Wat dacht u van een reis terug in de tijd deze zomer? In Occitanië, op 20 minuten van de Middellandse Zee, ligt een oude stad op u te wachten: Pézenas. Halfweg tussen Béziers en Montpellier nodigt zij u uit om haar opmerkelijke erfgoed te ontdekken tijdens een campingvakantie in de Hérault: beschermde historische monumenten, steegjes met pittoreske handelszaken, zonnige wijngaarden te midden van de prachtige natuur … Ontdek deze stad die de onvervalste charme van de Languedoc uitstraalt!

Reserveer een plekje op de camping nabij Pézenas

Pézenas, een stadje in de Hérault dat het label ‘Ville d’Art et d’Histoire’ kreeg, nodigt uit tot een pittoreske wandeling door de schaduwrijke kasseistraatjes van zijn oude centrum dat over de rivier de Peyne uitkijkt. U ontdekt er sublieme herenhuizen zoals het Hôtel de Lacoste, het Hôtel de Malbran of het Hôtel d’Alfonce. Houdt u van theater? Aan de hand van musea en diverse animatieactiviteiten vertelt Pézenas u het verhaal van Molière, één van zijn beroemdste inwoners. In de wijngaarden langsheen het Canal du Midi vlak bij Pézenas rijpen enkele van de allerbekendste druivenrassen uit de Languedoc. Een degustatie mag dus zeker niet op uw programma ontbreken! Om uw vakantie in het hart van de Languedoc-Roussillon helemaal onvergetelijk te maken, reserveert u een stacaravan, bungalow of kampeerplaats in uw vakantiedorp aan de Middellandse Zee. Ter plaatse kunt u rekenen op een uitgebreid animatieaanbod voor de hele familie: olympiades op het multisportterrein, aquagymlessen in de zwembaden van het aquapark, een partijtje tennis of petanque, en – niet te vergeten – de talloze watersporten die u kunt uitproberen op het strand waartoe u vanaf de camping rechtstreeks toegang hebt. En uw kroost? Onze gratis kinderclubs hebben voor uw kleine rakkers een schitterend animatieprogramma met tal van openluchtactiviteiten in petto. Reken daarbij de vele uren waterpret op de waterglijbanen en het wordt een schitterende vakantie!

Camping aan zee

Pézenas ligt weliswaar in het binnenland van de Hérault, maar bezoekers zwichten vroeg of laat toch voor de lokroep van de Middellandse Zee en haar fijnzandstranden. Een halfuurtje ten zuiden van Pézenas ligt de badplaats Cap d’Agde met zijn langgerekte goudgele zandstrand. Deze zogenaamde ‘vakantiehoofdstad’ houdt heel wat troeven achter de hand voor een mooie middag aan zee met de familie. Neem de wandelroutes langsheen de kust die u langsheen de eindeloze zandstranden leiden en geniet van het bijzondere uitzicht over het blauwe water van de Middellandse Zee. Zin om zelf het ruime sop te kiezen? Heel wat clubs aan de kust bieden initiaties paddle, windsurfen en jetski aan. Wedden dat uw vakantie een spetterend succes wordt?

Picknick op het wijndomein ‘Seigneurie de Peyrat’

Kies een mooie zomerdag uit en vertrek op uw camping in de Hérault richting Pézenas. Zo komt u bij het schitterende wijndomein ‘Seigneurie de Peyrat’. Aan de rand van Pézenas in een prachtig landschap met wijngaarden en wilde garrigue ligt het domein van een 17de-eeuws kasteel omringd door moestuinen, olijfgaarden en – uiteraard – uitgestrekte wijngaarden. Hier wordt al generaties lang wijn verbouwd en het resultaat ervan kunt u degusteren tijdens één van de ‘chique picknicks’ die er worden georganiseerd. In de schaduw van de gigantische platanen kunnen bezoekers er van juni tot september allerlei lekkers uit de streek proeven bij een glaasje Sauvignon Blanc, Chardonnay of Pinot Noir, stuk voor stuk afkomstig uit de kelders van de ‘Seigneurie de Peyrat’. Laat dit feeërieke – en overheerlijke – rendez-vous niet aan uw neus voorbijgaan tijdens uw campingvakantie nabij Pézenas!

Onze campings in de buurt

Vendres Plage | Languedoc
Beschikbaar van ${ beginDate } tot ${ endDate }
Andere beschikbare datums van ${ beginDate } tot ${ endDate }
Reservering niet beschikbaar
Vanaf ${ price }€ voor ${ nights } nachten
Vendres Plage | Languedoc
Beschikbaar van ${ beginDate } tot ${ endDate }
Andere beschikbare datums van ${ beginDate } tot ${ endDate }
Reservering niet beschikbaar
Vanaf ${ price }€ voor ${ nights } nachten