Camping Murol

De gemeente Murol ligt in het hart van het massief van Sancy, waar de hoogste vulkaan van de Auvergne verrijst. Dit karaktervolle middeleeuwse dorp in de Puy-de-Dôme ligt verscholen tussen de bergen en een groot meer, en is daarmee ook een soort ‘badplaats’. Jonge en minder jonge campingliefhebbers genieten er van de zuivere lucht en een vakantie boordevol avontuur!

Camping Murol, reserveer uw verblijf!

1 camping(s) gevonden
Murol | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Murol, uw ideale vakantiebestemming!

Murol, een middeleeuws dorp in de Puy-de-Dôme, is een ideale uitvalsbasis om de fascinerende vulkanen van de Auvergne te verkennen. Met zijn historisch erfgoed, zijn beroemde fort en zijn ligging op de oever van het meer van Chambon weet Murol zowel geschiedenisfanaten als waterratten te bekoren. Vanuit Murol kunt u heerlijke tochten maken naar de Puy de Sancy, Mont-Dore, de vallei van Chaudefour … Elke route leidt u naar een verborgen parel te midden van de natuur!

Wilt u volop genieten van deze oase van rust, reserveer dan een cottage, een chalet of een boomrijke kampeerplaats op een Sandaya-camping voor een welverdiende vakantie. De verwarmde zwembaden, watervallen en waterglijbanen garanderen u een flinke dosis waterpret. Ook de activiteiten die onze animatoren aanbieden, vallen vast in de smaak: aquagym, tennis, zumba, yoga … De kids zijn in hun nopjes met de vele gratis animatieactiviteiten in de openlucht. En de kers op de taart: bij het nabijgelegen meer kunt u terecht voor diverse watersporten! Vervelen doet u zich sowieso niet op campingvakantie in Murol …

Bezoek Murol met de hele familie

Een badplaats in het hart van het vulkaangebied van de Auvergne? Dat leest u goed! De gemeente Murol, op de oever van het meer van Chambon, is de favoriete zwemplek van heel wat families die vakantie vieren in het massief van Sancy. Het 60 ha grote meer met aangelegde, bewaakte stranden te midden van de bossen is dan ook een paradijs voor watersporters. Zin in een stand-up paddle- of kanotochtje?

Over dan naar een heel andere tijd! Een bezoek met de familie aan het kasteel van Murol, een middeleeuws fort dat over het dorp heerst, mag beslist niet ontbreken op uw vakantieprogramma! De hele zomer is er animatie op het kasteel met re-enactments en gekostumeerde opvoeringen die de riddertijd doen herleven. Spoiler alert: op de top wacht u een schitterend uitzicht op de Puy de Sancy!

Bezoek Murol met z'n tweetjes

Wilt u in Murol samen met uw geliefde een fiets- of wandeltocht maken, dan hebt u keuze zat. U kunt bijvoorbeeld de Voie Verte nemen, een bewegwijzerde route vanuit Murol naar het meer van Chambon via de Tartaret-vulkaan, de jongste van heel Auvergne. Hebt u nog wat energie over? Maak dan een ommetje rond het meer: u vindt er wellicht de ultieme picknickplek!

Verwoede wandelaars voelen zich de koning te rijk bij het zien van de grandioze landschappen in de vallei van Chaudefour, een nationaal reservaat dat om zijn alpiene flora en fijne rotsaders bekendstaat. Vooral de wandelroutes langs de Biche- en Pérouse-watervallen in het hart van het bos zijn een aanrader!

Camping Murol: onze tips voor een geslaagd verblijf

Geniet van een buitenwandeling in het Parc du Prélong in Murol, een Franse tuin met reuzensequoia’s!

Hoeves, coöperatieven, troglodietenkelders … Breng een bezoek aan de lokale producenten en ontdek een van de schatten van Murol: kaas!

Bezoek ten zuiden van Murol de grotwoningen van Jonas, een verrassend middeleeuws dorp dat uit de rotsen gehouwen is!

Het meer van Pavin bij Besse lijkt wel perfect rond en spreekt dan ook tot de verbeelding: zwemmen is verboden maar u kunt er heerlijk wandelen!

Bezienswaardigheden in de omgeving
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!