De Var, de ideale bestemming voor uw campingvakantie

Er zijn maar weinig gebieden waar de landschappen zo gevarieerd zijn als in de Var. In dit departement met z’n vele gezichten komt u helemaal tot rust zoals u dat zelf wilt: op de schitterende Middellandse Zeestranden is het heerlijk ontspannen en zonnen, in de dorpen van het hinterland van de Var kunt u prachtige wandelingen maken, langs de idyllische oevers van de Îles d’Or kunt u op verkenning gaan, noem maar op. En daarna kunt u uitrusten op uw favoriete 4- of 5-sterrencamping.

Op amper een boogscheut van de stranden kunt u uw tent opslaan of een volledig uitgeruste cottage huren, en onder de zon van de Provence volop genieten van het mooie leven. Sport, avondanimatie, zwemmen in de verwarmde zwembaden … Vier vakantie in alle vrijheid.

Camping Var, reserveer uw verblijf!

Saint-Raphaël | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Saint-Aygulf | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Er is iets misgegaan
Ontdek ook

Bezoek de Var met de hele familie

Het favoriete tijdverdrijf van de kinderen in de Var? Zwemmen, natuurlijk. En dat treft, want deze zonovergoten provincie kan prat gaan op schitterende strandkusten en verborgen inhammen die u met de hele familie kunt ontdekken. Geniet van het turkooizen water aan de stranden van La Verne in La Seyne-sur-Mer en L’Estagnol in Bormes-les-Mimosas of aan de baai van Agay aan de voet van het massief van Estérel.

Zin om het ruime sop te kiezen? Zet dan maar koers naar het eiland Porquerolles waar u de Plage Notre-Dame, het mooiste strand van heel Europa, kunt ontdekken. Wie het zeewater liever inruilt voor zoetwater vindt zijn gading in de Gorges du Verdon en hun adembenemend mooie omgeving.

Bezoek de Var met z’n tweetjes

Na een romantisch wandelingetje langs het kristalheldere water van de Middellandse Zee, zoeken we het wat hogerop en verkennen we het schitterende hinterland van de Var. Tussen de dorpen die tegen de hellingen zijn gebouwd en de geurige garrigues - gebieden met kreupelhout - prikkelt de Haut-Var alle zintuigen van vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en authenticiteit.

Vergeet ook niet een ommetje te maken naar Seillans, een typisch Provençaalse gemeente die is opgenomen op de lijst van ‘Plus beaux villages de France’. Op weg naar Cotignac, kunt u ook een bezoekje brengen aan de Abdij van Le Thoronet, een van de drie prachtige cisterciënzerabdijen van de Provence. Aan de stalletjes met honing, olijfolie, groenten en regionale wijn die langs de weg staan opgesteld, kunt u proeven van deze streekproducten en zo uw zintuiglijke ervaring compleet maken.

Camping Var: onze tips voor een geslaagd verblijf

De kust van de Var is liefst 430 km lang: blijf hier lang genoeg om hem helemaal te kunnen ontdekken!

Port-Cros, Porquerolles, Levant: een vakantie in de Var is pas compleet als u ook de Îles d’Or hebt bezocht!

Houdt u van sporten in de vrije natuur? Zet dan koers naar de massieven van La Sainte-Baume, Les Maures en l’Estérel!

Maak een kanotocht door de grootste canyon van Europa: de Gorges du Verdon!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!