Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Niet te missen in La Rochelle: onze Top 7

Een bezoek aan La Rochelle aan de Atlantische kust zorgt voor een veelvoud van avonturen aan het water. Van de Vieux-Port, die aan de eeuwenoude zeevaarttraditie herinnert, tot de ongerepte archipel: het belooft een campingverblijf boordevol activiteiten te worden in La Rochelle! Welke hotspots mag u deze zomer zeker niet missen? Hier komt onze Top 7: volg de gids!

1. De Vieux-Port (oude haven) van La Rochelle: ideaal voor al die willen te kaap’ren varen

Eerste halte: de emblematische oude haven van La Rochelle, geflankeerd door drie beroemde torens die als historisch monument beschermd zijn (de ‘Tour de la Lanterne’, de ‘Tour de Saint Nicolas’ en de ‘Tour de la Chaîne’). Het lijkt alsof u op de set van een piratenfilm rondwandelt! Wist u trouwens dat de ‘Tour de la Lanterne’ de oudste vuurtoren van de Atlantische kust is? Het mooiste en meest spectaculaire uitzicht over de stad hebt u echter vanaf de ‘Tour de Saint Nicolas’. Ideaal om al even te bekijken waar u daarna naartoe wilt!

2. De Vieille Ville (oude binnenstad): ideaal voor een reis terug in de tijd

Eenmaal u door de beroemde ‘Porte de la Grosse Horloge’ gelopen bent, bevindt u zich in het hart van de oude stad met haar 263 beschermde monumenten. Rijk geornamenteerde façades, vakwerkgevels, herenhuizen … Het erfgoed van deze stad dwingt bewondering af! Neem ook een kijkje in de Saint Louis-kathedraal. De klassieke buitengevel laat niet vermoeden welke sublieme schilderijen en glasramen erachter schuilgaan.

3. Het aquarium van La Rochelle: ideaal voor een duik in de onderwaterwereld

Een bezoek aan het aquarium van La Rochelle is een uitgelezen familieactiviteit. Twee uur lang wordt u ondergedompeld in een prachtige onderwaterwereld en maakt u kennis met dieren uit alle oceanen ter wereld: haaien uit de Stille Oceaan, schildpadden uit de Sargassozee, majestueuze inktvissen uit de Middellandse Zee … Een indrukwekkende ervaring waar jong en oud zich klein bij voelt! U kunt ook kiezen voor een ludiek en didactisch parcours voor de kids waar de hele familie wat van opsteekt.

4. De musea van La Rochelle: ideaal voor een kennismaking met het verleden van de stad

Wilt u weten hoe La Rochelle er vroeger uitzag, dan moet u naar de musea. Het beroemde ‘Musée Maritime’ neemt u mee op een reis door de geschiedenis aan boord van authentieke schepen die als historisch monument beschermd zijn. Het pronkstuk van het museum is de ‘France 1’, een fregat dat als weerstation dienst deed. Misschien gaat uw kroost er wel van boord met een diploma op zak!
Geschiedenisfanaten kunnen hun hart ophalen in de ‘Bunker van La Rochelle’, een 280 m² groot museum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, terwijl liefhebbers van schilderkunst het ‘Musée des Beaux-Arts’ vast weten te waarderen. En gaat het in de loop van de dag regenen, twijfel dan niet: bezoek gewoon de 3 musea!

5. De markthallen: ideaal voor een zeevruchtenproeverij

La Rochelle is een stad om van te smullen! Tegen lunchtijd ziet u de specialiteiten van de Charente verschijnen: zeevruchten met onder meer de beroemde oesters uit het bassin van Marennes-Oléron, maar ook aardappelen, geitenkazen en ‘millas charentais’, een maïsflan om de lunch in schoonheid af te sluiten. Wilt u zeker zijn van topkwaliteit, zet dan koers naar de beroemde markthallen van La Rochelle in het hart van de oude stad. De beste lokale producenten brengen er hun waren aan de man en de kleurrijke kramen hebben nog niets van hun oude charme verloren. ’s Avonds moet u in de Rue Saint-Jean du Pérot zijn: daar vindt u de beste restaurants van de stad.

6. Het strand van Les Minimes: ideaal voor een dagje dolce far niente

La Rochelle is niet alleen een havenstad waarover duizend-en-een historische anekdotes te vertellen zijn, het is ook een badstad waar met volle teugen van de oceaan genoten wordt. Ruil de kasseien dus in voor het fijne zand en zet koers naar het strand van Les Minimes. U kunt het niet missen: het ligt naast de gelijknamige jachthaven, één van de grootste ter wereld. Tegenover de ‘Phare du Bout du Monde’ – de vuurtoren van het einde van de wereld dus – hebt u de keuze uit stand-up paddle, zeilen, ‘pêche à pied’ (voetvissen) en … dolce far niente natuurlijk!

7. De eilanden Ré, Oléron en Aix: ideaal voor een bootexcursie

La Rochelle is een heerlijke stad, maar een mens krijgt er ook zin om de trossen los te gooien en het avontuur op zee voort te zetten. De stad is namelijk omgeven door een handvol eilanden die allemaal erg verleidelijk ogen en niet het minst het Île de Ré! U kunt natuurlijk de boot nemen, maar naar het eiland kunt u dankzij de brug gewoon met de auto of de camper. U ontdekt er de omwallingen van Vauban, de niet te missen zoutpannen, de ongerepte stranden en de hagelwitte huizen waaraan het eiland zijn bijnaam ‘Ré la Blanche’ (het witte Ré) dankt. 
Meer naar het zuiden ligt het Île d'Oléron met zijn emblematische kleurrijke vissershuisjes waar u de beste oesters uit de streek eet. Maak zeker een bootexcursie naar het beroemde Fort Boyard en doe dat bij voorkeur in een authentiek bootje met een kapitein die u alle geheimen van het fort weet te vertellen.

Verblijf op een camping aan de kust tegenover La Rochelle

Reserveer de ultieme kampeerplaats om La Rochelle en al zijn hotspots te verkennen. Op slechts enkele minuten van de emblematische torens heet uw Sandaya-camping u welkom op een van de mooiste stranden van de Charente-Maritime. Tussen twee zwempartijtjes in kunt u er in alle rust uw volgende uitstapje voorbereiden!

Behoort u tot de gelukkigen voor wie de campingvakantie wat langer duurt, verken dan de talloze parels in de omgeving van La Rochelle: het Île de Ré en zijn ongerepte badplaatsen, Rochefort en zijn historische arsenaal, La Palmyre en zijn ongelooflijke zoo, het bassin van Marennes en zijn voortreffelijke oesters … Stuk voor stuk kleine avonturen waar u het grootste plezier aan beleeft tijdens uw vakantie aan de Atlantische kust!

Laat u inspireren ...

Saint-Just-Luzac | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Bois-Plage-en-Ré | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
La Palmyre | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!