Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Girona

Op weg naar Barcelona – of op de terugreis naar Frankrijk – is Girona als tussenstop een absolute aanrader. Het bleef gespaard van het massatoerisme en bezit een meer dan authentieke charme. Pak dus uw koffers en ontdek tijdens uw campingvakantie in Catalonië de geheime parel van de Costa Brava: Girona!

Campings in de buurt

1 camping(s) gevonden
Pals | Catalonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Girona, uw ideale vakantiebestemming!

Op minder dan een uur van de Franse grens, tussen het binnenland en de kust, nodigt Girona u uit tot een tussenstop op weg naar uw campingbestemming. De Catalaanse provinciehoofdplaats wordt doorkruist door een rivier en herbergt heel wat schatten: van de steegjes in de beroemde Jodenwijk tot de wallen rond het oude centrum. De parel van Catalonië mag niet op uw programma ontbreken, maar … waar kunt u logeren?

Te midden van het ongerepte landschap van de Costa Brava heet uw Sandaya-camping u hartelijk welkom. Tussen de Middellandse Zee en de turkooisblauwe zwembaden geniet u op de camping van een ruim activiteitenaanbod: van gratis animatie in de kinderclubs tot sporttoernooien voor de campinggasten. Een restaurant, een tapasbar, een shuttle-service naar de stranden, een kruidenier … Op deze sterrencamping hebt u alles bij de hand. U hoeft alleen nog maar te kiezen tussen een cottage, een lodge-tent en een kampeerplaats voor de hele familie!

Bezoek Girona met de hele familie

Het charmante Girona, een verborgen parel met een rijke geschiedenis, kan bij groot en klein op enthousiaste reacties rekenen. En bent u op pad met enkele fans van ‘Game of Thrones’, dan wordt uw bezoek met de familie aan Girona een meer dan boeiend uitje!

Steek de Pont de les Peixateries Velles over, een brug gebouwd door Gustave Eiffel. Zo komt u in de fascinerende Call Jueu in het hart van de oude stad. Deze Jodenwijk met zijn wirwar van geplaveide straatjes geldt als de best bewaarde van heel Spanje. De kids vinden het vast reuze want de intact gebleven middeleeuwse setting geeft hun het gevoel terug te reizen in de tijd. Besluit uw bezoek met een wandeling over de stadswallen van Girona vanwaar u een mooi uitzicht over de hele stad hebt.

Bezoek Girona met z'n tweetjes

Na het bruisende stadsleven van Barcelona en uw uitstapjes naar de stranden nabij uw Sandaya-camping is Girona de perfecte bestemming voor een uitje met uw geliefde. Met zijn musea, veelkleurige huizen langsheen de rivier en monumenten uit diverse historische perioden heeft Girona u heel wat te bieden. Het merendeel van de bezienswaardigheden – zoals het Joods museum, het filmmuseum met zijn indrukwekkende collectie en het ‘Museu d’Historia’ – vindt u in de Call Jueu. De Jodenwijk is dan ook een ideaal vertrekpunt voor uw bezoek!

En wat dacht u daarna van een bezoek aan de prachtig bewaarde Arabische baden? U hoeft er slechts enkele minuten voor uit te trekken, maar van op het dak hebt u ook een prachtig uitzicht over de stad. Neem tot slot een kijkje in het ‘Parc de la Devesa’ voor een flinke portie natuur en groen, alvorens terug te keren naar de camping.

Camping Girona: onze tips voor een geslaagd verblijf

Zin om te shoppen of de lekkerste tapas van de stad te proeven? Dan moet u op de Rambla de la Llibertat zijn in de oude wijk van Girona!

Op zoek naar de mooiste uitkijkpunten van de stad? Klim de 96 trappen op van de schitterende Santa Maria-kathedraal!

In de kathedraal van Girona vindt u het beroemde wandtapijt over de schepping: het ‘Tapís de la Creació’. Het behoort tot de oudste wandtapijten ter wereld!

Hou op de terugweg naar de camping halt bij een van de stranden van de Costa Brava: bij zonsondergang zijn ze nog mooier!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!