Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Libourne

De wijnen, de kastelen, de molens … er zijn redenen te over om ‘s zomers een bezoek te brengen aan Libourne! In het ‘Pays Libournais’, tussen Bordeaux en Périgueux en tussen de Isle en de Dordogne, vloeien prachtige landschappen in elkaar over. Ontdek het allemaal zelf vanaf uw 4- of 5-sterren Sandaya-camping.

Campings in de buurt

2 camping(s) gevonden
Soulac-sur-Mer | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Atur | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Libourne, uw ideale vakantiebestemming!

Op de plek waar de groene landschappen van de Dordogne plaats maken voor de wijnvelden van de prestigieuze chateaus van de Médoc ligt Libourne, een voormalige koninklijke vestingstad met een rijk historisch erfgoed. Met zijn wijngaarden, valleien en bossen is Libourne een paradijs voor wandelaars. Trek eropuit te voet of op de fiets en verken de ongerepte landschappen en architecturale juweeltjes.

Na een rijk gevulde dag kunt u rekenen op een comfortabel onderkomen op onze 4- of 5-sterrencampings in de Dordogne. Zij verwelkomen u in een oase van groen en komen met hun activiteitenaanbod aan ieders wensen tegemoet: sporttoernooien, aquagymlessen, gratis miniclubs voor de kleintjes en uiteraard … een flinke portie waterpret in de zwembaden en op de glijbanen! Wanneer de avond valt, wenkt uw kampeerplaats of uw volledig ingerichte cottage aan de rand van het bos. Het lijdt geen twijfel dat u hier slaapt als een roos!

Bezoek Libourne met de hele familie

De oceaan mag dan al 100 km verderop liggen, toch heeft Libourne een haven. Dit maakt deze stad aan de Dordogne bijzonder populair bij families, die de leuke zwemplekken erg weten te waarderen. Zo is er het strand van Les Dagueys bij het gelijknamige meer. Ter plaatse vindt u opblaasstructuren, watersportactiviteiten, een wandelroute rond het meer (6 km) en zelfs een restaurant. Er ontbreekt echt niets voor een idyllisch uitje met de familie!

Hebt u zin in nog meer avontuur, zet dan koers naar Guîtres ten noorden van Libourne en ga aan boord van het toeristentreintje met wagons uit de 19e eeuw. Het wordt zonder twijfel een treinrit zoals u er nog nooit een meemaakte en waaraan u heel wat plezier beleeft!

Bezoek Libourne met z'n tweetjes

Libourne ligt tussen twee rivieren, dus waarom zou u met zijn tweetjes geen romantische riviercruise maken? Kies in de haven van Libourne-Saint-Emilion het ruime sop en maak een boottocht op de Dordogne. Aan boord geniet u van de prachtige landschappen bij het proeven van een glaasje (lokale!) wijn. Proost!

Na de stroom is de rivier aan de beurt. Volg de vallei van de Isle die Libourne in het noorden begrenst. Net als in de rest van het ‘Pays Libournais’ vindt u hier tal van wandel- en fietsroutes die u langsheen het rijke erfgoed voeren: molens, kerken, kapelletjes, wasplaatsen … Geef uw ogen de kost en mis er niets van!

Camping Libourne: onze tips voor een geslaagd verblijf

Hebt u wel eens een waterbike gezien? Met deze fietskano kunt u op een ludieke en originele manier de Isle verkennen!

Saint-Emilion, dat aan Libourne grenst, is een absolute must. U wordt vast verliefd op deze middeleeuwse stad die op de Unesco-werelderfgoedlijst prijkt!

Rond Libourne nodigen de beroemde wijngaarden van de ‘Route du Vin de Bordeaux en Saint-Emilion’ u uit voor een proeverij!

Hou op de terugweg even halt bij de molen van Abzac, een beschermd historisch monument. Hij werd gebouwd in 1471!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!