Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

COVID-19: update over uw verblijf Meer weten?

Passage du Gois

De Passage du Gois is een unieke bezienswaardigheid en verbindt uw Sandaya-camping op het eiland Noirmoutier met Beauvoir-sur-Mer in de Vendée. Ontdek tijdens uw vakantie aan de Côte de Lumière deze parel van de Atlantische Oceaan, die ook wel mimosa-eiland wordt genoemd, door de legendarische oversteek te wagen over de weg die uit de golven verrijst. Bij laagtij kunt u zelfs samen met de vissers blootvoets het water in om oesters, kokkels en tapijtschelpen te oogsten.
Passage du Gois : reserveer uw verblijf

Steek de Passage du Gois over en neem uw intrek in uw vakantieverblijf!

Vanaf de Sandaya-camping op het prachtige eiland Noirmoutier kunt u de historische Passage du Gois oversteken, een 4,5 kilometer lange weg die het eiland met het vasteland verbindt. De feeërieke toegangsweg naar Noirmoutier brengt u recht naar de Sandaya-camping in Barbâtre, een gemeente in het zuiden van het eiland die de Vendée ademt. U zit er op de eerste rij om te genieten van de natuurpracht van Noirmoutier: zicht op de oceaan, een bos met grote zeedennen, duinenrijen die de fijnzandstranden omzomen … Wie vakantie viert in Noirmoutier, waant zich in het paradijs.
Ter plaatse verblijft u in een stacaravan, lodge, tipi tent, caravan of camper, op amper een boogscheut van het grootste strand van het eiland waar fietspaden en wandelroutes naartoe lopen. Onder de stralende zon is het genieten van uw vakantie op de camping met aquapark voor de hele familie. U kunt er terecht voor aquagymlessen in het overdekte en verwarmde zwembad, maar u kunt er op het zonneterras ook een kleurtje opdoen. Kampeerders die niet graag stilzitten, hebben op deze 5-sterrencamping van Noirmoutier de keuze uit een brede waaier aan activiteiten. Speel een partijtje voetbal op het multisportterrein, neem deel aan de fitnesslessen in de openlucht, organiseer een groot pingpongtoernooi, sluit u aan bij de gratis kinderclubs … Dat is kamperen in volle vrijheid.

Camping aan zee

Tijdens de oversteek van de Passage du Gois krijgt u alvast een heerlijk voorproefje van de schoonheid van het eiland Noirmoutier. Naast het adembenemende uitzicht over de Atlantische Oceaan krijgt u het heerlijke gevoel dat u op het water dobbert. De weg staat nu eens onder water en verrijst dan weer uit de golven. Wanneer het water zich terugtrekt en de vogels neerstrijken op de lange duinenrij, openbaart zich een natuurlijk spektakel van een ongeëvenaarde schoonheid. Aan de andere kant van de Passage laat de oceaan zich in al zijn pracht aanschouwen. Met zijn beschutte inhammen, stranden met fijn zand, plezierhavens en majestueuze villa’s vormt de Atlantische Oceaan een heerlijke speeltuin voor de hele familie. Het eiland Noirmoutier heeft veertig kilometer stranden en zal u blijven bekoren. U kunt er de geneugten van de watersporten en het scubaduiken ontdekken, maar u kunt er ook lekker luieren in de zon of met de voeten in het water op krabben vissen. Laat maar komen, die vakantie aan zee op een Sandaya-camping op het mimosa-eiland.

Getijdentabel

Het eiland Noirmoutier is gemakkelijk te bereiken via de legendarische Passage du Gois, maar de toegankelijkheid is aan regels onderworpen en hangt af van de getijden. De weg wordt drie uur lang opengesteld, van anderhalf uur voor tot anderhalf uur na laagtij. Check vooraf de getijdentabel om niet verrast te worden door het wassende water. Tijdens uw oversteek ziet u langs de weg de bakens uit het landschap opduiken waarop waaghalzen zichzelf in veiligheid kunnen brengen, en die gebouwd werden vanaf het einde van de 18e eeuw. Waar wacht u nog op? Neem gauw deze mythische route met het niet te evenaren panorama.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Passage du Gois, reserveer uw verblijf!

Noirmoutier-en-l'Île | Pays de la Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!