroost entertainen en nog veel meer. 

Bezoek Millau met de hele familie

Houdt u van oude architectuur en uniek erfgoed? Neem dan met uw familie een kijkje in Peyre, een dorp met het label ‘Plus beaux villages de France’. Wat maakt het zo bijzonder? Vanuit Peyre, dat deels uit rotswoningen bestaat, hebt u een weergaloos uitzicht over het viaduct van Millau. En wat dacht u van een kanotocht op de rivier die langs Peyre loopt? Ideaal om uw bezoek met een sportieve activiteit te combineren! 

Daarna is het tijd om met de hele familie ondergronds te gaan tijdens een bezoek aan de grot van Dargilan, de zogenaamde ‘roze grot’. Trek stevige schoenen aan, kleed u warm aan (zelfs in de zomer komt de temperatuur niet boven de 10 graden uit!) en u bent helemaal klaar voor uw kennismaking met deze ondergrondse parel van de Aveyron. De spectaculaire kleuren van de rotsstructuren – oker, roze en saffraan – die zich over meer dan een kilometer uitstrekken, doen jong en oud versteld staan. 

Bezoek Millau met z'n tweetjes

Opgelet, want hier komt een activiteit waaraan u zich minstens één keer in uw leven moet wagen … als u ten minste geen hoogtevrees hebt. Millau is namelijk DE plek in de Aveyron om te gaan zweven (letterlijk dan). Laat u meevoeren door de wind tijdens een trip met een paraglider boven de stad en bewonder de verbluffende schoonheid van de streek: de ervaring is niet alleen onbeschrijflijk mooi, met zijn tweeën geniet u er ook dubbel van!

De natuur, het reliëf en het zachte klimaat maken van de hoofdstad van de Aveyron een heus paradijs voor sportievelingen die van heinde en ver komen. Zowel op het land als op het water is er aan activiteiten geen gebrek: kanovaren in de Gorges du Tarn, wandelen, trailing, mountainbiken … Kies uw favoriete speelterrein uit en trakteer uzelf op een flinke adrenalineboost!
 

Camping Millau: onze tips voor een geslaagd verblijf

Wist u dat Millau beroemd is vanwege zijn viaduct en … zijn handschoenen? Het kreeg zelfs de status van handschoen- en lederhoofdstad en wordt door de haute-couture op handen gedragen. Neem er zeker een kijkje!

Mis niets van de Natural Games, een evenement voor outdoorsport dat wereldwijd bekendheid geniet. Op het programma: hoogstaande sportprestaties tijdens de dag en na zonsondergang een muziekfestival waarin alle genres aan bod komen!

Kent u het witte goud uit de Aveyron? Dat is de schapenmelk waarvan de meeste kazen uit de streek, waaronder roquefort, worden gemaakt. Proef ze allemaal: u geniet er mateloos van!

Vond u het bezoek aan de grot van Dargilan enig? Dan hebben we goed nieuws: in de omgeving van Millau vindt u verscheidene grotten die eveneens een omweg waard zijn zoals die van Aven Armand of de Abîme de Bramabiau!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!