Labeaume, uw ideale vakantiebestemming!

Zuiderse levenskunst, ongerepte natuur en erfgoed: Labeaume heeft het allemaal! Liefhebbers van sublieme natuurlandschappen maar ook geschiedenisfanaten, watersporters en andere sportievelingen vinden er hun gading. Vier vakantie met uw familie, met uw partner of onder vrienden en laat u verleiden door dit stukje paradijs waar alles rond natuur en kano’s draait! 

Net als deze mooie streek garandeert ook uw Sandaya-camping u een onvergetelijke vakantie te midden van het groen op een 14 ha groot domein. Ter plaatse wacht u een gevarieerd programma: waterpret in het aquapark, absolute relaxatie in de spa en ontelbare creatieve en sportieve activiteiten voor jong en oud. En de kers op de taart: directe toegang tot het strand bij de rivier voor onze campinggasten. Perfectie bestaat niet maar dit komt aardig in de buurt, toch?

Ontdek ook

Bezoek Labeaume met de hele familie

Badpak aan? Zwembandjes in de aanslag? Dan bent u helemaal klaar voor een portie waterpret in het kristalheldere water van de rivier bij het strand van Labeaume. Plonsen, verkoeling zoeken of een wedstrijd steentjes ketsen (naar het schijnt zijn nergens in de streek betere steentjes te vinden): de oever van de rivier is de beste plek van de hele Ardèche! Opgelet, waterschoenen zijn echt onmisbaar om glijpartijen te vermijden!

Terug op het droge is het tijd om de vele wandelpaden van de Ardèche te verkennen. Naast kanovaren is wandelen een activiteit waar u in deze streek niet aan ontkomt! U hebt de keuze uit talloze routes in de omgeving die voor de hele familie doenbaar zijn. Hebt u een tocht uitgekozen, stop dan een picknick en een dosis goed humeur in uw rugzak en u kunt op pad met uw hele gezelschap. 

Bezoek Labeaume met z'n tweetjes

Wandel beslist een keer hand in hand met uw wederhelft langs de rivier. Niet alleen is het een heerlijke tocht, het pad leidt u ook naar de ‘hangende tuinen’ die tegen de rotswand aan hangen en vanwaar u een adembenemend uitzicht over de groene omgeving hebt. Een ideale plek voor een selfie met uw geliefde!  

De Ardèche staat bekend als een kanoparadijs. Een kanotocht is dan ook een must! Voor verliefde stellen is dit overigens een geknipte activiteit: elke peddelslag brengt u bij alweer een mooi uitzicht dat uw hart een tel doet overslaan … Het wordt een über-romantische ervaring waar u nog lang aan terugdenkt!

Camping Labeaume: onze tips voor een geslaagd verblijf

Dacht u dat dolmens alleen in Bretagne te vinden waren? In de omgeving van de stad staan minstens 140 van deze megalithische monumenten: trek eropuit met de hele familie om dolmens te spotten!

Kastanjes, picodon-kaas, AOP-wijnen, olijfolie en caillettes (gehaktballen met snijbiet): het water loopt klein en groot in de mond bij het zien van de heerlijke specialiteiten uit de Ardèche!

Tip voor amateurfotografen op zoek naar de ultieme foto van Labeaume en de rivier: volg het bewegwijzerde wandelpad naar Saint-Alban-Auriolles – zo’n 15 minuten lopen – en maak een foto van op het uitkijkpunt!

Labeaume ontvangt elke zomer een muziekfestival waarop alle genres aan bod komen. Het podium wordt opgesteld op de oever van de rivier, een magische plek die er mee voor zorgt dat de sfeer sowieso fantastisch is!