Laat uzelf verleiden door de Bretonse Keltische gronden. Omringd door de Atlantische Oceaan en het Engelse Kanaal, zal Bretagne u ook verrassen met zijn vele natuurlijke hulpbronnen, en vooral met de fusie tussen land en zee.

Ontdek de provincie Bretagne

Bekend om zijn cultuur, geschiedenis en tradities, is Bretagne in staat geweest om door de eeuwen heen een sterke identiteit op te bouwen. Van Rennes naar Quimper, via Brest of Concarneau, ontdek met het hele gezin Bretagne rijk aan plaatsen en unieke landschappen.

Neem een duik in de Bretonse geschiedenis, de cultuur en de gastronomie.

Er zijn talrijke natuurlijke en historische gebieden te verkennen in Bretagne, waaronder: de archipel van Glénan en zijn 9 paradijselijk gekleurde eilanden, de beroemde "menhirs" van de megalieten van Carnac, de vuurtoren van Eckmühl in Penmarch of "la pointe du Raz" (meest westelijke punt van Frankrijk) en zijn kliffen. De diversiteit van al deze verschillende plaatsen duidt de veelzijdigheid van de regio Bretagne aan.

Bretagne beschikt ook over een sterk architectonisch erfgoed. Voel u vrij om de ommuurde stad Concarneau, het "Fort La Latte" op het punt Cap Fréhel of het kasteel van "Taureau en Baie de Morlaix" te bezoeken. Voor de liefhebbers van cultuur en geschiedenis is een bezoek aan het zeilmuseum Cité de la Voile Eric Tabarly in Lorient, het Museum voor Schone Kunsten in Quimper en het vissersmuseum in Concarneau, zeker de moeite waard.

Op het gebied van gastronomie, Pont Aven pannenkoeken, Bretonse appelwijn of de beroemde boekweitpannenkoeken en tarwepannenkoeken zullen uw smaakpapillen tijdens uw verblijf stimuleren. Niet te vergeten dat Bretagne een land van visserij is. Geniet van alle schaal-en schelpdieren: platte oesters, garnalen of kreeft uit Bretagne. Doe uw beste laarzen aan en probeer zelf ook schaaldieren te vangen. Tijdens de vloed, in Bénodet bijvoorbeeld, haalt u sommige kokkels, mosselen en alikruiken uit het water om deze onbeperkt onder het genot van een aperitief te proeven.

Dansen, kunst, Keltische muziek en festivals, de provincie Bretagne profiteert van vele gewoonten en tradities. Ontdek de Bretonse cultuur tijdens het Cornwall Festival in Quimper. Dit festival benadrukt de Bretonse identiteit. Shows, evenementen en concerten zijn gepland in de loop van de maand juli, zodat u kunt genieten van de culturele rijkdom en de kracht van Bretagne.

Is uw vakantie programma klaar? De regio Bretagne wacht u op.

Névez | Bretagne
Beschikbaar van ${ beginDate } tot ${ endDate }
Andere beschikbare datums van ${ beginDate } tot ${ endDate }
Reservering niet beschikbaar
Vanaf ${ price }€ voor ${ nights } nachten