Camping Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne, reserveer uw verblijf!

Murol | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne, een niet te missen hotspot tijdens uw vakantie!

Verover deze zomer de toppen van de prestigieuze vulkanen van de Auvergne! De duizenden jaren oude bergmassieven in het hart van het grootste natuurpark van Frankrijk vormen een bergketen van 120 km lang met de Monts Dômes en de Monts Dore in het noorden, de Monts du Cantal in het zuiden, en het granietplateau van de Artense en het massief van Cézallier ertussenin. In totaal ligt hier bijna 400 ha weidse natuur op u te wachten: ruim voldoende voor tal van onvergetelijke avonturen!

Aan de voet van de vulkanen geniet u van het weergaloze natuurkader van uw Sandaya-camping. Neem uw intrek in een volledig ingerichte cottage of strijk neer op een boomrijke kampeerplaats en vergeet meteen al uw zorgen. Relax in de zwembaden van het aquapark, leef u uit op de sportvelden, maak plezier met de gratis animatie en verken de wandelroutes in de omgeving van de camping om tot rust te komen in de vrije natuur. Er is zoveel te ontdekken dat u geen seconde de tijd krijgt om u te vervelen!

Bezoek het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne met de hele familie

Deze zomer krijgen de kids niet alleen enkele van de hoogste vulkanen van Europa te zien, ze komen er ook alles over te weten. Wie nieuwsgierig is naar het ontstaan van de vulkanen in de Auvergne, moet naar Vulcania nabij Clermont-Ferrand. Met interactieve animatie, 3D-films en belevingstrajecten weet het beroemde themapark in de Puy-de-Dôme wetenschap en ontspanning wonderwel te combineren, zodat u heel wat opsteekt terwijl u zich uitstekend vermaakt. De hele familie vindt het reuze!

Krijgt u er maar niet genoeg van? Op dan naar de vulkaan van Lemptégy in de Chaîne des Puys. Daal te voet of aan boord van een treintje af in de krater: een heel aparte ervaring waardoor u zich perfect kunt voorstellen hoe deze vulkaan 30.000 jaar geleden ontstond!

Bezoek het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne met z'n tweetjes

Zin in weidse natuur en eindeloze landschappen? In het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne worden avontuurlijke vakantiegangers op hun wenken bediend. Excursies naar de top van de vulkanen, proeven van de terroirproducten, zwemmen in de vrije natuur … Klinkt als een ideale vakantie voor natuurliefhebbers, niet?

Wilt u ten volle genieten van de schoonheid van het landschap, begin dan met een verkenningstocht te voet: honderden bewegwijzerde paden met vertrek bij de camping nodigen u uit om de omgeving te verkennen. Een beklimming van de Puy de Dôme, de hoogste top van de Chaîne des Puys, mag niet ontbreken. Op de top wordt u beloond met een grandioos uitzicht. Schrikt de hoogte u af, kies dan voor de routes rond de bergmeren: het meer van Chambon, het meer van Pavin of dat van Aydat. De Auvergne heeft zijn bijnaam ‘de watertoren van Frankrijk’ niet gestolen!

Camping Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne: onze tips voor een geslaagd verblijf

De dappersten kunnen de Puy de Sancy (1.886 m) beklimmen: de hoogste top van het Centraal Massief!

Na zo’n inspanning mag u zichzelf best trakteren op een lokale delicatesse: saint-nectairekaas, ‘truffade’, appeltaart ... Heerlijk!

Reist u met een baby? Neem de ‘Panoramique des Dômes’, een trein die u naar de top van de Puy de Dôme brengt!

En wat dacht u van een luchtdoop? Geniet van een spectaculair uitzicht over het hele natuurpark vanuit een luchtballon of met een parapente!