Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Happy New Year: tot -15%* vóór 31/01 Meer weten?

Camping Aarlen

Op enkele minuten van uw Sandaya-camping in het Waals Gewest ligt Aarlen, de hoofdplaats van de Belgische provincie Luxemburg. In lang vervlogen tijden lag deze stad op het kruispunt van twee belangrijke Romeinse heirbanen. Aarlen kan dan ook prat gaat op een rijk verleden en dat is duidelijk te zien in het archeologisch museum. Hebt u zin in een groene vakantie op het Belgische platteland? Reserveer een campingaccommodatie in Wallonië en maak kennis met zijn pittoreske dorpen!

Camping Aarlen: reserveer uw verblijf

Reserveer een plekje op de camping nabij Aarlen

Breng een bezoek aan Aarlen in de provincie Luxemburg en laat u onderdompelen in de Waalse cultuur! Uw verblijf op uw Sandaya-camping vlak bij de Belgische Ardennen is een uitgelezen kans om kennis te maken met deze stad die enkele kilometers verderop ligt, niet zo ver van de Luxemburgse grens. Aarlen beschikt over een rijk en divers erfgoed: overblijfselen uit de Gallo-Romeinse tijd die u met uw familie in het archeologisch museum ontdekt, de kasseistraatjes in het historisch stadscentrum, idyllische valleien die het stadje omgeven en tal van typische streekproducten uit Wallonië.
Zo moet u in Aarlen beslist de ‘Maitrank’ (meiwijn) proeven die in de restaurants de witte wijn vervangt. Op uw Sandaya-camping hebt u alles tot uw beschikking om intens van elke minuut van uw vakantie te genieten. Na een laat ontbijt kunt u lekker gaan sporten in de openlucht. Een balletje slaan op de tennisbaan of liever een wedstrijd op het beachvolley-terrein van de camping? Of houdt u van zwemmen? Neem een duik in het zwembad van het aquapark met speciale waterspeeltuin voor de kinderen. Zin om de bosrijke omgeving te verkennen? Vul uw picknickmand met al het lekkers dat u in de minisupermarkt op de camping vindt en verken te voet of op de fiets de prachtige routes die u door het hart van de Belgische Ardennen voeren. Vlak bij de camping vindt u tal van schaduwrijke plekjes op de oever van de Lomme. Ideaal om te zwemmen, een uiltje te knappen of een lekker visje aan de haak te slaan.

Vakantie op het Belgische platteland

Bossen en groene valleien zover u kunt zien: dat is de provincie Luxemburg ten voeten uit! Ook rond Aarlen is de natuur heer en meester, zoals in de Attert-vallei die erg in trek is bij liefhebbers van natuurtoerisme. Verken samen met uw familie de routes in het gelijknamige natuurpark en ontdek te paard, te voet, op de fiets of zelfs in een koets het Belgische platteland aan de rand van het woud van Anlier en de beroemde heuvels van Belgisch Lotharingen. De biodiversiteit die u in Aarlen en zijn omgeving vindt, is echt buitengewoon. Wat u echt niet mag missen? De route door de Attert-vallei langs tal van opmerkelijke bomen! Bij de camping vertrekken overigens diverse bewegwijzerde paden die u naar schitterende uitkijkpunten voeren. Er wacht u een prachtig uitzicht over de Belgische Ardennen en de Lomme. We kijken al uit naar uw komst!

Bezoek aan het archeologisch museum van Aarlen

Tijd voor een educatief uitje met de hele familie tijdens uw campingvakantie in de provincie Luxemburg! In Aarlen vertelt het archeologisch museum u alles over het rijke Gallo-Romeinse verleden van een van Belgiës oudste steden. Bewonder de grote beeldengalerij met sculpturen die getuigen van het leven in Aarlen zoals het er in de 3 eerste eeuwen van onze tijdrekening uitzag. Daarnaast herbergt het museum een indrukwekkende verzameling artisanale voorwerpen uit de oudheid die de kennis, de gewoonten en de gebruiken uit die tijd illustreren. Gewapend met al deze nieuwe kennis kunt u vervolgens de terugreis naar uw vakantiehuisje aanvatten. Daar wacht u een heerlijk diner in het restaurant van de camping om de dag in schoonheid af te sluiten!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Camping Aarlen, reserveer uw verblijf!

Tellin | Wallonië
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!