Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Argenteuil

Bezoek tijdens uw verblijf op een Sandaya-camping nabij Parijs de beroemde stad in de Val-d’Oise waar ooit tal van impressionistische schilders neerstreken: Argenteuil. In de tuinen van de voormalige woning van Claude Monet is het heerlijk wandelen op de oever van de Seine met een schitterend uitzicht op Parijs. Wie gaat mee?

Campings in de buurt

Maisons-Laffitte | Île-de-France
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Argenteuil, uw ideale vakantiebestemming!

Op de rechteroever van de Seine geniet Argenteuil van een bevoorrechte ligging nabij Parijs. In tegenstelling tot zijn grote buur met zijn immer bruisende sfeer biedt Argenteuil u de kans om rustig rond te kuieren tussen twee Parijse uitstapjes in. Wandel op een mooie zomerdag Monet, Renoir en Sisley achterna en ontdek het rijke historische erfgoed van de 4e grootste stad van de regio Île-de-France!

Uw Sandaya-camping verwelkomt u in de Parijse buitenwijken. Op enkele minuten van het stadscentrum geniet u van een geprivilegieerd natuurkader op de oever van de Seine met volledig ingerichte stacaravans, boomrijke kampeerplaatsen en originele hooggelegen hutten. Bent u toe aan verkoeling, neem dan een duik in de zwembaden van het aquapark of ga lekker relaxen in de bubbelbaden. Ook aan activiteiten geen gebrek: groot en klein is in zijn nopjes met de sportvelden en de gratis animaties. En hoe kunt u de dag beter besluiten dan met een diner op de oever van de Seine in het restaurant van de camping?

Bezoek Argenteuil met de hele familie

De favoriete vakantieactiviteit in Argenteuil? Wandelen! Trek er met de familie op uit voor een wandel- of fietstocht langs de boomrijke oevers van de Seine. Het ‘Parc des Berges’ met zijn speelweide voor kinderen is bovendien een ideale picknickplaats!

Aan de overkant van de Seine zet u uw tocht verder naar het Pierre Lagravère-park, een paradijs voor fietsers en joggers. U vindt er diverse parcoursen, zoals de 9 km lange ‘Blauwe Promenade’ langs de Seine. Het hele seizoen lang staat er een paardenmolen waar alle kinderen dol op zijn!

Bezoek Argenteuil met z'n tweetjes

Kiest u voor een verblijf in Parijs samen met uw geliefde, dan komt u tijdens uw uitstapje naar Argenteuil sowieso uit bij de grote impressionistische schilders die op hun doeken de Parijse voorsteden vereeuwigden. Eerste halte: het huis van Claude Monet in Argenteuil dat een museum geworden is. U ontdekt hoe de grote schilder er leefde toen hij hier in 1874 neerstreek!

Zet uw tocht verder op La Grande Jatte, het beroemde eiland ten zuiden van Argenteuil waar Van Gogh, Sisley en Monet dol op waren. Dankzij een 4 km lange wandelroute ontdekt u de mooiste plekjes van dit bijzondere eiland. Na een ommetje langs de ‘Temple d’Amour’, een historisch monument, is het alweer tijd om terug te keren naar de camping waar u geniet van een diner bij kaarslicht op het terras van het restaurant of van uw stacaravan.

Camping Argenteuil: onze tips voor een geslaagd verblijf

U houdt van kunst? Volg dan een van de 4 routes langs de Seine die aan de impressionisten gewijd zijn!

Architectuurliefhebbers moeten beslist een kijkje nemen in de Saint Denys-basiliek waar de beroemde ‘Tuniek van Argenteuil’ bewaard wordt!

Vanaf de ‘Butte d’Orgemont’, een heuvel ten noordoosten van Argenteuil, hebt u een adembenemend uitzicht over Parijs!

Wilt u meer weten over de lokale geschiedenis? Bezoek het museum van Argenteuil dat in het oude ziekenhuis van de stad ondergebracht is!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!