Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Montclus

De cicaden zingen, de geur van lavendel hangt in de lucht en het leven gaat rustig zijn zuiderse gangetje. Geen twijfel mogelijk: u bent in Zuid-Frankrijk en meer bepaald in Montclus, een charmant dorp op de grens tussen de Ardèche en de Gard. Hier zit u goed voor een lekker luie vakantie, ver van de dagelijkse drukte!

Campings in de buurt

3 camping(s) gevonden
Villeneuve-lès-Avignon | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Sampzon | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Nieuw!
Vallon-Pont-d’Arc | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Montclus, uw ideale vakantiebestemming!

Montclus is niet alleen een mooi dorp in de Gard te midden van de wijngaarden, het is ook een ideale uitvalsbasis om enkele trekpleisters in de naburige Ardèche te bezoeken, zoals de grot van Aven d’Orgnac of de Pont d’Arc, de toegangspoort tot de beroemde Gorges de l’Ardèche. En dat is lang niet alles! Er valt nog veel meer te ontdekken tijdens uw vakantie met uw familie, uw geliefde of onder vrienden

Hoe u zich uw vakantie bij Sandaya moet voorstellen? Om te beginnen komt u terecht in een groene omgeving, vlak bij de bezienswaardigheden van de streek. Daar kunt u rekenen op een mooi verwarmd aquapark om met de hele familie van te genieten, gratis kinderclubs voor uw oogappels, een spa om te relaxen, een directe toegang tot de rivier, sportactiviteiten en leuke avonden waarop iedereen veel plezier beleeft. Als het om uw vakantie gaat, is geen moeite ons te veel!

Bezoek Montclus met de hele familie

Zoals ongeveer overal in de dorpen van de Ardèche is het water ook in Montclus altijd vlakbij. De Cèze-rivier loopt door het dorp en er zijn tal van schaduwrijke plekken te vinden voor wie verkoeling zoekt of graag het water induikt. Heerlijk voor jong en oud! Uw kleine zwemmertjes hoeven hun badpak en zwembandjes maar aan te trekken en kunnen zó het water in! 

Eenmaal weer op het droge, wacht al een volgende familieactiviteit: een bezoek aan de beroemde Grot Chauvet 2 die een onuitwisbare indruk nalaat en iedereen versteld doet staan! U ziet er replica’s van de 36.000 jaar oude rotsschilderingen die in de originele grot werden aangetroffen. Op de tentoonstelling over de mens tijdens het Aurignacien ontdekt u vervolgens de fauna en flora die de prehistorische mens kende. Zo wordt u op een schitterende en ludieke manier ondergedompeld in de prehistorie. NIET TE MISSEN!

Bezoek Montclus met z'n tweetjes

Montclus met zijn oude stenen huizen, nauwe straatjes en overwelfde stegen heeft nog niets van zijn oude charme verloren. Aan tortelduifjes die er komen rondwandelen biedt het een tijdloos intermezzo. Geniet van de koele ochtend- of avonduren om hand in hand met uw wederhelft door de straatjes te dwalen: het wordt zonder twijfel één van uw favoriete vakantieactiviteiten. 

Een andere geliefkoosde activiteit van heel wat stellen: een bezoek aan de markt die naar zuiderse aroma’s geurt en al uw zintuigen aanspreekt met zijn kleurrijke stalletjes aan de ene kant, bloemengeuren aan de andere kant en culinaire specialiteiten waar u maar kijkt. Zoekt u nog een authentiek hebbeding om mee naar huis te nemen, kies dan voor een typisch ambachtelijk souvenir uit de Ardèche.

Camping Montclus: onze tips voor een geslaagd verblijf

Een kanotocht door de Gorges de l’Ardèche is een heuse must en een leuke manier om te sporten en tegelijk de mooiste landschappen te verkennen: zowel families als verliefde stellen beleven er plezier aan!

De Ardèche is bezaaid met ontzettend charmante dorpen, maar Vogüé en Balazuc – allebei met het label ‘Plus beaux villages de France’ – springen er echt uit: neem er zeker een kijkje!

Willen uw kleine rakkers graag een keertje Tarzan en Jane spelen? Op dan naar de touwenparcoursen van het attractiepark ‘Accroche-toi aux branches’: een sensationele ervaring waar het kroost dol op is!

De Ardèche biedt u een ruime keuze aan overheerlijke specialiteiten om mateloos van te genieten: op vakantie worden geen calorieën geteld!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!