De Yvelines, de ideale bestemming voor uw campingvakantie

Versailles ligt wellicht aan de basis van de faam die de Yvelines wereldwijd geniet, maar het is slechts een van de vele bezienswaardigheden die het departement rijk is. Met zijn 70.000 hectare bos, zijn talloze koninklijke kastelen en zijn opmerkelijke parken en tuinen neemt de Yvelines u niet alleen mee op een reis door de geschiedenis maar ook door de natuur. En dat op slechts enkele minuten van Parijs! Een gedroomde gelegenheid om de landelijke kant van de Franse hoofdstad te ontdekken op een sterrencamping te midden van het groen …

Hebt u al nagedacht over uw accommodatie? Een cottage, een tent, een camper of zelfs een originele boomhut: het kan allemaal. Na elke excursie naar de allermooiste plekjes van de Yvelines komt u hier heerlijk op adem. Bovendien biedt de camping een heleboel activiteiten aan. En natuurlijk wenkt ook het aquapark: het water van het verwarmde zwembad heeft altijd de perfecte temperatuur, ongeacht het weer!

Camping Yvelines, reserveer uw verblijf!

Maisons-Laffitte | Île-de-France
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Bezoek de Yvelines met de hele familie

Kastelen van koningen, uit sprookjes, uit de middeleeuwen of de renaissance: het monumentale erfgoed van de Yvelines staat garant voor feeërieke taferelen waar ook uw kroost niet op uitgekeken raakt! Eerste halte: Versailles, de mooiste erfenis van de Franse koningen. De jongste campinggasten genieten niet alleen van het bezoek aan de beroemde spiegelzaal en de weelderige tuinen, maar kunnen tijdens de vakanties ook deelnemen aan de animatieactiviteiten voor kinderen. Een kasteel bezoeken was nog nooit zo leuk! Bent u op vakantie met de hele familie, dan mogen ook de kastelen van Maisons-Laffitte en Saint-Germain-en-Laye niet op uw programma ontbreken. In dit laatste kasteel is het Musée d’Archéologie Nationale ondergebracht. De schitterende collecties voeren u 1 miljoen jaar terug in de geschiedenis!

Breng tot slot nog een bezoek aan het kasteel van Breteuil in Choisel waar de beroemde sprookjes van Perrault worden opgevoerd.

Bezoek de Yvelines met z'n tweetjes

Bij mooi weer is het heerlijk wandelen, fietsen en bootje varen in de Yvelines. Vraagt u zich af waarom het landschap op de oevers van de Seine u hier en daar zo bekend voorkomt? U hebt het inderdaad al eerder gezien: op werken van Monet, Renoir of Sisley bijvoorbeeld. Allemaal kozen ze de Yvelines uit als decor voor hun bekendste doeken! Op de impressionistenroute die in Chatou vertrekt, (her)ontdekt u hun ongelooflijke artistieke erfenis.

Liefhebbers van open ruimte kunnen hun geluk niet op in het 3.500 hectare grote bos van Saint-Germain-en-Laye: pure zaligheid! Tot slot nog een ideetje voor wie de Yvelines het liefst verkent zonder zich moe te maken: een cruise op de Seine of de Oise. Romantischer wordt het niet!

Camping Yvelines: onze tips voor een geslaagd verblijf

Volg het voorbeeld van Lodewijk XIV en kom tot rust in de weelderige tuin van het domein van Marly!

Golf, touwenparcours, boogschieten … ontdek samen met uw familie de recreatiedomeinen in de Yvelines!

Haal in het VVV-kantoor van de Yvelines uw ‘Pass Malin’ op en betaal een zacht prijsje voor al uw familie-uitstapjes!

In de Yvelines zit het wel snor met de groene mobiliteit: 830 km aangelegde fietspaden liggen hier voor u klaar. Iedereen op de fiets dus!