Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

6 Goede Redenen om Spanje te Bezoeken

We vertellen u niets nieuws als we zeggen dat Spanje voor vakantiegangers één van de populairste bestemmingen in Zuid-Europa is. Het land heeft ontelbare troeven en het zou onbegonnen werk zijn ze allemaal op te noemen. Maar omdat het de intentie is die telt – en omdat we u (opnieuw) zin willen doen krijgen in een Spaanse vakantie – hebben we toch een lijstje gemaakt met 6 goede redenen (volgens ons althans) om Spanje te bezoeken. Bent u er klaar voor? ¡Vamos!

1. Verscheidenheid aan landschappen

Spanje heeft meer te bieden dan de eindeloze stranden aan de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan. Er zijn ook de berggebieden in het noorden van het Iberisch schiereiland, de groene natuurparken, de maanlandschappen op de Canarische Eilanden en de semi-woestijngebieden in Andalusië. Deze grote verscheidenheid aan landschappen zorgt ervoor dat elke reis naar Spanje verschilt van de voorgaande en een hele reeks nieuwe vakantieherinneringen oplevert! 

2. Gastronomie

Tapas, tortilla, hamkroketten, paella, pata negra-ham, turrón (nougat): zelfs een simpele opsomming van al deze (overheerlijke) Spaanse specialiteiten volstaat om u het water in de mond te doen lopen. Reislustige foodies weten natuurlijk al lang dat er geen betere manier is om een land of een regio te leren kennen dan via de keuken! Toon u dus van uw avontuurlijkste kant en proef de Iberische specialiteiten: een goddelijke ervaring die u niet zal berouwen want alles is zo verduiveld lekker! 

3. Erfgoed en cultuur

Van Moors naar rooms en van dictatuur naar constitutionele monarchie: het Iberisch schiereiland heeft een rijke geschiedenis en zowat overal in het land zijn overblijfselen van dit tumultueuze verleden te vinden. Wie van noord naar zuid op zoek gaat naar historische schatten en erfgoedparels onderneemt automatisch een leerrijke maar ook prachtige reis terug in de tijd. Wat u absoluut gezien moet hebben, zijn onder meer het Alhambra in Granada, de Sagrada Familia in Barcelona, de kathedraal van Mallorca, de ‘Ciutat de les Arts i les Ciències’ in Valencia en de musea in Madrid … maar het staat u uiteraard vrij om dit lijstje naar eigen smaak aan te passen! 

Spanje, dat zijn ook sterke regionale identiteiten! In regio’s als Baskenland, Valencia en Catalonië maakt u kennis met de vele verschillende culturen die deze mediterrane parel rijk is en die tot uiting komen in uiteenlopende tradities en ferias die wereldwijd bekend werden.

4. Zacht klimaat in elk seizoen (zomer en winter)

Met een recordaantal zonuren per jaar is Spanje in elk seizoen de bestemming bij uitstek voor wie toe is aan een vitamine D-kuur. In elk seizoen ervaart u het land echter anders: een strandwandeling in de zomer is niet hetzelfde als een strandwandeling in de winter, net zoals een uitstapje in de herfst heel anders is dan in de lente. Als u bereid bent de platgetreden paden te verlaten (lees: om niet hartje zomer naar Spanje te reizen), krijgt u de kans om het land op een heel andere manier te leren kennen en wordt u wellicht aangenaam verrast (en gecharmeerd) door zijn veelzijdigheid! 

5. Joviale en ontspannen levensstijl

In Spanje nemen de mensen de tijd om te leven. Weg dus met die strakke planning die koste wat het kost gevolgd moet worden! U doet gewoon waar u zin in hebt: een late lunch, een dutje na het eten – de beroemde ‘siësta’ is een heus instituut in Spanje – en genieten van de zachte Spaanse avonden en de feestelijke sfeer waar het land een patent op lijkt te hebben tot grote vreugde van alle nachtuilen. Het is een andere manier van leven maar u krijgt de smaak vast gauw te pakken, vooral wanneer u op vakantie bent! 

6. Goede bereikbaarheid, zelfs last minute!

Organiseren hoort erbij als u een familievakantie plant waarop niemand mag ontbreken, maar soms gaat u door omstandigheden – of omdat u er nou eenmaal zin in hebt – pas op het laatste moment op zoek naar een zonnige bestemming. En dan brengt Spanje redding! U kunt een vlucht boeken naar verscheidene Spaanse steden of er over land naartoe reizen: logisch dus dat het land toeristen van over de hele wereld aantrekt. Op stel en sprong een vakantie regelen was nog nooit zo makkelijk! 

Onze topbestemmingen in Spanje

Hieronder volgt een NIET-EXHAUSTIEVE lijst met Spaanse bestemmingen die u minstens één keer bezocht moet hebben!
●    Madrid, de bruisende hoofdstad
●    Barcelona, de feeststad
●    Granada, de prachtige Andalusische stad die u onderdompelt in het Moorse Spanje
●    de Costa Brava en haar ongerepte kusten
●    Valencia, de trendy bestemming aan de oostkust 

Welke accommodatie kiezen?

Ook op het vlak van accommodaties komt Spanje tegemoet aan al uw verwachtingen, ongeacht of u alleen, met zijn tweeën of met een gezelschap van 4, 6 of 10 personen reist. Voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding gaat er niets boven een camping die rekening houdt met de behoeften van uw familie, het door u gewenste comfortniveau en uw verwachtingen op het vlak van diensten en animatie. Wij hebben alvast enkele mooie Spaanse bestemmingen voor u in petto!

Krijgt u zin om Spanje te bezoeken na het lezen van onze tips? Zoveel te beter, maar eigenlijk verwondert het ons niet: het is erg moeilijk om aan de charme van dit land te weerstaan! Maar nu we uw interesse hebben gewekt, ligt de bal natuurlijk in uw kamp. Hoe u Spanje precies wilt gaan verkennen, moet u namelijk zelf uitmaken!

Laat u inspireren ...

Nieuw!
Puçol | De autonome regio Valencia
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Pals | Catalonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!