Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Optie Vrijheid: gratis annuleren! Meer weten?

Grot van Lascaux

Tijdens uw campingverblijf in de Dordogne treedt u in de voetsporen van de cro-magnonmens en ontdekt u de bekende grot van Lascaux die op de Werelderfgoedlijst van Unesco is opgenomen. De zogenaamde ‘Sixtijnse kapel van de prehistorie’ ligt pal in het hart van de Périgord Noir, in de prachtige vallei van de Vézère. Hier maakt u samen met uw familie een schitterende reis terug in de tijd.
Grot van Lascaux : reserveer uw verblijf

De grot van Lascaux, een must tijdens uw vakantie!

Ontdek deze zomer tijdens uw campingvakantie de Dordogne met zijn weelderig groene valleien, culinaire specialiteiten en bekende overblijfselen uit de prehistorie. Een bezoekje aan de grot van Lascaux is een absolute must. In het Centre International de l’Art Pariétal (Lascaux IV), waar de grot tot in de kleinste details is nagebouwd, reist u liefst 20.000 jaar terug in de tijd en treedt u in de voetsporen van onze voorouders.

Op een boogscheut daarvandaan vormt uw Sandaya-camping in de Dordogne de ideale uitvalsbasis om de boven- en ondergrondse schatten van de Périgord te ontdekken. Ter plaatse is het naar hartenlust genieten van het overdekte en verwarmde zwembad, de gratis kinderclubs, de sportterreinen en de vele animatieactiviteiten voor klein en groot. Reserveer gauw uw favoriete vakantieaccommodatie en kom op onze 4- en 5-sterrencampings genieten van het goeie leven!

Bezoek de grot van Lascaux met de hele familie

Pak deze zomer uw koffers uit op een Sandaya-camping en reis samen met uw familie terug naar de prehistorie. Lascaux IV heeft in 2016 de deuren geopend en is een perfecte replica van de originele grot van Lascaux en al haar ornamenten. Laat die reis naar de prehistorie maar beginnen!

Gewapend met een tablet kruipt u er in de huid van een onderzoeker en ontdekt u het boeiende verhaal van de eerste bewoners van de grot van Lascaux. De kinderen zullen vooral weg zijn van de 3D-filmvertoning en kunnen in de Galerie de l’Imaginaire hun eigen interactieve tentoonstelling samenstellen.

Bezoek de grot van Lascaux met z’n tweetjes

Vergast uzelf op een romantisch weekend in de Dordogne en beleef samen met uw wederhelft een ongelooflijk meeslepende ervaring. Nadat u de 900 m² aan fascinerende schilderingen op de wanden van de grot van Lascaux hebt bewonderd gaat het bezoek verder. U kunt een toneelstuk in drie bedrijven bijwonen in het Théâtre de l’Art Pariétal, de nieuwe, tijdelijke tentoonstelling bezoeken, of in de Belvédère genieten van het unieke uitzicht over de volledige site.

Als u de dag in schoonheid wilt afsluiten, kunt u nog even de omgeving van Lascaux verkennen. In de vallei van de Vézère wachten u langs de oevers van de rivier een aantal fijne verrassingen.

Camping Grot van Lascaux: onze tips voor een geslaagd verblijf

Goed nieuws: kinderen jonger dan vijf bezoeken Lascaux en het Centre helemaal gratis!

Ga voor een combiticket en bezoek niet alleen Lascaux, maar ook het Parc du Thot. Dit speels opgevatte en educatieve dierenpark zal groot en klein weten te bekoren!

Bezoekt u Lascaux met de hele familie? Dan geniet u een speciaal tarief voor grote gezinnen!

Zet uw reis door de tijd voort met een bezoek aan de bekende kastelen en troglodietensites van de Périgord!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Grot van Lascaux, reserveer uw verblijf!

Sarlat | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Nieuw!
Atur | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!