Camping Citadel van Bastia: reserveer uw verblijf

De citadel van Bastia, uw ideale vakantiebestemming!

De citadel van Bastia is meer dan een belangrijk historisch monument. In de loop der jaren groeide de vesting uit tot een emblematische buurt waar tal van historische schatten te vinden zijn. Mis niets van het Paleis van de Gouverneurs, dat onderdak biedt aan het museum, de Sainte Marie-kathedraal en de sublieme Louis XVI-poort waarachter nog meer plekken met een rijk beladen geschiedenis wachten.  

Hebt u Bastia tot in de kleinste hoekjes verkend, dan kunt u bij uw terugkeer in uw vakantiedorp lekker uitblazen. En zo hoort het natuurlijk ook! Zoek het knusse comfort van uw stacaravan op, strijk neer bij het zwembad of laat u wiegen door de ruisende golven van de Middellandse Zee: overal komt u heerlijk tot rust. En uw kleine campinggenoten? Die maken ondertussen volop nieuwe vriendjes in de gratis kinderclubs!

Bezoek de citadel van Bastia met de hele familie

Een bezoek aan de citadel met uw familie is altijd leuk. De nauwe en kleurrijke steegjes in de wijk rond de citadel zijn een uitgelezen speelterrein voor de kids die ongetwijfeld op hun eigen manier de buurt verkennen: door de straatjes rennen, verstoppertje spelen en … nu en dan naar de hemel turen en bewonderend de omgeving opnemen. 

Neem uw hele gezelschap daarna mee naar het museum van Bastia dat in het Paleis van de Gouverneurs ondergebracht is. Aan de hand van objecten, schilderijen, beeldhouwwerken en tentoonstellingen komt u er alles te weten over de geschiedenis van Bastia en Corsica. Een cultureel uitje waar jong en oud dol op is!

Bezoek de citadel van Bastia met z'n tweetjes

Hand in hand met uw geliefde wandelt u door het hart van de citadelwijk recht naar de Sainte Marie-kathedraal die binnen even mooi is als de buitenkant laat vermoeden. De gevel in neoklassieke stijl weet u vast te charmeren, maar binnen wachten bovendien drie rijk versierde beuken. Het zal u niet verwonderen dat deze kathedraal beschermd is als historisch monument!

Om de dag in schoonheid af te sluiten gaat er niets boven een wandeling op de Aldilonda. Op deze promenade langs de zee aan de voet van de vestingwerken hebt u een subliem uitzicht op het spektakel dat de zee en de hemel opvoeren. De zonsondergang zet de Corsicaanse hemel in vuur en vlam voor de verblufte blikken van heel wat verliefde stelletjes. Laat de magie gewoon zijn werk doen, tortelduifjes!

Camping Citadel van Bastia: onze tips voor een geslaagd verblijf

Even op adem komen in het groen? Op dan naar de Romieu-tuin in de buurt van de citadel: een groene oase van rust waar natuurliefhebbers – maar niet alleen zij! – hun hart kunnen ophalen!

Naast de citadel is ook de haven van Bastia een plek die u gezien moet hebben: de huizen en kleurrijke schepen lijken zo van een ansicht geplukt en smeken om vereeuwigd te worden!

Wilt u de citadel en de oude binnenstad van Bastia een keer vanuit een ander perspectief zien, maak dan een boottocht en bewonder de prachtige Corsicaanse kust vanaf de zee: dit sublieme uitzicht gaat nooit vervelen!

Corsica is een eiland waar fijnproevers op hun wenken worden bediend. In de buurt rond de citadel vindt u tal van heerlijke adresjes: (her)ontdek er de verrukkelijke Corsicaanse specialiteiten!

Camping Citadel van Bastia, reserveer uw verblijf!

Nieuw!
Venzolasca | Corsica
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!