Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Piriac-sur-Mer

Het mag dan in de regio Pays de la Loire liggen, de geplaveide straten met granieten huizen laten er geen twijfel over bestaan: Piriac-sur-Mer heeft Bretonse roots! Ontdek op het schiereiland van Guérande, vlak bij uw Sandaya-camping in de Loire-Atlantique, deze beschermde stad die nog niets van haar oude charme verloren heeft.

Campings in de buurt

1 camping(s) gevonden
Assérac | Pays de la Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Piriac-sur-Mer, uw ideale vakantiebestemming!

Piriac-sur-Mer, op de grens van de Pays de la Loire en Bretagne, weet elke bezoeker te betoveren. Dit voormalige vissersdorpje, dat het label ‘Petite Cité de Caractère’ kreeg, lijkt zo van een ansicht weggeplukt. Lopend of op de fiets verkent u het tot in de kleinste hoekjes. Van in de nauwe steegjes met her en der hortensia’s bent u in een oogwenk bij de stranden aan de grillige kust. Vergeet vooral uw zwempak en fototoestel niet!

Op deze sublieme plek vindt u een Sandaya-camping die alles in huis heeft om het u comfortabel te maken. Kies een kampeerplaats uit of neem uw intrek in een volledig ingerichte stacaravan en u beschikt meteen over een prima uitvalsbasis om het schiereiland van Guérande en al zijn beroemde hotspots te verkennen. Ter plaatse geniet u van het aquapark en de zwembaden, de sportvelden met bijbehorend activiteitenaanbod en de kinderclubs met gratis animatie. Dit wordt een zorgeloze campingvakantie!

Bezoek Piriac-sur-Mer met de hele familie

Het maakt niet uit of u met de wagen dan wel op de fiets naar de camping in Piriac-sur-Mer komt, als u er eenmaal bent wilt u nog maar één ding: het water in! Met zijn 11 km kust hebt u in dit havenstadje keuze zat. Toch is er een strand dat alle families verkiezen: dat van Saint-Michel. Er is zelfs een beachclub die tal van activiteiten aanbiedt!

Dit is ook het strand waar de ‘Pointe de Castelli’ vertrekt, een wandelpad langsheen de kust. De route is 10 km lang maar u kunt natuurlijk ook slechts een stukje doen en halt houden bij de mooiste uitzichtpunten zoals de beroemde Tombeau d’Almanzor, een enigmatische rots omgeven door mysterie … De legende weet u ongetwijfeld te boeien!

Bezoek Piriac-sur-Mer met z'n tweetjes

De stranden van Piriac-sur-Mer staan weliswaar bekend om hun familiale sfeer, het dorp zelf is ideaal voor een romantische wandeling. Aarzel niet om te verdwalen in de wirwar van smalle geplaveide straatjes en ontdek de pleintjes en de met bloemen versierde middeleeuwse huizen. Hou even halt bij het ‘Maison du Patrimoine’ waar u alles te weten komt over de 6.000 jaar oude geschiedenis. Hebt u daarna toch zin in een frisse duik, dan zijn de intieme kreken aan de kust van Piriac-sur-Mer de ideale plek.

Houdt u van fietstoerisme, aarzel dan niet om de Vélocéan-route te nemen. Deze fietsroute voert u langsheen de allermooiste kustplaatsen van de streek. Zo leert u het hele schiereiland van Guérande kennen!

Camping Piriac-sur-Mer: onze tips voor een geslaagd verblijf

De rotsformaties op de kust verrassen keer op keer: herkent u ‘de tanden van mevrouw’ en de ‘grot van de kat’?

Voor een weergaloos uitzicht moet u op de Pointe de la Croix zijn: u kunt er zelfs de baai van Pont-Mahé zien liggen!

Het stadje is trots op zijn Bretonse roots. Dat merkt u aan de straatnamen, de architectuur en … de crêperies!

In de Rue Keroman, de winkelstraat van Piriac-sur-Mer, vindt u ongetwijfeld het perfecte souvenir!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!