Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand mag u beslist niet links laten liggen tijdens uw vakantie aan de voet van de vulkanen van de Auvergne. U staat versteld van de architecturale, culturele en gastronomische rijkdom van deze stad! Met zijn tweeën of met de hele familie, en weer of geen weer: in de hoofdstad van de Auvergne valt altijd wat te beleven!

Campings in de buurt

1 camping(s) gevonden
Murol | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Clermont-Ferrand, uw ideale vakantiebestemming!

U koos de Auvergne wellicht als vakantiebestemming vanwege zijn prachtig glooiende vulkaanlandschap maar als u er eenmaal bent, moet u beslist ook een kijkje nemen in Clermont-Ferrand. De hoofdstad van de Auvergne, die met lavasteen uit Volvic gebouwd is, gold ooit als kleurloos maar wist zich een nieuw imago aan te meten. Het is een levendige stad geworden die dicht bij de natuur staat en tal van culinaire specialiteiten en topmonumenten in huis heeft. Clermont-Ferrand weet u in vele opzichten te verrassen tijdens uw volgende campingverblijf in de Puy-de-Dôme!

Op enkele minuten van de stad verblijft u te midden van de natuur op uw Sandaya-camping met overdekt en verwarmd zwembad aan de voet van de vulkanen van de Auvergne. Na elke excursie is het heerlijk thuiskomen in dit bevoorrechte natuurkader waar u een volledig ingerichte cottage of een kampeerplaats wacht. Zwemmen, trektochten, gratis animatie voor de hele familie: er is voor elk wat wils!

Bezoek Clermont-Ferrand met de hele familie

Bezoekt u Clermont-Ferrand met uw familie, dan mag het Michelin-museum niet op het programma ontbreken. Op een oppervlakte van 2.000 m² ontdekt u het verhaal achter dit beroemde bedrijf dat nauw met de geschiedenis van de stad verbonden is. Interactieve schermen en videomontages loodsen u door een eeuw geschiedenis die bij de uitvinding van de beroemde ‘Micheline’ begon. Maak tot besluit zeker een foto met de Michelin-mascotte ‘Bibendum’. Zo houdt u er een leuk aandenken aan over!

Een wandeling door de Montferrand-wijk, een van de oudste middeleeuwse wijken van Frankrijk die aanvankelijk niet met Clermont verbonden was, voert u nog verder terug in de tijd. Door de schitterende vakwerkhuizen en patriciërswoningen waant u zich haast in de riddertijd!

Bezoek Clermont-Ferrand met z'n tweetjes

Voor verliefde stellen die Clermont-Ferrand bezoeken, hebben we maar één advies: geef uw ogen de kost! Met de vulkanen op de achtergrond verrast de hoofdstad van de Auvergne met tal van kerken, herenhuizen en fonteinen. Liefhebbers van oude stenen voelen zich hier de koning te rijk. Eerste halte: de emblematische Notre Dame de l’Assomption-kathedraal uit zwarte steen die het stadscentrum domineert. Ga er zeker binnen want de muurschilderingen en romaanse glasramen zijn indrukwekkend.

Ook in Clermont-Ferrand gaat de liefde door de maag! Geniet bij de lunch van de heerlijke specialiteiten van deze stad: truffade, charcuterie, ‘potée auvergnate’ (stoofpotje), pâte de fruits (fruitbonbons) … Verwen uzelf: u bent op vakantie!

Camping Clermont-Ferrand: onze tips voor een geslaagd verblijf

Toe aan een streepje natuur? Op dan naar het Parc de Montjuzet of de Jardin Lecoq om lekker uit te blazen in het groen!

Bewonder op de beroemde Place de Jaude het standbeeld van Vercingetorix, de emblematische held van Clermont-Ferrand!

In de historische binnenstad vindt u de Notre Dame du Port-basiliek: deze parel van de romaanse kunst mag u niet missen!

Neem aan de rand van de stad de panoramatrein die u naar de top van de Puy de Dôme brengt, de hoogste top van de Chaîne des Puys!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!