Onze nieuwste beschikbaarheid Meer weten?

Camping Vals-les-Bains

Niet alle dorpen in de Ardèche lijken op elkaar. Dat bewijst Vals-les-Bains, een ogenschijnlijk doodgewoon dorp in de Ardèche dat echter een bijzondere charme heeft dankzij verscheidene architecturale en culinaire juweeltjes én een wonder van de natuur. Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Lees dan vooral verder!

Campings in de buurt

2 camping(s) gevonden
Villeneuve-lès-Avignon | Languedoc-Roussillon
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Sampzon | Auvergne-Rhône-Alpes
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Vals-les-Bains, uw ideale vakantiebestemming!

Naast het weldadige bronwater waarvoor Vals-les-Bains bekendstaat, maken ook het natuurkader en de bijzondere levenskunst dit charmante dorp in de Ardèche meer dan de moeite waard. Viert u er vakantie met uw familie, uw geliefde of enkele vrienden, dan staat er maar één punt op uw vakantieprogramma: genieten!

Om de pracht van de Ardèche te ontdekken, gaat er niets boven een Sandaya-camping. Niet alleen op het vlak van campingdiensten en -infrastructuur vindt u hier een superieur aanbod – verwarmd aquapark, spa, gratis kinderclubs en rechtstreekse toegang tot de rivier –, ook de mooiste toeristische sites zoals de Gorges de l’Ardèche en de grot Chauvet 2 liggen vlakbij. Voor een geslaagde campingvakantie is Sandaya dan ook uw beste keuze!

Bezoek Vals-les-Bains met de hele familie

Bezoek met uw familie zeker de buitengewone natuurattractie die Vals-les-Bains rijk is: een geiser! In het ‘Parc de l’Intermittente’ borrelt vier keer per dag een intermitterende bron op die vervolgens steeds groter wordt en uiteindelijk een waterstraal van 800 liter water uitspuwt die tot 15 meter hoog kan zijn! Uw hele gezelschap staat versteld bij het zien van dit unieke natuurspektakel.

Nergens in de Ardèche ontkomt u aan de lokroep van het water. Zo weerstaat niemand aan de verleiding om een kanotocht op de Ardèche-rivier te maken. Niet alleen is het een heerlijke sportactiviteit voor jong en oud, door het verbluffende natuurkader van de Gorges de l’Ardèche wordt het een betoverende ervaring.

Bezoek Vals-les-Bains met z'n tweetjes

Vals-les-Bains is een paradijs voor tortelduifjes die van relaxatie houden, want dit dorp is een kuuroord! De gemeente telt maar liefst 145 mineraalwaterbronnen die bekendstaan om hun weldadige effect op de gezondheid. Trek dus gauw uw badpak, slippers en badjas aan en geniet van een uitgebreid relaxatieprogramma tijdens uw romantische uitje in de Ardèche.  

Helemaal uitgerust? Dan is het tijd om eropuit te trekken: maak een roadtrip langs de mooiste dorpen van de Ardèche en Frankrijk! En u boft maar, want op slechts enkele kilometers rijden liggen Balazuc en Vogüé die allebei het label ‘Plus beaux villages de France’ kregen. Deze twee parels uit de Ardèche op de oever van de meanderende rivier vormen een betoverend kader voor een uitstapje met uw geliefde.
 

Camping Vals-les-Bains: onze tips voor een geslaagd verblijf

Vals-les-Bains behoort tot het netwerk ‘Plus beaux détours de France’ dat 104 mooie Franse dorpen verenigt die een omweg waard zijn: nog een reden dus om kennis te maken met dit charmante dorp!

Het VVV-kantoor biedt verschillende themawandelingen aan om Vals-les-Bains op diverse manieren te leren kennen. Kies een thema – water, bronnen of kunst – en trek eropuit!

Naast de natuurlijke waterbron heeft het Parc de l’Intermittente nog een andere schat in huis: de grootste sequoia van Europa die maar liefst 54 meter hoog is. Om achterover van te vallen!

‘Maison Champanhet’ is een museum gewijd aan de oude rurale tradities en ambachten uit de Cevennen en vergast de hele familie op een ludiek en interactief bezoek!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!