Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Camping Concarneau

U boft maar wat met een zomervakantie in Bretagne! Kwatongen beweren wel eens dat het klimaat niet ideaal is, maar echte kenners kunnen u meteen vertellen dat het weer hier net zo mooi is als elders. En verdwijnt de zon al eens achter de wolken, dan wordt dat ruimschoots goedgemaakt door de stralende glimlach en de bijzondere gastvrijheid van de Bretons! Kies dus met een gerust hart voor een zomerse campingvakantie in het zuiden van Bretagne en ontdek welke parels er verscholen liggen in de baai van Concarneau. Uw stacaravan, tent of camper wordt het vertrekpunt voor tal van pittoreske wandelingen en schitterende tochten op zee. Ziet u zichzelf al op zo’n driemaster? De wilde charme van de Finistère weet u vast te bekoren!

Camping Concarneau: reserveer uw verblijf

Reserveer een plekje op de camping in Concarneau

Concarneau, de derde grootste stad van de Finistère, ligt in één van de allermooiste baaien van Bretagne. Bezoekers zijn meteen in de ban van de charme en de magie van zijn historische stadskern met de beroemde vestingmuren. Op slechts enkele minuten van de omwalling geniet u op de Sandaya-familiecamping van een geprivilegieerd verblijf aan de Bretonse Rivièra. Uw stacaravan – of verkiest u een kampeerplaats voor uw tent of camper? – wordt de perfecte uitvalsbasis voor uw vakantie aan zee in het zuiden van de Finistère. Verken de nauwe steegjes van het karaktervolle Concarneau en adem met volle teugen de jodiumrijke zeelucht in terwijl u door de jachthaven wandelt. Uw camping in het zuiden van Bretagne, niet ver van Bénodet en Fouesnant, garandeert u alle comfort en biedt bovendien tal van activiteiten aan. Zo geniet de hele familie van deze vakantie aan de oceaan, in de baai van Concarneau. Het programma stelt u uiteraard helemaal zelf samen: zwemmen in de rivierlagune van het aquapark, aquagymles in het overdekte en verwarmde zwembad, van de sensationele waterglijbanen roetjen … Of voelt u liever vaste grond onder uw voeten en meet u zich graag een keer met de rest van de familie op het multisportterrein van de camping? Zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen pakt uw Sandaya-camping uit met speciale aanbiedingen. Zorg dat u ze niet aan uw neus voorbij laat gaan. Vakantie hoeft niet duur te zijn!

Camping aan zee

Van de prachtige landschappen langsheen de kust tot het lekkers op uw bord in de restaurants bij de zee: de Finistère blijft u maar verbazen tijdens uw vakantie in Concarneau. Wandel vanuit het stadscentrum een keertje langs de kust tot bij het familiestrand van Les Sables Blancs. Het is de ideale plek om uw handdoek uit te spreiden en van een zwempartij te genieten, u aan de ‘pêche à pied’ (voetvissen) te wagen of met de hele familie een groot zandkasteel te bouwen. Zin om het ruime sop te kiezen? Neem de veerboot in Concarneau en ontdek de sublieme archipel van Glénan tijdens een feeërieke tocht langsheen lagunes met ronduit Caribische allures. Er valt geen betere manier te bedenken om uw bezoek aan de Bretonse kust in schoonheid af te sluiten!

Bezoek aan het omwalde stadscentrum van Concarneau

Het historische centrum van Concarneau, de omwalde stadskern en de imposante, granieten vestingmuren trekken jaarlijks heel wat bezoekers die met eigen ogen dit historische monument uit de 14e eeuw willen zien. Deze voormalige vestingstad verbergt ook vandaag nog talloze pareltjes van middeleeuwse architectuur zoals de vakwerkhuizen die tot de oudste van de stad behoren. Zodra u over de ophaalbrug gelopen bent, ziet u het belfort staan dat het symbool van Concarneau geworden is. Een wandeling doorheen de steegjes en straatjes van de oude binnenstad leidt u voorbij tal van traditionele handelszaken, cafés en restaurants die lokale specialiteiten aanbieden. Zoek het ook wat hogerop en klim op de vestingmuren vanwaar u een subliem uitzicht over de jachthaven hebt: in de hele baai van Concarneau vindt u geen mooier uitkijkpunt!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Camping Concarneau, reserveer uw verblijf!

Névez | Bretagne
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Vanaf
voor nacht voor nachten
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!