Gebruik van cookies

Door uw navigatie op deze website voort te zetten, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren, u functies en gepersonaliseerde content aan te bieden en statistische studies over de bezoeken aan onze website uit te voeren. Meer weten?

Optie Vrijheid: gratis annuleren! Meer weten?

Kasteel van Chambord

Het kasteel van Chambord, dat we aan de ambitie van de jonge koning Frans I te danken hebben, hoeven we u vast niet meer voor te stellen. Het zou weken duren voor u de 426 kamers een na een bezocht hebt, maar dankzij onze tips haalt u het maximum uit uw bezoek. Ontdek de parel van de Loire vanaf uw Sandaya-camping, met zijn tweetjes of met de hele familie!
Kasteel van Chambord : reserveer uw verblijf

Kasteel van Chambord, uw ideale vakantiebestemming

Met de bouw van het kasteel van Chambord wilde Frans I zijn koninklijke macht etaleren en zijn gasten met verstomming slaan. Opzet geslaagd, zouden wij zeggen! 500 jaar later is Chambord nog haast intact en blijft het bezoekers van over de hele wereld aantrekken. Allemaal willen ze de parel van de kastelen van de Loire zien.

Op enkele minuten van het domein van Chambord, in het hart van de Loir-et-Cher, verblijft u op een 4- of 5-sterrencamping van Sandaya in een boomrijke omgeving. U voelt zich de koning te rijk dankzij het aquapark met zwembaden en glijbanen, en de gratis animatie voor campinggasten van alle leeftijden. Uw campingvakantie wordt beslist een topper! Houdt u van originele accommodaties? Kies dan een van onze boomhutten uit en beleef een onvergetelijke vakantie!

Bezoek het kasteel van Chambord met de hele familie

Chambord is on-voor-stel-baar groot. Om het ook de jongste campinggasten naar de zin te maken, bedacht het animatieteam een bezoek aan het kasteel in de vorm van een heuse schattenjacht. Het raadselboekje dat bij de ticketbalie te koop is, weet de nieuwsgierigheid van elke detective in de dop te wekken. Wedden dat uw kroost in alle zalen van het kasteel ijverig op zoek gaat om het mysterie van Chambord op te helderen?

Bij mooi weer is de grote paarden- en roofvogelshow bij de stallen van het kasteel een niet te missen spektakel. U waant zich even in de tijd van Frans I! En wat zou u tot besluit zeggen van een boottochtje op het kanaal bij het kasteel?

Bezoek het kasteel van Chambord met z'n tweetjes

Staat u versteld van de gedurfde en buitensporige pracht van Chambord? 500 jaar geleden keken de gasten van het kasteel net zo gefascineerd naar de ingenieuze dubbele wenteltrap: wie naar boven loopt, ziet de anderen wel naar beneden lopen maar kruist hen nooit.

Behalve het kasteel zelf heeft het uitgestrekte domein van Chambord nog heel wat andere verrassingen in petto. Wat dacht u van een idyllische wandel- of fietstocht door de immense tuinen van het kasteel? Of maakt u liever een ommetje in een rijtuig? U bevindt zich hier ook aan de rand van een uitgestrekt bos: 5.500 ha ongerepte natuur! Maak van de gelegenheid gebruik om de verborgen paadjes te verkennen die door het betoverende landschap voeren. Wie weet kruist er wel een hert of een ree uw pad?

Camping Kasteel van Chambord: onze tips voor een geslaagd verblijf

De salamander, het embleem van de koning, is 300 keer terug te vinden op de muren van het kasteel. Volg het spoor!

Ontdek hoe het kasteel er ten tijde van koning Frans I uitzag dankzij de HistoPad, een interactieve gids voor de hele familie!

Kleine avonturiers voelen zich de koning te rijk tijdens een safari in een 4x4 door het bos van Chambord samen met een natuurgids!

Luister in de herfst op een van de uitkijkpunten naar het burlen van de herten, de beroemdste bewoners van het domein van Chambord!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Kasteel van Chambord, reserveer uw verblijf!

Chambord | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Nieuw!
Pierrefitte-sur-Sauldre | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
Vanaf
voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!