Camping De Cité de la Préhistoire: reserveer uw verblijf

De Cité de la Préhistoire, uw ideale vakantiebestemming!

In het hart van de Ardèche neemt de Cité de la Préhistoire zijn bezoekers mee op een weergaloze reis naar de prehistorie, 350.000 jaar geleden. Via tentoonstellingen, workshops en animatie voor jong en oud maakt u kennis met het dagelijks leven van onze verre voorouders, vanaf het Midden-Paleolithicum tot de eerste IJzertijd. 

Vóór en na al deze activiteiten en bezoeken her en der in de Ardèche geniet u samen met uw familie of geliefde van de infrastructuur op uw Sandaya-camping. Een duik in het verwarmde zwembad, een relaxatiesessie in de spa, een knutselmiddag in de gratis kinderclubs of een swingende avond op de dansvloer: aan u de keuze!

Bezoek de Cité de la Préhistoire met de hele familie

Wat opsteken over de geschiedenis is leuk, maar zelf in de huid van de prehistorische mens kruipen tijdens een ludieke workshop: dat is pas geniaal! Op jacht gaan, vuur maken, juwelen en allerlei potten vervaardigen … het zijn slechts enkele van de activiteiten die uw kleine cro-magnons ongetwijfeld weten te boeien. Wie is de beste jager? Wie toont zich het creatiefst? De hele familie zet zijn beste beentje voor! 

Deze fascinerende tijdreis wordt voortgezet – onder de grond weliswaar! – tijdens een bezoek aan de grot van Aven d’Orgnac, een buitengewone natuursite die de hele familie van de sokken blaast. Nadat u de trap bent afgedaald (720 treden!), krijgt u een verbluffend spektakel van prachtige stalactieten en stalagmieten te zien, die in de loop van duizenden jaren door het afdruipende water ontstonden.  

Bezoek de Cité de la Préhistoire met z'n tweetjes

Wie zei alweer dat een duik in de prehistorie alleen voor kinderen is? Verliefde stellen die van geschiedenis houden, zijn vast te vinden voor deze reis terug in de tijd waarop ze aan de hand van een collectie uitzonderlijke archeologische voorwerpen ontdekken hoe de prehistorische mens leefde. Deze rijke collectie leverde het museum trouwens het label ‘Musée de France’ op. Nog een reden om het zeker niet links te laten liggen!

De Ardèche heeft nog meer te bieden dan historisch erfgoed. Sportactiviteiten om met zijn tweeën van te genieten bijvoorbeeld! Te land, te water of in de lucht: u zegt het maar! Kanovaren in de Gorges de l’Ardèche, wandelen in het bos van Païolive, klimmen of parasailen … Dit romantische uitje in de Ardèche wordt onvergetelijk!

Camping De Cité de la Préhistoire: onze tips voor een geslaagd verblijf

Wist u dat Orgnac III tot de oudste bewoonde gebieden van Europa behoort? Onze voorouders uit het Neandertal leefden er al 350.000 jaar geleden!

De Ardèche is een regio boordevol lekkernijen waar fijnproevers op hun wenken worden bediend. Fijne vleeswaren, kaas, wijn en – niet te vergeten! – kastanjes: allemaal zijn het lokale producten om mateloos van te genieten!

Tip: met één ticket hebt u toegang tot de grot van Aven d’Orgnac en de Cité de la Préhistoire. Twee bezoeken voor de prijs van één: het zou zonde zijn om zo’n mooi aanbod mis te lopen!

Wilt u echt alles weten over deze historische periode, dan gaat er niets boven een rondleiding: de informatie die u van de gidsen krijgt, maakt het bezoek nog boeiender!

Camping De Cité de la Préhistoire, reserveer uw verblijf!

Nieuw!
Villeneuve-lès-Avignon | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Nieuw!
Sampzon | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!