Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Verblijf 2020: grijp uw kans vóór 31/12! Meer weten?

Agay

De baai van Agay, een van de opmerkelijkste plekjes van Saint-Raphaël, ligt aan de voet van het massief van Estérel dat met zijn rode en okerbruine tinten in het water weerspiegeld wordt. Houdt u van een rustige zwempartij, dan kunt u zich geen idyllischer kader voorstellen. Agay ligt op slechts enkele minuten van uw Sandaya-camping aan de Côte d’Azur en is een uitgelezen plek om met de hele familie te gaan zwemmen, op de markt de Provençaalse aroma’s op te snuiven en van het sublieme uitzicht over de kust van de Var te genieten. Ontdek gauw dit stukje paradijs!
Agay : reserveer uw verblijf

5-sterrencamping in Agay

Op slechts 10 minuten van de baai van Agay heet uw 5-sterrencamping in de Var ‘Douce Quiétude’ u en uw familie hartelijk welkom voor een sublieme vakantie aan de Côte d’Azur. Profiteer van zijn geprivilegieerde ligging om de kust van Fréjus en Saint-Raphaël te verkennen en maak prachtige wandelingen over de zeedijk tot in de schitterende baai van Agay. Zelf beschikt deze sterrencamping ook over heel wat troeven om u een topvakantie aan de Middellandse Zee te bezorgen: geniet van het aquapark met verwarmde zwembaden en bubbelbaden, zet uw beste beentje voor op de tennisbaan en het multisportterrein en test uw behendigheid op de minigolf- en de petanquebaan. Na een goed gevulde dag is het heerlijk bijkomen op het terras van uw stacaravan waar u van de laatste zonnestralen van de Côte d’Azur geniet. Dankzij ons uitgebreide assortiment aan huuraccommodaties vindt u vast het vakantieoptrekje van uw dromen met comfortabele inrichting. Slaapt u liever onder de sterrenhemel? Reserveer dan een van onze kampeerplaatsen voor uw tent of caravan. Morgen wacht u een nieuwe zonnige vakantiedag aan de Middellandse Zee!

De stranden van Agay

In Agay vindt u de grootste zandstranden van Saint-Raphaël. De fijnzandstranden van Le Lido en Agay, die haast de volledige baai innemen en waarachter zich de rode rotsen van de Rastel aftekenen, vormen een bijzonder aantrekkelijk kader voor een zwempartij. Met Cap Dramont in het westen en de landtong van Baumette in het oosten is ook het uitzicht van op de stranden in de baai van Agay zonder meer buitengewoon. Nergens oogt de kust van de Var met het blauwe water van de Middellandse Zee zo mooi! Zoek in dit kleine paradijs een plekje voor uw familie uit en geniet met volle teugen van de ongerepte natuur: okerbruine kreken, zand- of keienstranden … iedereen geniet op zijn eigen manier van de zomer in de baai van Agay!

De markt van Agay

Op de zeepromenade in het midden van de baai van Agay stallen marktkramers elke woensdagochtend hun waren uit. Op de Boulevard de la Plage bij de Place Giannetti bieden een veertigtal kraampjes groenten en fruit uit Saint-Raphaël aan, maar ook artisanale producten, speelgoed en meubels. Maak gebruik van uw campingvakantie aan de Côte d’Azur om er een kijkje te nemen: u vindt er alles wat u nodig hebt om een heerlijke picknickmand voor uw familie te vullen. Op dan naar Agay om van al dat lekkers te genieten met zicht op de immer onweerstaanbare Middellandse Zee!

De geschiedenis van Agay

De geschiedenis van Agay gaat weliswaar terug tot in de prehistorie, maar pas toen er in de 17e eeuw een heerlijkheid werd gevestigd en een versterkte burcht werd gebouwd, kreeg Agay zijn huidige naam. Sedert die tijd behoort het ook tot Saint-Raphaël. Toen begin vorige eeuw de zeeboulevard werd aangelegd – de beroemde ‘Corniche d’Or’ –, vonden toeristen en kunstenaars uit heel Frankrijk geleidelijk de weg naar deze prachtige badplaats aan de Middellandse Zee. Hoewel de Tweede Wereldoorlog en de ontscheping in de Provence het kasteel in puin legden en hun sporen nalieten in het landschap van Agay, blijft de baai een paradijselijk stukje natuur dat nog steeds veel reizigers aantrekt.

De haven van Agay

Wist u dit? De haven van Agay heette oorspronkelijke ‘Agathon’ – Grieks voor ‘goed’ – en is nog altijd erg gunstig gelegen. Weinig havens aan de Côte d’Azur kunnen rekenen op de natuurlijke beschutting die de haven van Agay op de westkust van de baai geniet. In het hoogseizoen meren hier zo’n 200 boten aan. Allemaal willen ze een plekje in de allermooiste baai van de Middellandse Zee! Een eindje verderop liggen de stranden van Agay en Le Lido met hun kristalheldere, rustige water. Waar wacht u nog op?

Bezienswaardigheden in de omgeving

Agay, reserveer uw verblijf!

Saint-Raphaël | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
TK_NL_my_account.fidelity_nights
Vanaf
voor nacht voor nachten
Saint-Aygulf | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
TK_NL_my_account.fidelity_nights
Vanaf
voor nacht voor nachten
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!