Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Rome

Geen mooiere vakantiebestemming toch dan Rome, de Eeuwige Stad met straten als heuse openluchtmusea? Op uw 4- of 5-sterrencamping bevindt u zich vlak bij de Italiaanse hoofdstad en op een boogscheut van de Middellandse Zeestranden. Na een dag vol indrukken op de allermooiste plekjes van Rome komt u thuis in de rust van uw vakantielogies tussen de dennen.

Camping Rome, reserveer uw verblijf!

1 camping(s) gevonden
Rome | Lazio
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Rome, de ideale vakantiebestemming!

U vindt uw camping tussen de zonovergoten kuststranden en het historische centrum van Rome dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit is dan ook de ideale uitvalsbasis om de Italiaanse hoofdstad te ontdekken en u te laten meevoeren door zijn schoonheid. Na een heerlijk ontbijt op het terras van uw stacaravan kunt u koers zetten naar het centrum van de stad waar u als bij toverslag in het hart van het Oude Rome terechtkomt. Pure magie! Het Forum Romanum, het Pantheon, het Colosseum … de kunsthistorische schatten volgen elkaar in sneltempo op en bestrijken bijna 28 eeuwen geschiedenis.

Terug op de camping staat alles in het teken van zwemmen, ontspannen en recreatie. Maar waarom zou u de drie niet combineren? In het aquapark van de camping vindt u een semi-olympisch zwembad, een waterspeeltuin voor de kinderen, een zonneterras, een rivierlagune … een heuse turkooizen oase, kortom. De sportievelingen kunnen op het multisportterrein dan weer terecht voor een partijtje voetbal, tennis of basketbal.

Bezoek Rome met de hele familie

Omdat er zo veel te zien en te beleven valt als u samen met uw familie Rome bezoekt, hebben we een aantal bezienswaardigheden geselecteerd die u samen met de kinderen kunt ontdekken. Onze eerste halte is Ostia Antica, de oude havenstad waaruit uiteindelijk Rome is ontstaan. Op de archeologische site, die verscholen ligt tussen de dennen, zullen de kinderen zich de helden wanen in een boeiend avontuur dat zich afspeelt in het hart van het Oude Rome.

Daarna gaat het richting het centrum, waar we een bezoekje brengen aan het Colosseum en de kinderen in de huid kruipen van de oude gladiatoren. Na het obligate, heerlijke Italiaanse ijsje trekken we naar de dierentuin van Villa Borghese, waar u een mooie wandeling in de schaduw wacht. Hebt u nog wel wat tijd over? Wat dacht u van een verfrissende duik in zee?

Bezoek Rome met z’n tweetjes

Rome, de romantische stad bij uitstek, is een van de favoriete vakantiebestemmingen van verliefde stelletjes uit alle windstreken. De museumstad is vaak het slachtoffer van zijn eigen succes, maar toch zult u er in de ban zijn van de magie die zich op elke straathoek openbaart. De Trevifontein, de Piazza di Spagna, het Forum Romanum, de Palatijn … de lijst historische pareltjes die u hier hand in hand kunt verkennen is schier eindeloos.

Een absolute must voor uw bezoek met z’n tweetjes is Vaticaanstad, een van de kleinste landen ter wereld dat toch kan bogen op heel wat grote bezienswaardigheden. Laat u maar overrompelen door de pracht van de Sint-Pietersbasiliek, het meest prestigieuze christelijke bouwwerk ter wereld. Daarna gaat het naar de Sixtijnse Kapel die bewondering afdwingt en waar alle blikken gericht zijn op de bekende koepel waarop Michelangelo zijn fresco’s heeft geschilderd. Kuier rond in de steegjes tot de zon ondergaat, want dan wordt de Eeuwige Stad er nog mooier op.

Camping Rome: onze tips voor een geslaagd verblijf

Wat u ook wilt bezoeken, zorg ervoor dat u er voor tien uur ‘s morgens bent, of koop vooraf een kaartje waarmee u lange wachttijden vermijdt!

De cinefielen onder u kunnen in de bekende Cinecittà (of ‘droomfabriek’) de gouden jaren van de Italiaanse film herbeleven!

Wilt u Rome graag ook eens van een andere kant zien? Daal dan af in een van de vijf catacomben, en bereid u voor op een bezoek dat bol staat van mysterie!

‘s Avonds is het in de loungebar van de camping genieten van een welverdiende pauze, en van een concertje op de achtergrond!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!