Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Verblijf 2020: grijp uw kans vóór 31/12! Meer weten?

Camping Lorient

Strijk neer voor een verkwikkend verblijf in Lorient, met zicht op de Atlantische Oceaan. Op amper een paar kilometer van uw Sandaya-camping in Zuid-Bretagne kunt u in de hoofdstad van het departement Morbihan even voor anker gaan langs de lagune van Gâvres. U ontdekt er meteen ook de historische havens en de voorouderlijke tradities. In Lorient, waar de ferry’s naar het eiland Groix afvaren, bevindt u zich tussen het vasteland en de zee, tussen het feestelijke hart van de stad en de aangename stranden die de Bretoense Riviera ademen.

Camping Lorient: reserveer uw verblijf

Reserveer een plekje op de camping nabij Lorient

Lorient is de bakermat van de Compagnie des Indes en draagt nog altijd de sporen van zijn roemruchte verleden in zich. Denk maar aan de schitterende stenen citadel aan de ingang van de stad. Samen met uw familie kunt u een bezoekje brengen aan het museum Cité de la Voile Eric Tabarly of aan boord gaan van de onderzeeër Flore. In Lorient maakt u met elke stap die u zet een reis terug in de tijd. Zo herbeleeft u de grootse scheepvaartavonturen en ontdekt u de maritieme geschiedenis van Frankrijk. Nadat u de hele dag uw ogen de kost hebt gegeven in Lorient of op het eiland Groix, op 45 minuten varen, is het ’s avonds in uw volledig uitgeruste stacaravan lekker wegdromen van de grote avonturen op de wereldzeeën. Of wilt u gewoon even rustig genieten van het schitterende kader van uw camping in het departement Finistère? Zet dan koers naar het overdekte en verwarmde zwembad, speel samen met uw familie een partijtje petanque, of organiseer een toernooi op het multisportterrein van de camping. Terwijl uw kinderen zich uitleven in de gratis miniclubs, kunt u een heerlijke wandeling maken op het grote fijnzandstrand in de buurt van uw Sandaya-camping op de Bretoense kust. Telkens weer baden de hemel en de zee er in een andere kleur. Hier kunt u volop genieten van de rust en op krabben of schelpen jagen.

Camping aan zee

In Lorient zetten het heldere water en de stranden met uitzonderlijk fijn zand de toon. De kuststrook is dan ook de ideale plek voor een zonovergoten pauze met uitzicht op de oceaangolven. Op de Plage Royale van Port-Louis kunt u de pleziervaartuigen bewonderen die het anker uitgooien in het kristalheldere water van Lorient, terwijl u op het strand van Kerguélen in Larmor-Plage een adembenemend uitzicht hebt over het eiland Groix, dat op amper een paar kilometer van de havenstad ligt. Niet ver van de landtong Pointe de Grave kunt u op de Grande Plage van Lorient samen met uw familie kennismaken met de geneugten van het watersporten. U geniet er ook van het uitzicht op het grootste duinenmassief van Bretagne. Ga windsurfen, zeilwagenrijden of funboarden … er is voor elk wat wils. Laat u maar meevoeren door de zeewind. Op de terugweg naar de camping kunt u nog even halt houden op het 1.900 meter lange zand- en kiezelstrand van Fort-bloqué. Het fort uit de 18e eeuw dat er baadt in het licht van de ondergaande zon staat garant voor een niet te missen spektakel.

Een daguitstap naar het eiland Groix

Bezoek tijdens uw vakantie op een Sandaya-camping in Bretagne ook het eiland Groix. Deze kleine parel in de Atlantische Oceaan ligt op amper 45 minuten varen van de kust van Lorient. Zodra u van boord gaat in Port-Tudy wordt u ondergedompeld in de bijzondere en unieke sfeer van het eiland die niemand onbewogen laat. Tegenover de felgekleurde vissershuizen liggen de plezierbootjes afgemeerd. Het schrille gekrijs van de meeuwen vermengt zich met het klotsende geluid van de golven en de jodiumrijke zeelucht is een weldaad voor uw longen. Daarmee is de toon voor het vervolg van uw uitstap meteen gezet. Aftrappen doen we met een ritje op een huurfiets. Zo is het volop genieten van het adembenemende natuurschoon van Groix. In Le Bourg houden we even halt om te proeven van de typische karamellen met gezouten boter, en daarna gaat het naar het bekende Grands Sables, het enige strand van Europa dat met bolle rug naar de zee toe ligt. Op Groix zwaait de fietser de scepter. We fietsen nog een eindje verder en we belanden op het strand van Les Sables Rouges, waar de rotsen een donkerrode kleur hebben. Na een ommetje in de mooie steegjes van Locmaria verkennen we de wilde kust van het eiland, met zijn steile kliffen en heidevelden. Zo komen we uiteindelijk bij de bekende vuurtoren van Pen-Men die het felste licht van de hele Morbihan afwerpt. Voor u strekt zich de Atlantische Oceaan uit. U hebt er een onvergetelijk uitzicht en krijgt er het heerlijke gevoel dat u alleen op de wereld bent.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Camping Lorient, reserveer uw verblijf!

Névez | Bretagne
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!