Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Rocamadour

Uw campingvakantie in de Périgord is een gedroomde gelegenheid om een bezoek te brengen aan Rocamadour, een stadje dat op een 150 m hoge rotspunt ligt en als centrum van Mariaverering bekendstaat. In Rocamadour geniet u van een adembenemend uitzicht over de canyon van de Alzou en de causses van Quercy. Onvergetelijk!

Campings in de buurt

Saint-Martial-de-Nabirat | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Sarlat | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Rocamadour, uw ideale vakantiebestemming!

Droomt u van een vakantie te midden van de natuur? Houdt u van adembenemende vergezichten en originele ervaringen? Op dan naar de Dordogne, een ideale bestemming voor een aangename en aparte campingvakantie. Een verplichte halte op uw vakantieprogramma is Rocamadour, de heilige stad in het hart van het Regionaal Natuurpark ‘Causses du Quercy’.

Op uw Sandaya-camping wachten u tal van activiteiten om intens van uw vakantie te genieten: aquagymlessen in het overdekte en verwarmde zwembad, sporttoernooien in de openlucht, animatie in de gratis miniclubs, spannende wedstrijdjes op de waterglijbanen … ’s Avonds geniet u in uw vakantieaccommodatie van een welverdiende rust. Reist u met uw camper of tent? Dan bent u vast in de wolken met de vele schaduwrijke kampeerplaatsen in uw vakantiedorp.

Bezoek Rocamadour met de hele familie

Hebt u de hoogtepunten van Rocamadour bezocht en in de Rue de la Couronnerie van een verrukkelijk tussendoortje genoten, dan is het tijd om uw middeleeuwse avontuur met de hele familie voort te zetten in het ‘Parc Durandal’. Dit themapark in de buurt van het kasteel van Rocamadour voert u terug naar de tijd van de ridders via een heuse avonturentocht door het hart van de middeleeuwen.

Een andere niet te missen hotspot is het apenbos, een ongelooflijk 20 ha groot domein te midden van de hoge rotsen van Rocamadour waar zo’n 150 berberapen vrij rondlopen. U kunt de apen ook voederen: een vertederende ervaring, vooral voor de kids! Na afloop keert u met prachtige herinneringen terug naar uw camping. Daar wacht u een heerlijk diner op het terras van het restaurant!

Bezoek Rocamadour met z'n tweetjes

Vraagt u de weg in Rocamadour, dan krijgt u steeds hetzelfde advies te horen: nog eventjes verder klimmen! Bent u eenmaal bij de Porte du Figuier aangekomen, loop dan langsheen de winkels en restaurants tot bij de grote trap. Pas dan bent u echt in de oude stad!

Op de Place du Sanctuaire hebt u een buitengewoon uitzicht over de vallei. Neem de tijd om dit moment te vereeuwigen voor u op zoek gaat naar de beroemde Zwarte Madonna van Rocamadour. Geen last van hoogtevrees? Klim dan hand in hand verder tot bij de vestingmuren van Rocamadour. Daar wordt u beloond met een adembenemend uitzicht over de canyon van Alzou!

Camping Rocamadour: onze tips voor een geslaagd verblijf

Na de klim naar Rocamadour is het tijd voor een afdaling in de ‘gouffre’ van Padirac, de grootste druipsteengrot van Frankrijk!

Vertrek niet zonder de beroemde ‘cabécou’ van Rocamadour te hebben geproefd in een van de restaurants van de stad!

Hebt u nog energie over? Geniet van een kanotocht op de Dordogne alvorens terug te keren naar uw camping!

Bent u in september in Rocamadour? Mis dan niets van de Montgolfiades, een buitengewoon ballonvaartfestival in de vallei van de Dordogne!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!