Camping La Roque-Gageac

Tijdens uw campingvakantie in de Périgord Noir mag een bezoekje aan La Roque-Gageac in het Pays Sarladais niet ontbreken. La Roque-Gageac is opgenomen op de lijst van Les Plus Beaux Villages de France en ligt tegen een rotswand aan de rivier de Dordogne. Kom tijdens uw zomervakantie op de camping de geschiedenis van dit sprookjesachtige dorp ontdekken.

Campings in de buurt

3 camping(s) gevonden
Atur | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Saint-Martial-de-Nabirat | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Sarlat | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

La Roque-Gageac, uw ideale vakantiebestemming!

U droomt van een vakantie in de natuur maar wilt tegelijk kennismaken met een buitengewoon erfgoed? Kies dan voor de weelderige landschappen van de Périgord tijdens een campingvakantie bij Sandaya! Niet ver van Sarlat ligt het beroemde La Roque-Gageac tussen de steile rotsen en de Dordogne-rivier. Het zal niemand verbazen dat dit emblematische en pittoreske dorp het label ‘Plus beaux villages de France’ kreeg. Laad dus snel de camper in of haal de tent van zolder en ga op avontuur in de feeërieke steegjes van La Roque-Gageac.

Op het groene platteland van de Périgord geniet u op uw camping nabij La Roque-Gageac naar hartenlust van ontspanningsactiviteiten, waterpret en dolce far niente. Na een prinsheerlijke nacht in een tent, in uw camper of in een van onze standingvolle cottages vult u uw vakantiedagen in zoals u zelf wilt: een duik in het verwarmde en overdekte zwembad, een sporttoernooi in de openlucht, proeven van de gastronomie van de Périgord … De kids hebben het ondertussen hartstikke naar hun zin op de speelweiden of in de gratis miniclubs waar ze een heleboel nieuwe vriendjes maken.

Bezoek La Roque-Gageac met de hele familie

Landhuizen, kastelen, stadswallen … La Roque-Gageac voert uw kroost in één klap terug naar de middeleeuwen waar hun een heuse avonturentocht wacht! Om het allemaal echter dan echt te maken, kiest u voor een geleid bezoek met de hele familie: even boeiend als intrigerend! Zo verneemt u alles over de vele mysteries waarin La Roque-Gageac gehuld is ...

Toe aan verkoeling? Dan is een leuke kanotocht met zijn allen wellicht een goed idee. In La Roque-Gageac vindt u heel wat verhuurcentra. Krijgt u maar niet genoeg van het avontuur? Vóór u terugkeert naar de camping, hebt u nog net de tijd om een kijkje te nemen in het beroemde kasteel van Castelnaud!

Bezoek La Roque-Gageac met z'n tweetjes

De vallei van de Dordogne, die zich over een afstand van 472 km uitstrekt, telt heel wat bijzondere plekken en La Roque-Gageac is daar ongetwijfeld één van. Het dorp is het mooist vanaf het water, dus waarom gaat u met uw geliefde niet aan boord van een traditionele gabare? Deze originele en romantische boottocht onthult u heel wat geheimen en anekdotes over dit dorp met zijn rijke geschiedenis.

Daarna is het heerlijk kuieren door de steegjes van La Roque-Gageac. Het dorp dat tegen een zuidflank aanleunt, geniet een uitzonderlijk microklimaat. Dat merkt u zelf in de exotische plantentuin die het hele jaar door gratis toegankelijk is. Door de aroma’s van palmbomen, vijgenbomen en bananenbomen waant u zich aan de andere kant van de wereld!

Camping La Roque-Gageac: onze tips voor een geslaagd verblijf

In het verlengde van de exotische plantentuin ligt het bamboepark van La Roque-Gageac: ideaal voor een exotische en schaduwrijke wandeling!

U hebt geen hoogtevrees? Bewonder de Dordogne vanuit een heteluchtballon: een onvergetelijke ervaring!

Foie gras, aardbeien, wijn uit Bergerac … Kies een plekje uit op de oever van de rivier en geniet van een picknick met al het lekkers van de Périgord!

Vertrek niet zonder een foto te nemen van het sublieme landhuis Manoir de Tarde dat met zijn mooie toren het dorpscentrum domineert!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!