Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

De regio Centre Val de Loire is beroemd vanwege zijn uitzonderlijke historische erfgoed. Sinds 2000 staat deze regio op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en er zijn een groot aantal opmerkelijke monumenten te bezichtigen, zoals de kastelen van de Loire. 

Ontdek de regio Centre-Val de Loire

Ontdek de 21 kastelen van de Vallei der Koningen, bouwwerken die tijdens de Franse Renaissance zijn gebouwd, toen de koninklijke macht langs de oevers van de Loire en haar zijrivieren was geconcentreerd. De Val de Loire, land van kastelen, heeft ook een adembenemend natuurlijk erfgoed: prachtige parken & tuinen, natuurreservaten, meren, moerassen… Laat u verleiden door het groen van de Loire.

Een regio die bekend staat om zijn historische en natuurlijke erfgoed

De kastelen van de Loire zijn de publiekstrekkers van de Val de Loire. Een erfgoed uit de tijd van de Franse Renaissance en liefhebbers van geschiedenis zullen deze 21 prachtige kastelen die door de regio verspreid staan zeker waarderen: Amboise, Blois, Angers, Saumur, Brézé… U zult met bewondering de pracht van deze architecturale monumenten aanschouwen, zoals de koninklijke abdij van Fontevraud, de grootste verzameling kloostergebouwen van Europa, waar Aliénor d’Aquitaine heeft gewoond, en dat tegenwoordig een gastronomische en culturele ontmoetingsplek is.

De Val de Loire heeft prachtige tuinen en parken. Verschillende landschappen met bloemen en planten ontvouwen zich voor uw ogen. Er heerst een romantische sfeer in de tuinen van le Plessis-Sasnières, le Roquelin, la Garenne-Lemot, la Pagode de Chanteloup of over de paden van la Rose in Doué-La-Fontaine. Ontdek ook de tuinen van de kastelen (Villandry, Rivau, Valmer, Chamerolles…) met hun Engelse en Frans aangelegde parken, moestuinen, bossen, wijngaarden en eeuwenoude rozen. U zult in een echte sprookjeswereld terecht komen.

De groene gebieden van de Loire zijn heel afwisselend en u kunt hier in de loop van de seizoenen mooie bloemen en planten ontdekken. Het bloemenpark van la Source in Orléans, Terra Botanica, het oriëntale park van Maulévrier en l’Arboretum des Grandes Bruyères lokken u mee in prachtige, kleurrijke decors.

De regio Centre Val de Loire heeft een prachtige natuurlijke omgeving en er zijn meerdere natuurgebieden te vinden, zoals het Nationale Natuurpark van Saint-Mesmin in Orléans, waar meer dan 500 plantensoorten te zien zijn. Ontdek op 500 meter van de 5-sterren camping Sandaya Château des Marais het Nationale Natuurpark van jacht en wilde dieren van 800 hectare, dit is het grootste omheinde park in een bos van Europa. Er leven hier vele dieren die representatief zijn voor de Sologne (wilde zwijnen, herten…).

Wat de gastronomie betreft, zullen uw smaakpapillen tijdens uw verblijf aangenaam verrast worden door de truffels, de rillons & rillettes van Tours, de Crottin van Chavignol, de kazen en de AOC-wijnen van Chinon. Kom met het gezin of met vrienden de lokale keuken proeven langs de oevers van de Loire, in restaurants met namen zoals “Touraine Gourmande”, “Cuisine en Loir-et-Cher” of “Restaurateurs de France”. In de zomermaanden worden er Guinguettes georganiseerd en er staan lokale maaltijden en muziek op uw vakantieprogramma in de Val de Loire. Maak een gastronomische fietstocht om de verschillende markten, de wijnkelders van de Saumurois en de levensstijl van de regio te ontdekken.

Le Val de Loire is ook een rijke culturele regio. Concerten, festivals, dansspektakels, muziek en feesten geven sfeer aan de Vallei der Koningen. In Tours vindt iedere zomer het American Tours Festival plaats, een muziekfestival dat zich in de Amerikaanse cultuur onderdompelt: rock&roll, vintage, country, western, rodeo, etc.

Het Domaine de Chaumont verwelkomt ieder jaar het Internationale Tuinefestival, waar u de gelegenheid krijgt om de modernste en meest actuele creaties op het gebied van tuinen en landschappen te bewonderen. In de zomermaanden is dit domein ook 's avonds geopend en biedt een avondprogramma met muziek, wandelingen in de tuinen, licht- en geluidshows...

Onze campings in Bretagne

Chambord | Centre Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Vanaf
voor nacht voor nachten