Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Saint-Nectaire

In het hart van het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne ligt Saint-Nectaire, het dorp dat beroemd werd met zijn heerlijke kaas maar ook over een prachtig erfgoed beschikt. Bezoek de beroemde kerk die over de vallei uitkijkt, de ongelooflijke petrificerende fonteinen, het statige kuurhotel uit de belle époque … Dit wordt een reis door de geschiedenis!

Campings in de buurt

1 camping(s) gevonden
Murol | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Saint-Nectaire, uw ideale vakantiebestemming!

Neem tijdens uw campingverblijf te midden van de vulkanen van de Auvergne een kijkje in Saint-Nectaire, een karaktervol dorp in de Puy-de-Dôme dat tegen het massief van Sancy aanleunt. Het is vooral bekend vanwege de gelijknamige kaas die zelfs de Zonnekoning wist te smaken, maar Saint-Nectaire heeft nog meer te bieden: natuur, architectuur en gastronomie zijn er perfect in evenwicht. U staat versteld!

Voor een comfortabel verblijf in het groen reserveert u een plekje op onze Sandaya-camping in de Auvergne: uw waarborg voor kwaliteit en rust. Op een authentieke boomrijke kampeerplaats of in een volledig ingerichte accommodatie voelt u zich al gauw helemaal thuis. Het schitterende uitzicht op de omliggende bergen krijgt u er zomaar bij. Ter plaatse geniet u van onze sportvelden, het aquapark met overdekt en verwarmd zwembad en de bergmeren in de omgeving van de camping. Dit wordt een vakantie in de weidse natuur!

Bezoek Saint-Nectaire met de hele familie

Rij met de wagen of de camper naar Saint-Nectaire – u kunt ook op de fiets gaan – en geniet van een leuke dag met de familie. Saint-Nectaire, dat ten noorden van Murol en het meer van Chambon ligt, weet uw kroost vast te bekoren met enkele aparte bezienswaardigheden, al springen ze niet meteen in het oog. Eerste halte: de petrificerende fonteinen van Saint-Nectaire. Enkele meters onder de grond ontdekt u een 14 m hoge fontein waarmee ongelooflijke kunstobjecten worden gemaakt op basis van versteend vulkaanwater. Uniek in de streek en niet te missen!

Eenmaal weer bovengronds is het tijd om op zoek te gaan naar de dolmens en menhirs die overal in Saint-Nectaire te vinden zijn. De beroemdste van allemaal is de ‘Dolmen du Parc’, een reusachtige steen die hier in de Keltische tijd opgesteld werd. Wat dacht u van een picknick op deze leuke plek voor u terugkeert naar de camping?

Bezoek Saint-Nectaire met z'n tweetjes

Kuier hand in hand door Saint-Nectaire en ontdek de beroemde Notre Dame du Mont Cornadore-kerk die over het dorp uitkijkt en als historisch monument beschermd is. Het gebouw uit lavasteen geldt als één van de parels van de romaanse kunst in de Auvergne. Spoiler alert: vanaf de Mont Cornadore hebt u een adembenemend uitzicht op het kasteel van Murol en de Monts Dore!

Na een lekkere ‘truffade’ als lunch besluit u de dag met een korte wandeling vanuit Saint-Nectaire. Zet koers naar de Puy du Châteauneuf en volg de 7 km lange route door het bos en de vallei. Op de top vindt u oude troglodietenwoningen die uit het vulkaangesteente gehouwen zijn. De ideale plek voor een mooie foto als aandenken!

Camping Saint-Nectaire: onze tips voor een geslaagd verblijf

’s Zomers vinden in de kerk van Saint-Nectaire concerten en festivals plaats. U bent van harte welkom!

Volg het ritueel van de Romeinse baden in de grotten van Cornadore, waar 2000 jaar geleden het kuurtoerisme in de Auvergne ontstond!

Reis terug in de tijd en bezoek de Grands Thermes en de belle-époquevilla’s van Saint-Nectaire!

Vertrek niet zonder halt te houden in het ‘Maison du Fromage’ en ontdek wat het geheim is achter de kaas die in Saint-Nectaire wordt gemaakt!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!