De Centre-Val de Loire, de ideale bestemming voor uw campingvakantie

De schoonheid van de natuur in de regio Centre-Val de Loire wordt slechts geëvenaard door het ongelooflijke architecturale erfgoed dat de Franse koningen ons nalieten. Van Tours tot Orléans staan de kastelen van de Loire in al hun majestueuze pracht te pronken. Bezoekers van over de hele wereld raken er maar niet op uitgekeken. Waar u ook gaat of staat, de regio Centre-Val de Loire vervult de vakantiedromen van groot en klein.

Na een rijk gevulde dag kunt u lekker uitblazen op de camping in een bevoorrechte omgeving te midden van de natuur. Op het schaduwrijke terras van uw stacaravan, hoog en droog in uw boomhut of onder het zeil van uw tent geniet u van uw welverdiende rust. Krijgt u toch weer zin in wat actie, dat kunt u kiezen uit een ruim aanbod: petanque, aquagym in de zwembaden van het aquapark, olympiades op het multisportterrein … U beslist wat er op het programma staat!

Camping Centre-Val de Loire, reserveer uw verblijf!

Chambord | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Pierrefitte-sur-Sauldre | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Bezoek de Centre-Val de Loire met de hele familie

Klaar voor een grote verkenningstocht met de hele familie langsheen de mooiste kastelen van de Loire? Eerste halte: Chambord! Dit kasteel, dat we aan het genie van Frans I danken, staat symbool voor de Franse renaissance en geldt als de parel van de Loire. Daarna is het de beurt aan Blois waar u op het koninklijke kasteel alle geheimen van het Franse hof te weten komt. Bent u er ’s zomers, mis dan in geen geval de schermwedstrijden, bals en concerten die het kasteel tot leven wekken.

Ten zuiden van Blois wacht het kasteel van Cheverny met zijn rijke geschiedenis. Voor het geval uw kinderen zich afvragen waarom het hun zo bekend voorkomt: dit is waar de tekenaar van Kuifje zijn inspiratie vandaan haalde voor kasteel Molensloot. Willen de kids zelf ook een portie mysterie en avontuur, dan kunnen we u het labyrint bij het kasteel van Villandry nabij Tours aanbevelen. Succes verzekerd!

Bezoek de Centre-Val de Loire met z'n tweetjes

De regio Centre-Val de Loire is bezaaid met karaktervolle steden en dorpen om heerlijk in rond te struinen, hand in hand. Of neemt u liever de fietsroute ‘Loire à Vélo’? Zo komt u na een prachtige tocht aan in Tours, de oude hoofdstad van het koninkrijk Frankrijk. Geniet bij uw aankomst van een glaasje wijn op de Place Plumereau, een plein met prachtige vakwerkhuizen.

Ook het platteland in de regio Centre-Val de Loire heeft veel te bieden. U vindt er enkele van de mooiste dorpen van Frankrijk: de koninklijke stad Loches, Chédigny, Richelieu … En dan is er nog het stadje met de erg toepasselijke naam Montrésor, wat letterlijk ‘mijn schat’ betekent.

Camping Centre-Val de Loire: onze tips voor een geslaagd verblijf

Maak een originele tocht op de Loire aan boord van een traditionele gabare!

Ontdek de verborgen routes in het bos van Chambord, het grootste ommuurde park van Europa!

Geniet van een zonnige picknick en kraak er een flesje AOC Chinon bij!

Bewonder de kastelen van de Loire vanuit de lucht aan boord van een luchtballon!