Natuurreservaat van de Courant d'Huchet : reserveer uw verblijf

Het natuurreservaat van de Courant d’Huchet, een niet te missen hotspot tijdens uw vakantie!

Het natuurreservaat van de Courant d’Huchet behoort ongetwijfeld tot de kostbaarste schatten van de Landes. De rivier, die het meer van Léon met het strand van Moliets verbindt, meandert door een ongerept natuurgebied dat u te voet of aan boord van een traditionele ‘galupe’ verkent. Profiteer van uw campingverblijf aan de Atlantische kust om met zijn tweeën of met de hele familie van deze unieke ervaring te genieten!

Op uw nabijgelegen Sandaya-camping verblijft u in de accommodatie van uw keuze: een cottage als een echt huisje, een lodge-tent voor een vleugje avontuur of een kampeerplaats om zo dicht mogelijk bij de natuur te zijn. Waterratten komen volop aan hun trekken dankzij de zwembaden en glijbanen van het aquapark, het meer, de oceaan … U voelt zich hier als een vis in het water! En om uw programma helemaal compleet te maken, biedt de camping u een ruime keuze aan activiteiten en animatie: fitness, petanque, gratis kinderclubs … Zo vinden alle campinggasten hun gading!

Bezoek het natuurreservaat van de Courant d’Huchet met de hele familie

Tip voor alle wandelaars: trek uw wandelschoenen aan en verken het natuurreservaat van de Courant d’Huchet te voet! Via de vrij toegankelijke wandelpaden, die voor iedereen doenbaar zijn, dringt u door tot het hart van dit buitengewone gebied. U wandelt van bij het informatiecentrum in Pichelèbe tot bij de monding van de rivier op het strand van Moliets. Vergeet uw badpak niet mee te nemen!

Hebt u er liever een gids bij? Stap in een van de traditionele schuiten – ‘galupes’ – van de ‘bateliers’ van de Courant d’Huchet en bewonder het landschap van deze moerassige rivierarm in de Landes waar de natuur heer en meester is. Tijd voor een wedstrijdje met de familie: wie spot de vissen, reigers en nertsen het eerst?

Bezoek het natuurreservaat van de Courant d’Huchet met z'n tweetjes

U houdt heerlijke herinneringen over aan uw verblijf in de Landes en uw romantische wandeling of boottocht! De sublieme landschappen langsheen de Courant d’Huchet geven u weliswaar het gevoel dat u aan het einde van de wereld bent beland, maar de reis is nog niet gedaan. Die gaat bij uw aankomst op het strand van Moliets gewoon door!

Ons favoriete plekje? Het strand van La Lette Blanche, halfweg tussen Moliets en Vielle-Saint-Girons, en welbekend bij de locals. Het geldt als het meest ongerepte strand van de Landes en het uitzicht over de oceaan is er betoverend mooi. U kunt zich geen betere plek voorstellen om te picknicken, te zonnebaden of een verfrissende duik te nemen alvorens terug te keren naar de camping!

Camping Natuurreservaat van de Courant d'Huchet: onze tips voor een geslaagd verblijf

Vergeet uw verrekijker niet: het natuurgebied is het toevluchtsoord van meer dan 200 vogelsoorten die u hier kunt observeren!

De ‘bateliers’ van de Courant d’Huchet bieden excursies aan van 2, 3 of 4 uur. Kies de formule die u het meest bevalt en volg de gids!

Krijgt u niet genoeg van de magie? Afspraak op het strand van Moliets-et-Maâ om van de zonsondergang boven de oceaan te genieten!

Zet bij uw terugkeer op de camping koers naar het restaurant: heerlijk om na zo’n actieve dag meteen lekker aan te schuiven!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Natuurreservaat van de Courant d'Huchet, reserveer uw verblijf!

Vielle-Saint-Girons | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Soustons | Aquitaine
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!