Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

De mooiste dorpen van Wallonië in de buurt van uw Sandaya-camping

Bent u dol op oude stenen en pittoreske landschappen? Dan vindt u deze tocht vast super! Bezoek tijdens uw verblijf in België enkele van de mooiste dorpen van Wallonië die allemaal op minder dan 30 minuten van uw Sandaya-camping liggen. Wat u in geen geval mag vergeten: wandelschoenen, een picknickzak en uw fototoestel. Daar gaan we!

Mirwart: een oase van groen in de Ardennen

Mirwart, een dorp te midden van het groen in de provincie Luxemburg, heeft nog niets van zijn oude charme verloren zoals de vakwerkhoeves uit de voorbije eeuw bewijzen. Op het einde van de hoofdstraat ligt het kasteel van Mirwart dat al sinds de middeleeuwen over de vallei van de Lomme heerst. Een bezoek zit er niet in, maar u kunt wel dicht genoeg komen om te zien hoe prachtig het is.
Hebt u vooral interesse voor de mooie natuur van Mirwart, zet dan koers naar het Provinciaal Domein van Mirwart nabij Saint-Hubert in het hart van het bos. Er wacht u een zalige plattelandswandeling langs meren, rivieren en zelfs een didactisch bijenhuis!

Sohier: tussen de Ardennen en de Famenne

Sohier mag u niet links laten liggen, al hoeft u er niet veel tijd voor uit te trekken: dit dorp heeft maar één straat! Nu heeft die straat wel heel wat moois te bieden: traditionele huizen, een kapel, een oude school … Een paradijs voor wie van oude stenen houdt! De kers op de taart is het kasteel van Sohier dat omgeven is door een uitgestrekt park met opmerkelijke bomen. U lijkt wel in een sprookje te zijn beland! Wilt u het dorp op zijn mooist zien, bezoek het dan in de lente: Sohier kreeg namelijk het label ‘Plus Beau Village Fleuri’ (mooiste bloemendorp)!

Our: de hemel voor fijnproevers

Vervolg uw tocht door de vallei van de Our waar het charmante gelijknamige dorp u hartelijk welkom heet. Het opmerkelijke architecturale erfgoed met lage huizen uit zandsteen en stenen welfbruggen is op zich al een omweg waard, maar er is nog een goede reden om halt te houden in Our: de gastronomische reputatie van dit dorp. Zijn restaurants staan in de Belgische Ardennen bekend om de onovertroffen manier waarop ze hun gasten verwennen!

Celles: niet te missen op uw weg naar Dinant

Op dan naar de provincie Namen voor de volgende stopplaats: het charmante Celles! Het dorp ontstond bijna 2000 jaar geleden in een dal tussen 4 heuvels en heeft iets van een idyllische kerststal met zijn mooie pleintjes rond de kerk. De inwoners tonen zich niet alleen trots op hun geschiedenis, ze zijn ook erg gehecht aan hun patroonheilige, Sint-Hadelinus. Zelf kunt u trouwens van het bier proeven dat naar de brave man vernoemd werd. Heerlijk met een ‘chausson cellois’, een traditioneel vleespasteitje!

Gros-Fays: een authentiek Ardens dorp

Uw tocht eindigt in Gros-Fays, een dorp in de provincie Namen dat bekendstaat om zijn schitterende traditionele leisteenhuizen. U hebt er weergaloze uitzichten over de vallei van de Semois en zijn beukenbossen. Maak een korte wandeling om de juweeltjes van het lokale erfgoed te bewonderen en vaar vervolgens de Semois af in een kano-kajak: er is geen betere manier om van het prachtige natuurlandschap te genieten!

Laat u inspireren ...

Tellin | Wallonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!