Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Aarlen

Kijkt u uit naar een vakantie in het groen op het Belgische platteland? Reserveer dan een campingaccommodatie in Wallonië en maak kennis met zijn pittoreske steden en dorpen. Wat dacht u van Aarlen? De hoofdplaats van de provincie Luxemburg is een van de alleroudste steden van België. Hier wacht u maar liefst 2000 jaar geschiedenis!

Campings in de buurt

1 camping(s) gevonden
Tellin | Wallonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Aarlen, uw ideale vakantiebestemming!

Maak kennis met de Waalse cultuur tijdens een bezoek aan Aarlen in de provincie Luxemburg! Op slechts enkele kilometers van uw camping in de Belgische Ardennen vindt u Aarlen met zijn rijke en diverse erfgoed: overblijfselen uit de Gallo-Romeinse tijd die u met uw familie in het archeologisch museum ontdekt, de kasseistraatjes in het historische stadscentrum, idyllische valleien die het stadje omgeven en tal van typische streekproducten uit Wallonië.

Uw Sandaya-camping zelf heeft alle troeven in huis om u een heerlijke vakantie te bezorgen. Na een laat ontbijt kunt u lekker gaan sporten. Een balletje slaan op de tennisbaan of liever een wedstrijd op het beachvolley-terrein? Houdt u van zwemmen, neem dan een duik in het zwembad van het aquapark met speciale waterspeeltuin voor de kinderen. Zin om het omliggende platteland te verkennen? Vul uw picknickmand in de minisupermarkt op de camping en verken te voet of op de fiets de routes die u door het hart van de Belgische Ardennen voeren!

Bezoek Aarlen met de hele familie

Aarlen is 2.000 jaar oud en heeft heel wat boeiende verhalen te vertellen. In het beroemde archeologische museum van de stad komt u er alles over te weten tijdens een leerrijk uitje met de hele familie.

In het museum bewondert u een grote beeldengalerij met sculpturen die getuigen van het leven in Aarlen zoals het er in de 3 eerste eeuwen van onze tijdrekening uitzag. Daarnaast herbergt het museum een indrukwekkende verzameling artisanale objecten uit de oudheid die het vakmanschap uit die tijd illustreren. Gewapend met al deze nieuwe kennis kunt u vervolgens de terugreis naar de camping aanvatten. Daar wacht u een heerlijk diner in het restaurant om de dag in schoonheid af te sluiten!

Bezoek Aarlen met z'n tweetjes

Bossen en valleien zover u kunt zien: dat is de provincie Luxemburg ten voeten uit! Ook de streek rond Aarlen is een paradijs voor natuurtoerisme. Ontdek samen met uw geliefde het ‘Parc Naturel de la Vallée de l’Attert’ ten noorden van Aarlen en kies een van de prachtige routes uit om het natuurpark te voet, op de fiets of zelfs in een koets te verkennen. Onze favoriete wandeling? Die door de Attert-vallei langsheen tal van opmerkelijke bomen. Ideaal voor wie toe is aan een flinke portie natuur!

Terug naar de beschaving dan! Kuier beslist een keer hand in hand door de straatjes van Aarlen. Van de Place Léopold over de oude Saint Donat-wijk tot de Saint Martin-kerk: u ontkomt niet aan de authentieke charme van dit stadje!

Camping Aarlen: onze tips voor een geslaagd verblijf

Proef in Aarlen beslist een keer de ‘Maitrank’ (meiwijn) die in de restaurants de witte wijn vervangt!

Elk jaar verandert Aarlen een weekend lang tussen augustus en september in een grote middeleeuwse stad!

Breng een bezoek aan de abdij van Clairefontaine, een van de zeldzame middeleeuwse overblijfselen in de regio. Helemaal gratis bovendien!

Op zoek naar een adembenemend uitzicht over Aarlen? Klim naar de top van de Knippchen-heuvel waar de Saint Donat-kerk staat!

Bezienswaardigheden in de omgeving
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!