Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Happy New Year: tot -15%* vóór 31/01 Meer weten?

Kasteel van Castelnaud

Word deze zomer even ridder of jonkvrouw in het Kasteel van Castelnaud, niet ver van uw camping in de Périgord Noir die ook wel de ‘Provincie met de 1001 kastelen’ wordt genoemd. Het Kasteel van Castelnaud, een erkend historisch monument, is een perfect voorbeeld van de talrijke middeleeuwse kastelen die overal verspreid liggen in de prachtige landschappen van de Dordogne-vallei. Klaar om het gebied te veroveren?
Kasteel van Castelnaud : reserveer uw verblijf

Reserveer uw vakantieplek in de omgeving van het Kasteel van Castelnaud

Trek vanuit uw 5-sterren Sandaya-camping in de omgeving van Sarlat naar Castelnaud-la-Chapelle, een stadje met middeleeuwse overblijfselen en officieel een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Vanuit het Kasteel van Castelnaud, dat hoger gelegen is dan het stadje, hebt u een prachtig panoramazicht over de heerlijk groene Dordogne-vallei.
Uw 5-sterrencamping in de buurt van Sarlat is de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de talrijke bezienswaardigheden en natuurlijke rijkdommen van de Périgord. Niet alleen de talrijke middeleeuwse kastelen, maar ook de weelderige eikenbossen, troglodietenwoningen en andere huizen met hun typische authentieke daken van leisteen. U geniet er ten volle van het heerlijke leven in de Dordogne, op de camping met het comfort van een volledig uitgeruste stacaravan, of op een kampeerplaats voor tenten en caravans aan de oevers van het meer. Uw Sandaya-camping in de Périgord biedt u een ruim gamma activiteiten om met volle teugen van uw familievakantie te genieten, van openluchtactiviteiten en sport op onze eigen terreinen tot avondanimatie. Zowel bij mooi weer als op mindere dagen bent u welkom in het overdekte en verwarmde zwembad van uw camping met aquapark. Leef u uit op de grappige glijbanen of ploeter met de allerkleinsten in de waterspeeltuin. En 's avonds kunt u op het terras van uw cottage de volgende dag voorbereiden, de Périgord Noir nodigt immers uit tot eindeloos ontdekken!

Aan de oevers van de Dordogne

Tijdens een vakantie in de Périgord is de Dordogne nooit ver weg! De rivier slingert zich door dorpen en valleien en versmelt met het prachtige landschap dat uitnodigt tot avonturen met de hele familie. Een kano is de beste manier om de Dordogne te ontdekken! Geniet vanop het water van de bijzondere zichten op het prachtige Kasteel van Castelnaud en neem nadien een verfrissende duik in het heldere water.
De oevers van de Dordogne zijn ook bijzonder geschikt om even halt te houden voor een picknick, even te verpozen in de zon of een partijtje te vissen. En misschien komt u er wel een otter of een reiger tegen!

De geschiedenis van het Kasteel van Castelnaud

Een bezoek aan het Kasteel van Castelnaud dompelt u onder in een fascinerend verleden met gevechten en godsdienstoorlogen. Het Kasteel van Castelnaud gaat terug tot de 12e eeuw maar heeft de tand des tijds mooi doorstaan. Getuige hiervan de donjon en de middeleeuwse verbindingswal. Tijdens de Honderdjarige Oorlog werd het Kasteel van Castelnaud bezet door de Engelsen en pas na afloop van het conflict teruggeven aan de eigenaars. Op vandaag heeft het "nieuwe kasteel" ingrijpende restauraties ondergaan waardoor bezoekers er het jaar rond terechtkunnen. Achter de versterkte muren kunt u met de hele familie demonstraties met een spanboogkatapult bijwonen, zelf zien hoe er met wapens werd omgegaan en op onderzoek gaan om het mysterie van de donjon te doorgronden. Sinds enkele jaren biedt het kasteel ook onderdak aan het oorlogsmuseum voor de Middeleeuwen, met ruim 250 oude wapens en wapenuitrustingen.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Kasteel van Castelnaud, reserveer uw verblijf!

Nieuw!
Atur | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Sarlat | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!