Optie Vrijheid: 100% flexibel annuleren*

Camping Orléans

Afspraak met de geschiedenis deze zomer tijdens uw campingvakantie in Orléans! De hoofdstad van de regio Centre-Val de Loire, waar de uitgestrekte bossen van de Sologne en de majestueuze kastelen van de Loire elkaar ontmoeten, heeft heel wat moois voor u in petto. Volg de gids en laat u verrassen!

Campings in de buurt

Chambord | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis
Pierrefitte-sur-Sauldre | Centre-Val de Loire
Beschikbaar van tot
Beschikbaar op andere datums
Reservering niet beschikbaar
Camping gesloten op deze datums
De reserveringen worden binnenkort geopend
Vanaf
voor nacht voor nachten voor nacht voor nachten
nacht(en) gratis

Orléans, uw ideale vakantiebestemming!

Orléans neemt u mee op een reis van de middeleeuwen over de renaissance tot en met de moderne tijd. De stad verloor in de loop der eeuwen niets van haar charme en weet jong en oud te bekoren. Wilt u tijdens uw vakantie de koningsvallei bezoeken, strijk dan neer op een van onze campings in het Loiredal. U krijgt er geen spijt van!

Net als in het hele Loiredal, dat door de Unesco beschermd is, gaan ook in Orléans natuur en architecturaal erfgoed harmonieus samen. Na een bezoek aan Chambord of een fietstocht langsheen de Loire kunt u zich heerlijk ontspannen op het uitgestrekte domein van uw Sandaya-camping met wellnessruimte, verwarmde zwembaden, sport en ontspanning in de openlucht … U voelt zich als herboren! Bovendien kiest u zelf uw favoriete accommodatie uit, zodat u van een perfecte nachtrust geniet: een originele hut, een comfortabele cottage of een authentieke kampeerplaats.

Bezoek Orléans met de hele familie

Eropuit met een trapkar, excursies naar de kastelen van de Loire, wedstrijdjes op de waterglijbanen … De kids genieten royaal van hun vakantie op de Sandaya-camping in de regio Centre-Val de Loire! En in Orléans gaat de pret onverminderd door. Klaar voor een superdag met de familie?

Eerste halte: Île Charlemagne, een 70 hectare groot recreatiegebied op de oever van de Loire met speeltuigen, sportvelden en een zandstrand. Zet vervolgens koers naar het sublieme Parc Floral de la Source ten zuidoosten van Orléans. In dit opmerkelijke park tussen de Dhuy en de Loiret vindt u een vlinderkas, een tropische tuin en een authentiek treintje op echte sporen. Uw kroost is er weg van!

Bezoek Orléans met z'n tweetjes

Toegegeven, het vergt heel wat wilskracht om het comfort van uw Sandaya-camping even achter te laten … Als u onze bijzondere reisroute ‘Orléans met zijn tweeën’ volgt, krijgt u er echter geen spijt van!

Begin uw tocht in de middeleeuwse Rue de la Charpenterie en bewonder de authentieke vakwerkhuizen. Wandel daarna naar de beroemde Sainte-Croix kathedraal vanwaar u het allermooiste uitzicht over de stad hebt. Wanneer u de 252 trappen eenmaal opgeklommen bent, kunt u in de verte zelfs de immense bossen van de Sologne zien liggen! Geniet vervolgens van een tocht over de koninklijke stroom aan boord van een traditionele vissersboot. Die levert u tot slot netjes af bij een guinguette-terras. Perfect om de dag in schoonheid af te sluiten!

Camping Orléans: onze tips voor een geslaagd verblijf

Ga Jeanne d’Arc achterna, de heldin van Orléans die zowat overal in de stad haar sporen naliet!

In de lente viert Orléans feest ter ere van zijn heldin met optochten, een middeleeuwse markt, voorstellingen … Reserveer uw tickets voor de ‘Johanniques’!

De vijftig Getuigen van Orléans weten alles over de geschiedenis van de stad: volg hun spoor tijdens een speurtocht door de straten van de stad!

Blois, Chambord, Cheverny, Beauregard … Maak gebruik van uw verblijf in Orléans om de mooiste kastelen van de Loire te bezoeken!

Op zoek naar nieuwe horizonten? Vind inspiratie op de Sandaya-campings!