Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Dinant

Viert u vakantie in Wallonië, dan mag u Dinant beslist niet links laten liggen. U vindt dit pareltje op slechts enkele kilometers van uw Sandaya-camping. Het kleurrijke centrum van deze historische stad op de oever van de Maas weet u meteen te charmeren. We vertellen u er alles over!

Campings in de buurt

1 camping(s) gevonden
Tellin | Wallonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Dinant, uw ideale vakantiebestemming!

Er zijn heel wat manieren om Dinant te bezoeken: te voet, op de fiets of met een riviercruise op de Maas. Door zijn bijzondere ligging tussen het water en de rotsen verrast deze elegante stad op mensenmaat u met buitengewone uitzichten over de omgeving. Het spectaculairst is het uitzicht van op de beroemde citadel: een niet te missen hotspot tijdens uw vakantie in Wallonië!

Voor uw verblijf kunt u rekenen op de kwaliteitsaccommodaties van uw Sandaya-camping nabij Dinant. Te midden van de ongerepte natuur bieden zij u comfort, ruimte en gezelligheid: ideaal om tot rust te komen. In ons uitgebreide aanbod van ingerichte stacaravans, groene kampeerplaatsen en originele lodge-tenten vindt u vast het ideale optrekje. Na een duik in het verwarmde zwembad kunt u zich uitleven met diverse activiteiten: tennis, boogschieten, voetballen, wandelen … Op uw Sandaya-camping doet u precies waar u zin in hebt!

Bezoek Dinant met de hele familie

Op het programma: ontdekking van Dinant voor en door de kids! Bezoek het ‘Huis van de Patafonie’, waar alles rond muziek draait. Laat u verrassen door de muzikale mogelijkheden van alledaagse voorwerpen en onderneem met de hele familie een verbluffende reis door de ‘Patatropische’ jungle en langsheen de ‘Aqualubische’ rivier.

Geniet daarna van een lekker tussendoortje in het café op de hoek en zet koers naar de schitterende grot van Dinant – ‘La Merveilleuse’ – aan de overkant van de Maas. Daal af in de grot en bewonder de verbluffend mooie afzettingsgesteenten. Vergeet geen trui mee te nemen: het wordt er maximaal 13°C!

Bezoek Dinant met z'n tweetjes

Niet alleen vanwege zijn fantastische monumenten en veelkleurige huizen, maar ook door de water-events en vele feestelijkheden het hele jaar door is Dinant een heus paradijs voor liefhebbers van romantische wandelingen.

Sportievelingen hebben wellicht geen moeite met de 408 trappen naar de Citadel, maar er gaat ook een kabellift. Boven vertellen verscheidene zalen en tentoonstellingen u alles over de geschiedenis van Dinant, maar alleen al het uitzicht is de moeite waard. Terug beneden kunt u een romantisch tochtje maken op de Maas: neem een van de vele toeristenboten en bewonder Dinant vanuit een heel ander perspectief.

Camping Dinant: onze tips voor een geslaagd verblijf

De majestueuze Notre Dame-kapittelkerk aan de voet van de citadel van Dinant is gratis te bezoeken: profiteer ervan!

Wist u dat Dinant de geboortestad van Adolphe Sax is? Tel hoeveel kleurrijke saxofoons in de stad te zien zijn!

Proef de specialiteit van de stad: de ‘couque de Dinant’, een honingkoek die in alle mogelijke vormen te krijgen is!

Combineer cultuur en gastronomie in de abdij van Maredsous waar de paters hun eigen bier en kaas maken!

Bezienswaardigheden in de omgeving
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!