Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

8 essentiële activiteiten en bezienswaardigheden in Saint-Raphaël

Overweegt u een vakantie aan zee onder de stralende zon van de Côte d’Azur, dan komt u al gauw uit bij een badplaats waar vakantiegangers van diverse pluimage dol op zijn: Saint-Raphaël. Deze topbestemming verrast met zijn bijzondere landschap waarin blauw, groen en oker de boventoon voeren, maar heeft meer in huis dan adembenemende natuur. We overlopen samen zijn vele facetten waardoor u deze parel van de Var des te meer zult weten te waarderen!

1. Flaneer door de stad

Het lijkt vanzelfsprekend maar net daardoor vergeten we het wel eens: struin gewoon door de straatjes van de stad en laat u leiden door het toeval of door uw eigen voorkeuren. Het blijft de beste manier om een stad te leren kennen! Terwijl u door de nauwe straatjes van de oude stad dwaalt, ontdekt u het archeologisch museum, de San Rafeu-toren, de neo-Byzantijnse Onze-Lieve-Vrouwbasiliek en zelfs enkele staaltjes van urban art als u het speciale street-artparcours volgt. Waar u ook van houdt, in Saint-Raphaël wordt u sowieso op uw wenken bediend!

2. Bewonder het Esterelmassief

Verbluffend: zo zou u dit unieke bergmassief kunnen omschrijven. Voor de Middellandse Zee gevormd werd, was de Esterel eigenlijk een stukje Afrika dat vervolgens van het continent afgescheurd is. Dit verklaart misschien de aanwezigheid van het rode gesteente dat zo typerend is voor het massief. Dit sublieme landschap tussen het land en de zee vormt het perfecte decor voor een fiets- of wandeltocht. Magisch!

3. Wandel over het wondermooie kustpad

Zei u wandelen? Eén route mag echt niet op uw programma ontbreken tijdens uw vakantie in Saint-Raphaël: het kustpad van Port Saint-Lucia naar Agay. Dit 12 km lange pad is voor iedereen doenbaar en voert u langs de mooiste kreken en stranden van de Var. Onderweg wordt u vergezeld door de Middellandse Zee aan de ene kant en het Esterelmassief aan de andere kant. Het lijkt wel een droom! Zorg wel voor goede wandelschoenen zodat u in alle veiligheid van de tocht kunt genieten.

4. Luier op de stranden van Saint-Raphaël

Houdt u van dolce far niente bij het water, dan vindt u in Saint-Raphaël met zijn 36 km kust vast een plekje dat u bevalt. Trek er dus op uit, gewapend met een handdoek en alles wat u nodig hebt voor een geslaagd dagje aan zee. De keuze aan stranden voor een uitje met uw familie of uw wederhelft is zeer uitgebreid: keien of zand, een intieme kreek of een kleine calanque … Kiezen is beslist niet makkelijk, maar u kunt ook telkens een andere setting kiezen naargelang van waar u zin in hebt. Zo u wilt, kunt u zelfs elke dag wat anders proberen. Heerlijk, toch? Zoekt u een strand om in alle veiligheid met uw familie te plonsen, opteer dan voor de bewaakte stranden van Le Veillat, Beaurivage, Le Dramont of Agay.

5. Kuier door de parken van de stad

Een pauze in het groen is tijdens de zomer meer dan welkom. Twee parken in Saint-Raphaël zijn daar bijzonder geschikt voor: de Jardin de Bonaparte en de Jardin de l’Île Verte. De eerste ligt bij de oude haven en valt met zijn speelpleintjes erg in de smaak bij de allerkleinsten, terwijl de tweede een stuk intiemer is. De Jardin de l’île Verte is een bijzonder fleurige botanische tuin met een erg diverse mediterrane vegetatie. Het perfecte decor dus voor een stel verliefde tortels!

6. Bezoek een museum en ontdek de cultuur

Het is niet omdat u op vakantie bent dat u niet wat cultuur kunt opsnuiven! Een bezoek aan enkele musea valt bovendien in de smaak bij jong en oud. Op dus naar het museum van de prehistorie en de onderwaterarcheologie dat in een voormalige pastoorswoning ondergebracht is: iedereen steekt er wat van op! U kunt er een collectie voorwerpen bewonderen die bij archeologische opgravingen op de zeebodem werden aangetroffen, maar ook overblijfselen uit het paleolithicum die in de regio werden gevonden. Van een heel andere orde maar niet minder de moeite waard is het Louis de Funès-museum dat leven en werk van de gevierde Franse acteur belicht.

7. Maak een boottocht en snuif de gezonde zeelucht op

Met deze activiteit weet u zich verzekerd van het enthousiasme van alle zoetwatermatrozen die een keer het ruime sop willen kiezen. Een boottocht om de weergaloze kust van de Var van op zee te bewonderen, terwijl de wind met uw haren speelt: daar kan toch niets tegenop? Echte zeerotten huren gewoon een boot en maken zelf een tocht op de Middellandse Zee. Niets evenaart het gevoel van vrijheid dat zij ervaren! En beginners zonder vaarvergunning? Zij kiezen gewoon de tocht die hen het best bevalt en laten de kapitein aan het roer staan. Prachtig wordt het sowieso, neemt u dat aan van een ouwe zeerot!

8. Ontdek de pracht van de onderwaterwereld tijdens een duiksessie

Saint-Raphaël ontdekt u op de wal … maar evengoed onder water! Langs de kust zijn talloze duikspots te vinden. Het maakt niet uit of u een beginner, een ervaren duiker dan wel een heuse expert bent, iedereen kan hier plezier aan beleven. Aan de voet van het Esterelmassief ontdekt u een uitzonderlijke waterfauna en -flora die tussen de rotsafzettingen perfect gedijen. Liefhebbers van extreme ervaringen kunnen hun hart ophalen bij de talloze scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog waarmee de zeebodem hier bezaaid ligt en die wachten om verkend te worden. Duiken maar!

9. Reserveer een buitengewone accommodatie voor uw uitje in de Var

Wanneer het tijd is om een accommodatie te reserveren in Saint-Raphaël, denk dan aan onze residentie Douce Quiétude! Bent u gesteld op zowel comfort als ruimte en standing, dan gaat er niets boven onze appartementen met hun strakke en verzorgde inrichting. Ter plaatse geniet u van het privézwembad dat exclusief voor de gasten van de residentie voorbehouden is, de spa, de lobby-bar en de ondergrondse parkeergarage. Uw droomvakantie in de Var begint in residentie Douce Quiétude.

Laat u inspireren ...

Saint-Raphaël | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Saint-Aygulf | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Nieuw!
Fréjus | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Nieuw!
Fréjus | Provence-Alpes-Côte d'Azur
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!