Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Verblijf 2020: grijp uw kans vóór 31/10! Meer weten?

Ile d'Yeu

Uw Sandaya-camping in de buurt van het Île d'Yeu in het departement Vendée staat garant voor een fabelachtige vakantie langs de Atlantische Oceaan met de hele familie. In de haven van Barbâtre of Fromentine vat u uw zeeavontuur aan en zet u koers naar de Archipel du Ponant waar u het Île d’Yeu en de prehistorische overblijfselen ontdekt. Laat het avontuur beginnen.
Ile d'Yeu : reserveer uw verblijf

Uw vakantieverblijf nabij Île d’Yeu

Dolmens, menhirs, vuurtorens en haventjes tekenen voor de landschappen van het Île d’Yeu, een eiland dat al 5000 jaar wordt bewoond. Vanaf uw Sandaya-camping zet u koers naar het hart van de Golf van Biskaje, want u zult de lokroep van het ruime sop niet kunnen weerstaan. Tijdens uw verblijf geniet u op de fijnzandstranden en in de steile inhammen van de ruisende golven van de Atlantische Oceaan. In ons luxueuze vakantiedorp kunt u deelnemen aan allerhande activiteiten die u laten genieten van het schitterende kader van de Vendée: fitnesslessen in open lucht, multisportterreinen, minigolf, fietstochten vanaf de camping … En dan zijn er natuurlijk ook nog de turkooizen zwembaden van het aquapark waar u een rustig middagje kunt doorbrengen. In het overdekte en verwarmde zwembad kunt u bovendien terecht voor aquagymlessen. Waar wacht u nog op?
Of u nu met de hele familie, met z’n tweeën of met uw vrienden vakantie viert, er is voor elk wat wils: volledig uitgeruste stacaravans, lodgetenten, tipi’s, cottages met bubbelbaden … genieten is de boodschap. Neemt u uw eigen huis mee? Onze kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers liggen midden in het groen van onze vier- en vijfsterrencampings.

Camping aan zee

Kunt u zich een mooier uitzicht inbeelden dan dat van de blauwe Atlantische horizon? Als u kampeert langs de kust van de Vendée zijn de golven nooit veraf. Terwijl u het Île d’Yeu ontdekt, laat de kust zich van zijn twee heel verschillende kanten zien: aan de oostkust stranden met fijn zand die typisch zijn voor de Vendée, en aan de westkust Bretoens aandoende inhammen en granietrotsen. Aan beide kusten vindt u een schitterend natuurlijk kader waar u met de hele familie aan watersport kunt doen: zeilwagenrijden, surfen, scubaduiken, kanoën, kajakken … Wie het veeleer op far niente heeft begrepen, kan zich lekker op zijn strandhanddoek neervlijen om een kleurtje op te doen onder de schitterende zomerzon. Daarna gaat het richting het Vieux-Château aan de ongerepte kust van het Île d’Yeu.

Bezoek aan het Vieux-Château

Het kasteel is een beschermd historisch monument en is een must voor wie het Île d’Yeu bezoekt. U reist er terug naar de middeleeuwen, aan de vooravond van de Honderdjarige Oorlog. Het fort ziet uit over de oceaan in het zuiden van het Île d’Yeu en zou gediend hebben als inspiratiebron voor het kasteel in het album De Zwarte Rotsen van Hergé. In het hoogseizoen gaat de ophaalbrug elke dag voor u open. Geconfronteerd met zijn imposante ruïnes die dateren uit de veertiende eeuw, zult u geen moeite hebben om zich meteen een zeerover te wanen die de torens van het kasteel wil inpalmen, of in de huid te kruipen van een verzetsstrijder die de aanvallen van het Britse Rijk afslaat. Maak een wandeling over de pleinen en de rondgangen, en ontdek zo de boeiende geschiedenis van dit middeleeuwse kasteel. Deze reis terug in de tijd is een aanrader voor de hele familie.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Ile d'Yeu, reserveer uw verblijf!

Noirmoutier-en-l'Île | Pays de la Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Vanaf
voor nacht voor nachten
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!