Le Mont-Dore, uw ideale vakantiebestemming!

Een verblijf in Le Mont-Dore is vanwege het uitgebreide activiteitenaanbod een feest voor jong en oud. Le Mont-Dore kan niet alleen prat gaan op de aanwezigheid van de Puy de Sancy, de hoogste top van de Auvergne, het is met zijn activiteitenaanbod voor de hele familie ook een buitensportparadijs. Zowel de lucht als het water zijn er uitzonderlijk zuiver: het zou zonde zijn om er niet van te genieten!

In het hart van dit uitgestrekte natuurgebied dat door de vulkanen van de Auvergne gedomineerd wordt, wacht op een hoogte van 800 meter uw Sandaya-camping in de Puy-de-Dôme. Ideaal om op adem te komen, ver van de dagelijkse sleur! Gun uzelf de rust van een volledig ingerichte stacaravan of ga voor een authentieke kampeerplaats met de natuur als tuin. Naast de duizend-en-één activiteiten die de Sancy voor u in petto heeft, geniet u van de vele troeven van uw Sandaya-camping: een aquapark met overdekt en verwarmd zwembad, animatie voor de hele familie en een aanbod van kwaliteitsdiensten in een subliem natuurkader! Zin om het zelf te ontdekken?

Campings in de buurt

Murol | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Bezoek Le Mont-Dore met de hele familie

’s Zomers valt er heel wat te beleven in Le Mont-Dore: de hele familie vindt er zijn gading. Om maximaal van het activiteitenaanbod te genieten, moet u op de top van de ‘Pic du Capucin’ zijn. ’s Zomers kunt u naar boven met de mythische elektrische kabeltrein van Le Mont-Dore, de oudste van heel Frankrijk!

Boven hebt u keuze zat: wandelen met de hele familie, een natuurloop, het touwenparcours, via ferrata … U kunt zelfs opteren voor een sensationele afdaling over de zomerrodelbaan! Onze favoriete wandeling: het Sylvatorium, een zintuiglijk parcours door het bos van Le Capucin dat bekendstaat om zijn kalmerende effect!

Bezoek Le Mont-Dore met z'n tweetjes

Le Mont-Dore, het vertrekpunt naar de Puy de Sancy, kan prat gaan op het hoogste uitkijkpunt van het Centraal Massief. Wanneer u de kabellift neemt, hebt u nog 20 minuten nodig om naar de 1.886 meter hoge top te lopen. En daar staat u dan op het dak van de Auvergne van een weergaloos panorama te genieten! Maar na inspanning komt ontspanning, toch? Op dus naar de historische thermen van Le Mont-Dore! Vanwege hun Byzantijnse architectuur en Romeinse overblijfselen kunt u de thermen als museum bezoeken, maar een wellness-sessie met zijn tweeën kan natuurlijk net zo goed!

Besluit uw bezoek aan Le Mont-Dore met een rondwandeling langs de watervallen. De bewegwijzerde route door het bos leidt u naar de watervallen van Le Queureuilh en Le Rossignolet. De moeite waard!

Camping Le Mont-Dore: onze tips voor een geslaagd verblijf

1 uur, 3 uur, 6 uur … Overal in Le Mont-Dore vindt u grote en kleine wandelroutes: er zit er vast eentje bij die u bevalt!

Houdt u van golf? Op de golfbaan van Le Mont-Dore kunt u niet alleen golfen, u hebt er ook een schitterend uitzicht over de bergkammen van de Sancy!

In Le Mont-Dore vindt u niet minder dan 9 bewegwijzerde natuurloopparcours: ideaal om in de vrije natuur aan uw conditie te werken!

Kijk wel even het weerbericht na voor u eropuit trekt, zodat u zich niet laat verrassen door een onweer!