Top 8 van bezienswaardigheden die u niet mag missen in de Ardèche

Tijdens uw vakantie in de Ardèche komt u alle kleuren tegen! Van het laguneblauw van de Gorges tot het diepe groen van de bossen: deze bestemming vol verrassingen is een paradijs voor natuurliefhebbers. Reserveer snel uw plaats op een Sandaya-camping en ontdek onze top 8 van bezienswaardigheden die u niet mag missen in de Ardèche.

Camping in de Gorges de l’Ardèche: het avontuur kan beginnen!

De Ardèche is een streek van onuitputtelijke ontdekkingen, waar avonturiers hun hart kunnen ophalen. Zowel liefhebbers van openluchtsporten als natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten profiteren hier van de vele activiteiten in de afwisselende landschappen. Wat is er dan te doen in de Ardèche? Laten we bij de bron beginnen ... aan het water!

Met uitzicht op de beroemde Gorges de l'Ardèche biedt uw Sandaya-camping u een plaats op de eerste rij voor de schatten van de Ardèche. Ter plaatse kunt u vanaf de eerste zonnige dagen genieten van het aquapark, de spa, volop recreatiemogelijkheden en accommodaties voor de hele familie. Zodra u uw plaats gereserveerd hebt, profiteert u optimaal van uw verblijf dankzij onze top 8 van bezienswaardigheden die u niet mag missen in de Ardèche!

1. De Gorges de l’Ardèche afvaren in een kano

Het zal niemand verbazen dat de sublieme Gorges de l'Ardèche op de eerste plaats staan! Bijgenaamd "de mooiste kloven van Europa", biedt de 22 km lange canyon waarin de kristalheldere rivier kronkelt zijn portie avonturen voor de hele familie. Ontdek ze in een kano om de kliffen te bewonderen, waarvan sommige wel 250 m hoog zijn, en vaar onder de emblematische Pont-d'Arc in Vallon-Pont-d'Arc door. Op de oevers kunt u kiezen voor een wandeling door de weelderige mediterrane natuur: dit grote natuurpark is begroeid met meer dan duizend plantensoorten!

2. Terug in de tijd in de Grot Chauvet 2

De grot Chauvet, niet ver van de beroemde Pont-d’Arc, is niets minder dan de oudste versierde grot ter wereld. De replica van dit Unesco-werelderfgoed, de grot Chauvet 2, kunt u op slechts een paar minuten van de camping gaan bewonderen. De honderden meer dan 36.000 jaar oude tekeningen en gravures nemen u helemaal mee terug naar het paleolithicum!

3. De oorsprong van de aarde op de Grand Site d'Orgnac

Op 20 minuten van de grot Chauvet vindt u de grot van Aven d’Orgnac, geklasseerd als 'Grand Site de France'. Meer dan 100 meter onder de grond ontdekt u hier de ongelooflijke afzettingen die deze ondergrondse kathedraal vormen. Het bezoek wordt prachtig afgesloten met een geluids- en lichtshow. Nieuwsgierigen vervolgen hun avontuur in de Cité de la Préhistoire met het label Musée de France, met voorwerpen die meer dan 350.000 jaar oud zijn.

4. Stap op de trein van de Ardèche en de spoorfiets

Terug op het maaiveld kunt u het avontuur voortzetten aan boord van de mythische stoomtrein van de Ardèche. In Saint-Jean-de-Murols stapt u in dit historische monument met eeuwenoude locomotieven voor een echte reis door de tijd. Maar dat is niet alles! U kunt kiezen voor een terugreis aan het stuur van een spoorfiets, een wagentje met trappers dat over de emblematische spoorlijn rijdt. Deze ludieke activiteit voor iedereen leidt u door tunnels, over viaducten en open plekken in het bos en geeft u bovendien een prachtig uitzicht op de Gorges du Doux!

5. Bewonder de grootsheid van de Ray Pic-waterval

Richting Péreyres midden in het departement voor een dagje wandelen in de Monts d’Ardèche! Hier gaat de indrukwekkende, 60 meter hoge Ray Pic-waterval schuil. Begin met het prachtige uitzicht vanaf de uitzichttoren en loop vervolgens naar het vertrekpunt van een wandelpad op de parkeerplaats. Reken op ongeveer een kwartier wandelen om de laatste uitzichttoren te bereiken, die het dichtst bij het water ligt. Hoewel u hier niet mag zwemmen, is het uitzicht de moeite meer dan waard! 

6. Bruine beren ontmoeten bij Safari de Peaugres

Als u de Ardèche met de hele familie bezoekt, neem de kinderen dan mee voor een ongelooflijk avontuur bij Safari de Peaugres, het grootste dierenpark van de Auvergne-Rhône Alpes. Deze 80 hectare beschermde natuur vlak bij Annonay herbergt zo'n 900 dieren, van wilde savannedieren tot Noord-Amerikaanse bruine beren. Er is een wandelroute en u kunt ook uw eigen auto of camper nemen om er een echte safari van te maken. In twee uurtjes bent u van Afrika in Amerika!

7. Het verbazingwekkende bos van Païolive verkennen

Een heel andere omgeving wacht u in het bos van Païolive bij Banne, een echte geologische curiositeit in de Ardèche. In dit vreemde bos heeft een chaos van verkalkte rotsen met bizarre vormen toevlucht gezocht ... Te voet of met de mountainbike kunt u de meest ongewone paden nemen door de eikenbossen, de Gorges de Chassezac en de kalksculpturen.

8. Flaneren in de mooiste dorpen van de Ardèche

We kunnen u er niet maar één aanraden! De Ardèche telt niet minder dan 21 dorpen met het label 'Villages de caractère'. Eén ervan is Alba-la-Romaine, in het zuidoosten van het departement, dat meer dan 2.000 jaar geleden werd gesticht aan de voet van het massief van Coiron. Hier mag u het Gallo-Romeinse theater en het middeleeuwse kasteel niet missen, met uitzicht over de daken! 

En een paar minuten verder bezoekt u Vogüé, geklasseerd als 'Plus beau village de France'. In de middeleeuwse straatjes, waaronder de Rue des Puces en de Rue des Balcons, is het heerlijk flaneren en het strand aan de Ardèche is ideaal voor verfrissing in de zomer.

En het hoogtepunt: op de grens tussen de Ardèche en de Gard, het schilderachtige dorp Banne met zijn 27 duizend jaren oude dolmens!

Laat u inspireren ...

Privas | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Sampzon | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!