Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Pénestin

Een pareltje dat u tijdens uw campingvakantie in Zuid-Bretagne in geen geval links mag laten liggen? Pénestin! In deze charmante badplaats tussen de golf van Morbihan en de baai van La Baule beleeft u een vakantie waar u heerlijke herinneringen aan overhoudt. Van de goudgele kliffen tot de stranden bij de zee: u bent er meteen weg van!

Campings in de buurt

1 camping(s) gevonden
Assérac | Pays de la Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Pénestin, uw ideale vakantiebestemming!

En of het leven heerlijk is in Pénestin dat tussen de golf van Morbihan in het noorden en het schiereiland Guérande in het zuiden ligt. De badplaats dankt haar reputatie aan het prachtige strand van La Mine d’Or en aan de verrukkelijke Bouchot-mosselen die in heel Zuid-Bretagne worden gegeten. Afgezien van 25 km kust heeft Pénestin ook heel wat moois te bieden langsheen de Vilaine-rivier en in het binnenland. Bereid u alvast voor op een heleboel leuke ontdekkingen!

Te midden van dit authentieke Bretonse landschap garandeert uw Sandaya-camping u een uitzonderlijk verblijf. Plaats er uw tent op een boomrijke kampeerplaats of neem uw intrek in een volledig ingerichte huuraccommodatie. Had u een voorkeur voor een cottage of een chalet? Hebt u na uw bezoek aan het strand van Pont-Mahé nog niet genoeg van de waterpret, neem dan een duik in de zwembaden van het aquapark. Wie het liever droog houdt, kan zich op onze sportvelden uitleven of een van de lessen meepikken die onze animatoren de hele zomer organiseren.

Bezoek Pénestin met de hele familie

Met zijn 25 km aan stranden en zijn kreken bij de oceaan is Pénestin als badplaats erg populair bij gezinnen. Klein en groot geniet er op zijn eigen manier van de zomervakantie. Er is dan ook keuze te over: ‘pêche à pied’ (voetvissen), watersportactiviteiten, zandkastelen bouwen, snorkelen … Op elk strand valt weer wat anders te beleven. Zo vindt iedereen zijn gading!

De topattractie van Pénestin is echter het beroemde strand van La Mine d’Or, een langgerekt zandstrand dat door prachtige gouden kliffen afgeboord wordt. Helaas is het in het hoogseizoen wel eens het slachtoffer van zijn eigen succes. Laat u echter niet ontmoedigen: sla met de hele familie het schitterende douanierspad in en onderweg ontdekt u ongetwijfeld een rustig kreekje!

Bezoek Pénestin met z'n tweetjes

Hebt u uw ogen uitgekeken op het strand van La Mine d’Or, dan is het nu de beurt aan uw smaakpapillen. In de haven van Tréhiguier, op de oever van de Vilaine, geniet u met uw geliefde van een heerlijk bordje Bouchot-mosselen, de trots van Pénestin. Neem meteen ook een kijkje in het ‘Maison de la Mytiliculture’, het mosselmuseum dat in de oude vuurtoren van de haven ondergebracht is!

Eigenlijk zit u nu perfect op koers voor uw volgende activiteit: een tocht langsheen de Vilaine. Haal uw wandelschoenen alvast tevoorschijn! Houdt u meer van varen? Op dan naar de jachthaven van Arzal-Camoël om een kano te huren zodat u het landschap vanuit een heel andere hoek kunt bewonderen.

Camping Pénestin: onze tips voor een geslaagd verblijf

Bij zonsondergang, wanneer de kliffen oranje-roos kleuren, is het strand van La Mine d’Or het mooist!

Breng ook een bezoek aan Férel en Camoël, traditionele dorpen waar de natuur heer en meester is!

Houdt u van kitesurfen? Op dan naar de baai van Pont-Mahé ten zuiden van Pénestin die in de hele streek bekendstaat als een onovertroffen plek voor kitesurfers!

Loopt u in de richting van Tréhiguier, dan komt u bij de menhir van La Pierre Blanche: een omweg waard!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!